Connect with us

Draft

Akkor már megint tökéletes a keret – Buccaneers draftértékelő

Amikor Tom Brady visszavonult, akkor a Bucs nagyon rosszul nézett ki: nemcsak, hogy kellett egy új irányító, de a roster is tele volt lyukakkal. Aztán a veterán QB visszatért (jó eséllyel Bruce Arians menesztése árán), majd őt követte Ryan Jensen és Carlton Davis, Chris Godwin kapott egy új szerződést, majd sikerült megszerezni Shaq Masont. Hirtelen alig maradt hiányposzt, és még azt is sikerült betömni a drafton.

A Bucs már a draft előtt megkötötte az idei év egyik legjobb cseréjét, amikor egy ötödik körös pickért megszerezte a Patriotstól a ligaelit guard Shaq Masont. Így Ryan Jensennel kiegészülve továbbra is minimum top 5-ös támadófal van Tampában, ráadásul mindössze egy jobb LG-re vannak a dobogó tetejétől. Emellett még a tight end posztra fért volna rá az erősítés, mert Cameron Brate inkább csak átlagos, mint jó, bár ha Rob Gronkowski visszatér, akkor rövid távon itt sem lesz probléma.

Carlton Davis újraigazolása után a kezdő CB-sor is rendben van, a tavalyi első körös Joe Tryon-Shoyinka átveheti Jason Pierre-Paul helyét a szélen, a korábban a Patritosban is megfordult Logan Ryan meg Antoine Winfield párjaként a safety-sor stabilitását biztosíthatja, így azonnali erősítés csak a védőfal közepére kellett a kiöregedett Ndamukong Suh helyére. Persze hosszabb távon azért érdemes figyelni a CB-posztra (Jamel Dean szerződése lejár és amúgy is vékony a poszt Tampában), Logan Ryan sem hosszú távú megoldás, de ha csak az idei évet nézzük, egyértelműen három posztra kellett koncentrálnia a csapatnak – és ezt meg is tette.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

2/33 Logan Hall, DL, Houston

Nagyon valószínű volt, hogy a Bucs a belső védőfalba húz majd az első körös pickjével (27.), ahogy arra is jó esély volt, hogy Logan Hall lesz a szerencsés. Aztán jött a Jaguars és a 2/33-as, illetve egy extra negyedik- és hatodik körös pickért cserébe megszerezte a Bucs 1/27-esét. Nagyon jó ellenértéket kapott a Tampa ezért a pár helyes hátramozgásért, pláne annak fényében, hogy végül így is sikerült megszerezni Hallt.

A Houston játékosa kiváló munkamorállal és mentalitással rendelkezik, akit imádni fognak az öltözőben. Emellett brutálisan atletikus, a védőfal minden pontján feltűnt és olyan upside-ja van belső pass rusherként, hogy pár éven belül akár Pro Bowler szintű belső védőfalember lehet belőle. Persze ez a fajta atletikusság és mobilitás annak köszönhető, hogy nagyon vékony, 198 centijéhez csak 128 kiló tartozik (magasság felső 2%, súly alsó 5%), így bőven lehetnek problémai a belső támadófalemberek erejével és futás ellen meggyűlhet a baja.

Ugyan a plafonja magas, a padlója nem. Messze nem olyan kész vagy képzett játékos, mint volt például Ndamukong Suh, akinek a helyére érkezik (nem véletlenül volt 1/2-es), és távolról sem lehet olyan azonnali hatást elvárni tőle. Reálisan nézve újoncként egy szituációs játékos lesz az egyértelmű passzjátékoknál és késői downoknál, majd a következő 2-3 évben eljuthat arra a szinte, hogy a snapek 60-80 százalékán pályán legyen, és ideális esetben mindezt átlagon felüli teljesítménnyel fogja tenni.

2/57 Luke Goedeke, OL, Central Michigan

A Bucsnak fel kellett adnia a Jaguarstól kapott 6. körös picket (tehát kvázi semmibe sem került), hogy felmozogjon három helyet és megszerezze az új kezdő left guardját. A mentalitása neki is tökéletes, az egyetemen napi 7000 kalóriát tolt be, hogy megfelelő tömege legyen ahhoz, hogy a fal szélén játszhasson – mondjuk Tampában nem lesz ilyen problémája, Ali Marpet helyén fog szerepelni a fal belsejében.

Nem egy fizikális szörny (így nem valószínű, hogy elit játékos lesz majd belőle), de azért panaszkodnia sem kell, emellett elég jól képzett, jól használja a kezeit, jól tükrözi le az ellenfeleket és erős, így egyrészt nehéz bull rush-sal elnyomni, másrészt jól takarít futásblokkoláshoz is. Tovább könnyíti a helyzetét, hogy négy kiváló falember lesz a csapattársa, illetve Tom Brady is nagyon falbarát stílusban nyomja – ha csak az elvárt minimumot hozza, akkor a Bucsé lesz a liga legjobb támadófala 2022-ben.

3/91 Rachaad White, RB, Arizona State

Nem vagyok a pick híve, White ugyanis jó eséllyel illeszkedni fog a Charles Sims, Ronald Jones, Ke’Shawn Vaughn fémjelezte sorba, ahová Jason Licht bust második napos futói kerültek eddig. Persze értem én, tele van a roster tehetséggel, meg lehet engedni a luxust, de itt ezerszer jobb lett volna egy safety vagy egy corner – nem csak a poszt miatt, de értékben is sokkal tehetségesebb DB-ket lehetett volna húzni.

De oké, legyünk pozitívak. Gio Bernard nem vált be, mint harmadik downos futó, Leonard Fournette-et meg ugyan erőltették és a sok targetből néha összehozott valami hasznosat, de ő sem volt az igazi. White ellenben amennyire haszontalan futónak, annyira jó futó elkapónak, talán a legjobb az idei classban. Az más kérdés, hogy ez megért-e egy harmadik körös picket (nem), amikor Bernard is vissza lett igazolva, de elférni elfér a rosteren és kis szerencsével hozzátesz majd az offense-hez 300-400 elkapott yardot és pár hasznos first downt.

4/106 Cade Otton, TE, Washington
4/133 Jake Camarda, P, Georgia

A Jaguarstól kapott extra cetivel a csapat ismét egy hiányposztra húzott játékost, ráadásul azt a Cade Ottont, akit állítólag nagyon imádtak, hisz a Combine-on is foglalkoztak vele (még egy csapatsapkát is adtak neki), illetve később virtuálisan és személyesen is interjúztak vele. Bónuszképp értékben itt tökéletes, pláne úgy, hogy konkrétan ajándékba érkezett.

Otton egy nagyon jó mentalitású srác és ugyan csak 250 yardot és egy TD-t szerzett 28 elkapásból tavaly a Huskiesben, de ez legkevésbé sem az ő sara. Amit kértek tőle, azt megtette: jól blokkolt futáshoz és passzhoz is, illetve elkapóként is jól teljesített, amikor véletlenül épp célba vették. Kellően atletikus, okos, képes óriási játékokra és elég jó útvonalfutó, már amennyire ezt meg lehetett ítélni a kevés lehetőség alapján. Sokat kell vele foglalkozni, de a plafonja elég magasan van, bőven lehet belőle egy átlagon felüli all around tight end, pláne ha meg még Gronktól is tanul ezt-azt.

A másik negyedik körös cetlijével a csapat kiválasztott egy puntert. A Bucst ismerve meg sem lepődünk, húztak ők már rúgót a második körben is, szóval ez még kifejezetten jó is. Mondanám, hogy ezzel 2,2 milliót spórolt a csapat, ugyanis az elmúlt két évben gyengén teljesítő Bradley Piniont ki lehet így vágni, de ugyanez igaz lenne egy hetedik körös vagy draftolatlan punter esetében is. Egyébként tényleg jól rúg, de Roberto Aguayóról is azt hitték, aztán láttuk, mi lett.

5/157 Zyon McCollum, CB, Sam Houston State
6/218 Ko Kieft, TE, Minnesota
7/248 Andre Anthony, Edge, LSU

A csapat utolsó három pickje közül kettőről nem sok mindent lehet mondani. Sem Ko Kieft, sem Andre Anthony nem szerepelt a konszenzus top 300-as listákon, így ennyit is lehet tőlük várni. Előbbi egyébként sokkal inkább egy extra offensive tackle, mint tight end, pláne ha még 5-6 kilót felpakolnak rá, hogy maximalizálják a blokkolási képességeiket (és érte adott fel két hetedik kört a csapat). Anthony meg egy sérülésből lábadozó, novemberben már 26 (!!!) éves újonc, aki nemcsak, hogy idősebb mint 23 másik játékos a rosteren, de emellé se nem atletikus, se nem erős, így konkrétan még a speciális egységbe sem nagyon lehet betenni.

Velük ellentétben Zyon McCollum kifejezetten nagy fogás, a tehetsége alapján ugyanis a harmadik kör végén, negyedik kör elején is elkelhetett volna – igaz, effektíve ezt is adta érte a csapat, ugyanis nem volt ötödik körös cetlije a Shaq Mason csere miatt, így egy jövő évi 4. kört kellett beáldozni érte. Ezzel együtt tetszik a húzás, ugyanis McCollum egy brutális atléta, konkrétan a valaha volt legatletikusabb DB, így a potenciálja rendkívül magas.

Nyilván ezt ki is kell hozni, még nagyon sok képezni való van rajta, de a tendencia biztató. Öt évig volt az egyetemen és minden egyes szezonban jobb és jobb volt, karrierjét pedig 54 leütött passzal és 13 INT-vel fejezte be, tehát a labdaérzéke is jó volt. Emellett vicces sztori, hogy a Bucs a combine-on azt mondta neki, hogy draftolják majd, ha 4,40 alatt futja a 40 yardot, és így is lett (4,33-as ideje volt).

Összegzés

Buccaneers draftértékelő

A Bucs a két utolsó húzását leszámítva csupa olyan játékost húzott, akik vagy azonnal hozzátehetnek a csapat sikeréhez, vagy hosszabb távon lehet belőlük egy korrekt kezdő. Hall és Goedeke rögtön kezdeni fog, ráadásul előbbit úgy sikerült megszerezni, hogy effektíve még az egyik kedvenc tight endjüket is megkapták mellé ajándékba (igaz, cserébe nem lesz ötödik éves opció). McCollumból hihetetlenül jó CB lehet a megfelelő rendszerben egy hozzáértő stábbal (ami elvileg adott), Camarda személyében lett egy új kezdő puntere a gárdának, White meg kis szerencsével hozhat majd egy James White szintet Tampában (mondjuk ő is csak negyedik körös volt). Ha futó helyett safety jön a harmadik körben (Logan Ryan nem hosszú távú megoldás), vagy csak simán McCollum és nem kell feláldozni érte egy negyedik kört, akkor ez egy közel tökéletes draft lett volna, de így is parádés, konkrétan nincs azonnali beavatkozást igénylő hiányposztja a csapatnak.

Értékelés: A-

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!