Connect with us

Hír

Aaron Donald megbékélt azzal, hogy abbahagyhatja a focit

Nem létezik már sok minden, amit Aaron Donald még elérhet a futballpályán. Háromszoros Év Védője, hétszeres All-Pro, nyolcszoros Pro Bowler, az évtized álomcsapatába is bekerült, már 98 sacknél jár és a Super Bowlt is sikerült elhódítania, így a valaha volt legjobb védő beszélgetésben is eséllyel indul az első helyért.

A 31 éves védő elmondása szerint nem lenne baja azzal, hogy egyetlen snapet se játszon többet a profik közt, már elégedett lenne a pályafutásával. Az I Am Athlete podcastben szerepelt a Rams DT-je, ott beszélt erről.

“Ez nem a pénzről szól, de attól még ez üzlet is. De nekem fontosabb a győzelem. Ha nem nyerhetek azonnal, akkor nem is akarok focizni, viszont ha reális esélyem van még egy Super Bowlra, akkor ésszerű folytatni. De még egyszer, ez egy üzlet is, és ezt az oldalt is rendezni kell. Ha nem sikerül, én akkor is rendben vagyok.

A visszavonulásról már jóval a Super Bowl előtt is beszéltem. Mióta a ligába kerültem azt mondom, hogy nyolc évet akarok játszani, aztán vége. Aztán kijött a hír, hogy ha megnyerjük a Super Bowlt, akkor visszavonulok. De nem erről van szó, vannak csapattársaim, edzőim, családom, akik tudják az igazat. Azt mondtam, hogy nyolc évet fogok játszani, aztán valószínűleg vége a focinak. De a Super Bowl győzelem kicsit függővé tesz. Nem fogok hazudni, szeretném még egyszer átélni azt az érzést, ehhez nem fogható semmi. Ha játszani fogok, akkor az azért lesz, mert még egy Super Bowlt akarok nyerni. De ettől még az üzletről is szól a dolog és erről az oldalról is ésszerűnek kell lennie számomra és a családom számára.

Nincs szükségem a focira ahhoz, hogy meglegyek. Elégedett vagyok. Áldott vagyok, hogy játszhattam ezt a sportot, hogy ennyi pénzt kereshettem, hogy ilyen sok mindent elértem nyolc év alatt. Kész vagyok. Ha nyerhetek még egyet, az szuper. Ha nem, azzal is megbékéltem.”

Donald nincs ott egyébként a Rams önkéntes edzésein, hiszen ahogy mondja, ha játszani fog, akkor azt mindenképp új szerződés alatt teszi majd. Jelenleg csak a 27. legjobban fizetett játékos a ligában éves átlagot tekintve, 2022-es fizetésben pedig nincs a top100-ban. A védőfalember elmondása szerint valószínűleg megoldják majd a dolgot a csapattal, de akkor sem lesz mérges, ha nem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!