Connect with us

Hír

Ali Marpet az egészséget tartotta a legfontosabbnak, ezért vonult vissza

Ali Marpet hét szezont húzott le a Buccaneersnél, azonban idén 28 évesen úgy döntött, szögre akasztja a sisakot – és nem is tér vissza 40 nap után, mint Tom Brady. Meglepő döntés volt, ugyanis felfelé ívelt még a karrierje, egy évvel korábban Super Bowlt nyert, aztán beválasztották első Pro Bowljába is és az NFL egyik legjobb guardjává nőtte ki magát. Ő viszont az egészségét tartotta a legfontosabbnak.

Ali Marpet egészség visszavonulás

“A legnagyobb indok számomra az volt, hogy nagyon megviselt fizikailag a foci, és nem kértem ebből többet. Voltak dolgok, amiket el akartam érni a karrieremben, és ezeket megtettem. Imádtam focizni. De számomra az egyik legfontosabb érték az egészség, és ha ezt meg akarom tartani, akkor nem volt értelme tovább játszanom. Ott vannak a feji traumákkal kapcsolatos ismeretlenek, de az ízületeid is megviseli, sok fájdalommal jár, műtétekkel és hasonlókkal.”

– mondta Marpet a Guardiannek.

Marpetnek 2020 novemberében volt diagnosztizált agyrázkódása közepes tünetekkel, de szerinte a folyamatos kisebb ütések talán még nagyobb problémát jelentenek. Emellett viszont az is megviselte, hogy támadófalembert játszott, hiszen ugyan amennyire lehetett, egészségesen étkezett, de 136 kilót hordani a testeden nem épp jó dolog.

Marpet 37 millió dollárt keresett NFL-karrierje során, amit a következő két évben még 20 millióval toldhatott volna meg, ha kitölti a szerződését (plusz utána kaphatott volna hosszabbítást stb.). Ő viszont egy egészségesebb életet választott. Most mesterdiplomát szeretne szerezni mentális egészséggel kapcsolatos, vagy családi és házassági terapeutaként. Jelenleg önkéntesként dolgozik egy tampai non-profitnál, amely a hajléktalanokat segíti.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2022-05-19 10:07

okos ember. Akinek $37b nem elég annak $50b se.
Illetve a a különbözet abban se segít érdemben többet hogy ha valaki az egészsége visszaszerzésért küzd. Vagy úgy kell élnie majd élete végéig hogy mégggazdagabb de javíthatatlanul beteg.

bjeela
bjeela
Reply to  Zoard
2022-05-19 12:40

Szó szerint.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2022-05-19 13:51

Ezt a hajléktalanokat segítést nem igazán értem.Aki USA-ban hajléktalan tud lenni,az már egy teljesítmény.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x