Connect with us

Hír

Ali Marpet az egészséget tartotta a legfontosabbnak, ezért vonult vissza

Ali Marpet hét szezont húzott le a Buccaneersnél, azonban idén 28 évesen úgy döntött, szögre akasztja a sisakot – és nem is tér vissza 40 nap után, mint Tom Brady. Meglepő döntés volt, ugyanis felfelé ívelt még a karrierje, egy évvel korábban Super Bowlt nyert, aztán beválasztották első Pro Bowljába is és az NFL egyik legjobb guardjává nőtte ki magát. Ő viszont az egészségét tartotta a legfontosabbnak.

Ali Marpet egészség visszavonulás

“A legnagyobb indok számomra az volt, hogy nagyon megviselt fizikailag a foci, és nem kértem ebből többet. Voltak dolgok, amiket el akartam érni a karrieremben, és ezeket megtettem. Imádtam focizni. De számomra az egyik legfontosabb érték az egészség, és ha ezt meg akarom tartani, akkor nem volt értelme tovább játszanom. Ott vannak a feji traumákkal kapcsolatos ismeretlenek, de az ízületeid is megviseli, sok fájdalommal jár, műtétekkel és hasonlókkal.”

– mondta Marpet a Guardiannek.

Marpetnek 2020 novemberében volt diagnosztizált agyrázkódása közepes tünetekkel, de szerinte a folyamatos kisebb ütések talán még nagyobb problémát jelentenek. Emellett viszont az is megviselte, hogy támadófalembert játszott, hiszen ugyan amennyire lehetett, egészségesen étkezett, de 136 kilót hordani a testeden nem épp jó dolog.

Marpet 37 millió dollárt keresett NFL-karrierje során, amit a következő két évben még 20 millióval toldhatott volna meg, ha kitölti a szerződését (plusz utána kaphatott volna hosszabbítást stb.). Ő viszont egy egészségesebb életet választott. Most mesterdiplomát szeretne szerezni mentális egészséggel kapcsolatos, vagy családi és házassági terapeutaként. Jelenleg önkéntesként dolgozik egy tampai non-profitnál, amely a hajléktalanokat segíti.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!