Connect with us

Draft

Minden más lesz – Browns draftértékelő

Az offseason legtöbb beszédtémát generáló sztorija kétségtelenül Deshaun Watson Brownsba igazolása volt. Mindenkinek megvan a véleménye Watson ügyéről, az ellenértékről, a teljesen garantált szerződésekről és természetesen Baker Mayfieldről is. Azonban a Watsonért adott ellenértékek miatt a draft már nem volt olyan izgalmas a Browns fanoknak, mert az első kört ki kellett hagyniuk és mivel a csapat tovább folytatta a money ballt, ezért a másodikat is. A zavarosban ellenben néha nehéz vadászni.

A csapat tehát az első körben nem választott, mert az a cetli a Houstonhoz került Watson ellenértéke gyanánt és itt is el lehet mondani azt, amit a Broncos esetében, hogy ezt aligha bánták meg. Egyrészt mert az teljesen biztos, hogy nem ebben a classban találták volna meg Mayfield utódját (és az erősségüket tekintve nem is a jövő éviben), másrészt pedig a kör közepén már nem volt talán kihagyhatatlan prospect számukra.

A második körben aztán választhattak volna, de ez a cetlijük megint csak Houstonba vándorolt, az ellenérték pedig egy harmadik és két negyedik körös cetli lett. Ezt a trade-et (is) a Browns nyerte, ebben a classban a második körben már tényleg nem volt akkora tehetség, hogy három jó választási lehetőségért feladják. Főleg ha arra gondolunk, hogy ez a Browns elég kevés kifejezetten nagy hiányposzttal rendelkezik.

3/68 Martin Emerson, CB, Mississippi State

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az idei drafton tehát az első pickjük a harmadik körre csúszott és rögtön kisebb gondolkodásba is ejtett minket. Ugyanis igaz, hogy fentebb azt írtam, hogy nincs hiányposztjuk, de ha valahol, akkor cornerben egészen jól megvannak. Ward, Williams és Newsome a három kezdő, ráadásul mind a hárman magas draftcetlibe fájtak az utóbbi időben, Ward pedig jókora szerződést is kapott a hetekben. Troy Hill elcserélésével valamivel magyarázhatóbb a döntés, de a Ramshez távozó játékos pont a nickel feladatokat volt hivatott elvégezni.

Ráadásul Emerson egy nagyon jó méretekkel megáldott, magas, hosszúkarú corner, akit a slotban nehéz elképzelni, így a három már rosteren lévő játékos közül kellene valakinek. Ellenben egyikük sem igazán érzi ott jól magát, talán még Newsome a leginkább alkalmas erre a feladatra. Tehát a corner húzás nem volt igazán prioritás a csapatnál, különösen nem egy olyan játékos, aki belül nem tud játszani.

Ezen kívül Emersonnal nincs igazán probléma, a harmadik körben egy nagyon jó érték, egy erős, az elkapási ponton kimagaslóan jól teljesítő játékos, aki egyrészt hajlamos mindenért küzdeni, másrészt pedig fizikai adottságai miatt előnye is van. Ellenben nem egy gyors játékos, se vertikálisan, se rövid területen nem teljesít kifejezetten jól.

3/78 Alex Wright, Edge, UAB

A harmadik körös saját pickjükkel, aztán már egy hiányposztot foltoztak, Myles Garrett túloldalára érkezett egy pass rusher. Wright egy nagyon hatékony játékos, akinek ideális méretei vannak, hogy erőből győzedelmeskedjen, valamint folyamatosan pörgő motorja miatt nagyon sok nyomást generál másodszándékból.

Kis egyetemről érkezik, nem túl technikás játékos és a gyengébb képességű tackle-öket tudta erőből dominálni, kicsit félő, hogy a profik között ez hangyányit kevés lehet. Garrett jelenléte a túloldalon segíthet neki, hogy sokat maradjon egy az egyben és magabiztosságot gyűjtsön.

3/99 David Bell, WR, Purdue

Bell megítélése elég kettős a scoutok között. Egyesek szeretik, mert jó labdaérzéke van, jól szeparálódik útvonalfutásának és játék-intelligenciájának köszönhetően, valamint a Purdue-n egyszemélyes támadósorként funkcionált és nem mondott csődöt.

Ellenben nincs igazán kimagasló tulajdonsága a játékintelligencia mellett, a profik között pedig már jóval dörzsöltebb cornerek lesznek, akiket nem lesz olyan könnyű megtéveszteni. Lassú játékos, aki nem indul meg gyorsan a line of scrammage-ről, nem ugrik nagyot és nem is egy nagy darab, kemény játékos.

A Browns elkapósorára ráfért az erősítés, mert Amari Cooper ugyan érkezett, de a többiek inkább csak felvillanásokra voltak eddig képesek. Bell egy második számú elkapónak jó lehet a profik között, de nincs upside a játékában.

4/108 Perrion Winfrey, iDL, Oklahoma

A negyedik kör egyik nagy stealje a Brownsé, ugyanis egy sokat csúszó játékost, Perrion Winfrey-t húzták. Az Oklahoma belső védőfalembere szintén hiányposztra érkezik, a Browns védőfalában akár még kezdő potenciálja is lehet.

Winfrey kétféleképpen tud nyerni. Az egyik, hogy az első lépése egy belső védőhöz képest kimagaslóan jó. Robbanékonyan hagyja el a helyét, így már a guardok reagálása előtt előnyt szerez magának és gyorsan ott terem az irányítók képében. A másik pedig, hogy nagyon hosszú karjai vannak, amiket így előbb tud az ellenfelére helyezni és így akarja kicsikarni az azonnali kontrollt. A játékának a hátránya, hogy futás ellen nem túl hasznos, a kelleténél könnyebb, így a lyukakat nem tömi be egyedül. Egy ígéretes 3 tech játékos, de ha nem sikerül kicsit felhízlalni, akkor egyelőre rotációs játékos lehet.

4/124 Cade York, K, LSU

Kevés a hiányposzt a csapatnál, na de ennyire? A negyedik körös kicker húzás nekem akkor is luxus, ha ez az egyik legnagyobb hiányposzt, így mindenki előtt akarják ezt biztosítani. Tény, hogy ezzel egy régóta fennálló problémát orvosolnának, de ez egy picit sok tőke a kicker posztra.

5/156 Jerome Ford, RB, Cincinnati

6/202 Michael Woods II, WR, Oklahoma

7/223 Isaiah Thomas, Edge, Oklahoma

7/246 Dawson Deaton, C, Texas Tech

A futó húzást nehéz hova helyezni, főleg azért, mert még ha a Hunt utáni érára is készülnének, akkor okés, de Ford inkább hajaz Chubbra egy kisebb kivitelben, mint egy harmadik down backre és a csapat akkor is jól futott, amikor a két első számú játékosára nem is számíthatott. Ford egy ügyes gyerek egyébként, de nincs különösebb potenciál a játékában, így ez megint luxus nálam.

A többiek egyelőre a special teamben vitézkedhetnek, Woods egy jó lineáris sebességgel megáldott, hosszú karokkal rendelkező játékos, akinek nagy a catch radiusa, ellenben nem kimagaslóak az ösztönei. Thomasnak egyetlen elfogadható éve volt, ellenben akkor igazán nagyot dobbantott, 46 nyomása top10 volt a ligában és 10 sacket is jegyzet. Utolsó évében azonban letartoztatták és ezért csapata is felfüggesztette, utána pedig nem tudott visszatérni korábbi formájához. Deaton pedig igazi Air Raid rendszerből érkezőhöz méltóan nem egy erős játékos, cserébe jó atléta, rossz kézhasználattal.

A Browns kevés hiányposzttal rendelkezett a draft előtt, de mégis kicsit furcsán osztotta be az erőforrásait a gárda. Az elsőre outside corner húzás egyelőre rejtélyes, ahogy a kicker és a futó poszt sem tartozott volna nálam a fontosabbak közé. Elkapó legalább érkezett és a védőfalba is húztakk, de egyértelmű, hogy a csapat inkább a már keretében lévő emberekkel akar és fog nyerni. Persze nem könnyű úgy gazdálkodni, ha az ember elcseréli a korai köreit, de maradéktalanul nem lennék elégedett.

Értékelés: B-

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!