Connect with us

Hír

Megszüntetné a térdelést a Vikings Hall of Famer legendája

A 95 éves Bud Grant majdnem annyi idős, mint maga az NFL és még mindig vannak ötletei azzal kapcsolatban, hogyan lehetne érdekesebbé tenni a sportot. A Hall of Famer edző szerint be kellene szüntetni az olyan értelmetlenségeket, mint a térdelés vagy a touchback.

“Amikor a hátrányban lévő csapatnak már nincs időkérése, akkor a mérkőzés végén a győzelemre álló csapat elkezd térdelni, a nézők pedig indulnak haza. Azt mondják, ezzel nem lehet mit kezdeni, pedig mindig van megoldás. Például be lehetne vezetni egy olyan szabályt, hogy amennyiben az offense nem tud megtenni legalább 1 yardot, akkor az óra megáll. A támadók kénytelenek lennének csinálni valamit, így izgalmas lenne végig a találkozó”

– nyilatkozta a Minneapolis Star-Tribune-nek.

Érdekes elképzelés, jó eséllyel tényleg adna némi extra izgalmat a mérkőzéseknek. Ugyanakkor ellene is lehet bőven érvelni – például a térdelés lényege a fölösleges sérülések elkerülése és annak senki nem örülne, hogy 20 másodperccel a meccs vége előtt sérülne meg egy sztár, mert 8 pontos előnyben megpróbált 1 yardot szerezni.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
2022-05-22 05:40

Szerintem jó ötlet.
Ha félnek a sztárok sérülése miatt, remek lehetőség lenne a cseréket betenni.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-05-22 19:19

Szerintem semmi gond nincs a térdeléssel. Ez egy remek területszerző játék, ahogy egyszerre van szerepe a megtett/hátralévő távoltságnak downon belül, a pályán elfoglalt pozíciónak és a hátralévő időnek.
Ha egy csapat eléri, hogy nem kell több terület a hátralévő idő függvényében, akkor az az ő sikere. Megdolgozott érte a meccs során. Bármely sportban lepörgetik az időt az előnyben lévő csapatok. Vízilabdában uszkálnak vele, kéziben passzolgatnak passzívig, gurulósban meg meg a szögletzászló rugdosódás, ha éppen nem 2 percig készül a mókus egy bedobáshoz.

bjeela
bjeela
2022-05-22 10:07

A szívemből beszél az ipse! Hogy én ezt a térdelést mennyire rühellem… Az meg zöldség, Józsikám, hogy felesleges sérülés elkerülése, mert ilyen alapon térdeld végig az egész meccset és akkor nem lesz sérülés. Nemáááá!
Az igazi ellenérv a játék lényege, ami a területszerzés és az időkorlát. Mindenkinek azonosak a feltételek és aki jobban gazdálkodik, az nyer. Mint az életben vagy a háborúban.

László Varga
László Varga
2022-05-22 07:37

A térdelés ötlet rendben. És ez a touchback-dolog, hogy lenne szerinte?

Caselele
Caselele
2022-05-24 20:28

Na ide is minek jöttem, hát nem is a feketék térdeléséről hőzöng valami vén fasz 🥲

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x