Connect with us

Draft

Túl korai 2023-as mock draft

Ilyen korán természetesen sem csapatsorrendet, sem pedig játékosokat nem érdemes jósolni, de a móka kedvéért hoztunk egy 2023-as mockot most nektek. Valószínűleg a játékosok harmada nem is jön ki a draftra, egy másik harmada kicsúszik az első körből, de kicsit lehet ismerkedni a jövő év jelenleg legjobbnak gondolt sztárjaival. Aztán majd az egyetemi szezon alatt úgyis jövünk a kötelező összefoglalókkal nektek. A draft sorrend a Super Bowl oddsok fordítottja.

1/1 Houston Texans
Bryce Young
QB, Alabama

Tudom tavaly Spencer Rattler és Sam Howell is volt 1/1. Higgyetek nekem, Young más szintet képvisel. És bár ő sem évtizedes tehetség mint Lawrence volt, őt már nem hagyhatja ki egy irányító hiányos csapat. Nehéz volt a döntés közte és Stroud között, de Young egy mozgékonyabb játékos, nem mellesleg fontos pillanatokban eddig nagyon higgadt tudott lenni.

1/2 Atlanta Falcons
Will Anderson
Edge, Alabama

Első elgondolásra itt egy QB volt, de egyrészt a Falcons lehetőséget adott Riddernek, másrészt pedig Will Anderson kérdés nélkül az egyetemi foci legjobb játékosa, olyan tehetség (vagy jobb) mint Chase Young vagy Nick Bosa volt. Az évek óta pass rusherért fohászkodó csapat kihúzza a class legjobb játékosát. Nem elég hogy atletikus és jó méretei vannak, de egy igazi ösztönlény, aki playmakingben mindenki felett áll.

1/3 Detroit Lions
C.J. Stroud
QB, Ohio State

Nem hiába nem húzott a Lions idén irányítót. A jövő évi classra tankolnak és szerencséjük is lesz, mert a két kiemelkedő egyike jut nekik. Stroud nagyon jól olvassa a játékot, nagyon pontos és már most elég jó a mechanikája. Az egyetlen negativum, hogy nem igazán mobilis.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

Láttuk hogy Olave és Wilson idén milyen magasan kelt el, ugye? Smith-Njigba őket homályosította el tavaly az Ohio State-en. Wilsonnak pedig hiába érkezett Garrett, nem hagyhatják ki ezt a ziccert. Így a két Ohio State WR ráadásul össze is áll újra. Njigba legnagyobb skillje hogy nagyon jól követi a labdát a levegőben és kiváló kezei vannak, így olyan akrobatikus elkapásokra képes mint kevesen.

1/5 Jacksonville Jaguars
Jordan Addison
WR, Pittsburgh

A kimagasló elkapó prospectről lecsúsznak, de szerencséjükre jövőre elég jó választék lesz ígéretes WR-ben. Addison a pálya minden szegletében veszélyes, de amiben igazán ígéretes azok a mély játékok.

1/6 New York Giants
Phil Jurkovec
QB, Boston College

Daniel Jones napjai meg vannak számlálva, csak a megfelelő classt kellett megvárni hozzá. Jurkovec potenciálja talán nincs olyan magasan mint Stroud vagy Young esetében, de egy magabiztos, pontos játékos, aki ritkán hibázik.

1/7 Chicago Bears
Kayshon Boutte
WR, LSU

Justin Fields csúnyán semmibe lett véve idén. Cserébe jövőre kap egy hatalmas possession receiver ígéretet. Boutte éppen Chase nyomdokain halad az LSU-ban. Gyors, erős és jó route runner.

1/8 Carolina Panthers
Tyler Van Dyke
QB, Miami

A Panthers sem várhat tovább. Dyke egyelőre csak ígéret, de minden évben kinő valaki a semmiből. A karja és a játékintelligenciája miatt rá fogadnék.

1/9 Seattle Seahawks
Kelee Ringo
CB, Georgia

A Seahawks itt is lecsúszik a legjobb jelöltekről, ellenben a legjobb corner az övék lehet. Ringo egy brutális front7 mögött játszott, de atletikussága és playmakingje alapján hatalmas tér van előtte.

1/10 Washington Commanders
Michael Mayer
TE, Notre Dame

Bárki is lesz az irányító, egy ilyen tight end prospectet kell adni neki. Mayert már két éve a baby Gronkként aposztrofálják. Nem is alaptalanul.

1/11 Pittsburgs Steelers
Paris Johnson Jr
OT, Ohio State

Pickett előtt rendbe kell tenni a falat, mert különben nem fog fejlődni egyáltalán. Johnson stabilitása passzblokkolásban mindenképpen sokat ér.

1/12 Philadelphia Eagles (via Saints)
Eli Ricks
CB, Alabama

Az Eaglesnek a legnagyobb hiányposztjára az egyik legjobb játékos érkezik. Ricks idén transzferált az Alabamára, ahol instant impactje lesz. Legutóbbi letartóztatása ugyan figyelmeztető jel lehet, de kevés atletikusabb press man van nála.

1/13 Minnesota Vikings
Myles Murphy
Edge, Clemson

Hasonló játékos mint idén Walker. Ha továbbra is hasonló ütemben fejlődik mint eddig, akkor nem lesz már itt bent.

1/14 Las Vegas Raiders
Jalen Carter
IDL, Georgia

A Raiders védőfalának közepét rendben kell tenni, Carternél pedig nincs jobb a classban. Nem csak futás ellen, de pass rushban is kiváló, robbanékony játékos.

1/15 New England Patriots
Zion Nelson
OT, Miami

Nelson már az idei drafton is esélyes lett volna az első körre. Nem jött ki, így pedig tovább építheti renoméját.

1/16 Philadelphia Eagles
Nolan Smith
Edge, Georgia

A Georgia védőfal nem képes kifogyni a tehetségekből. A sasoknál egy másik fontos védőposztot is rendbe tesznek.

1/17 Miami Dolphins
Trenton Simpson
LB, Clemson

Nagyon Micah Parsons vibe-ja van Simpsonnak, aki a Dolphins védelmének a vezére lehet. Blitzel, jó coverage-ben és ösztönös játékos.

1/18 Tennessee Titans
Dontae Demus
WR, Maryland

Félek Burks kevés lesz Brownt pótolni. Demus egy igai atléta, de emellé nagyon jó kezei vannak és kevesen szeparálodnak úgy ahogy ő.

1/19 Arizona Cardinals
B.J. Ojulari
Edge, LSU

A Cardinalsnál pótolni kell előbb-utobb Chandler Jonest, Ojulari ugyan más típusú játékos, de hatalmas potenciál van benne.

1/20 Indianapolis Colts
Tony Grimes
CB, North Carolina

A Colts védelem a corner soron kívül rendben van. Grimes egy igazi playmaker, aki változást hozhat a secondarybe.

1/21 New Baltimore Ravens
Marvin Mims
WR, Oklahoma

Ez a Ravens szinte kész, már csak Brown utódját kellene megtalálni.

1/22 Cincinnati Bengals
Bryan Breese
iDL, Clemson

Breese tehetsége alapján top10 játékos. Kérdés hogy pozíciós értéke miatt meddig csúszhat. Ha eddig, akkor a Bengalsnál nincs kérdés.

1/23 Houston Texans (via Browns)
Bijan Robinson
RB, Texas

A Texans már idén is a legjobb RB-t akarta, akiről lemaradt. Végül Pierce-t kihúzták, aki aranyos meg minden, de Robinson egy Chubba oltott Barkley. Kis túlzással, de értitek.

1/24 Dallas Cowboys
Brandon Joseph
S, Notre Dame

Joseph egyszerre kemény, fizikális és eszes, aki olvassa a játékot. Kell egy ilyen játékos a Boysba.

1/25 Los Angles Chargers
Fabien Lovett,
iDL, Florida State

Elég jó rostere van a Chargersnek, csak a belső védőfalban nincs igazi tehetség. Lovett plafonja talán az egyik legnagyobb.

1/26 Seattle Seahawks (via Broncos)
Grayson McCall
QB, Coastal Carolina

Valakinek meg kell próbálnia a class legkülönlegesebb irányítóját. Egy nagyon zárt rendszerből érkezik, ritkán kellett sokat olvasnia, de amit kértek tőle azt hibátlanul hajtotta végre.

1/27 Miami Dolphins (via San Francisco)
Jahmyr Gibbs
RB, Alabama

A Dolphins is régóta keresi már az igazi lead backjét. Szerencséjükre a jövő évi classban elég sok közül választhatnak.

 1/28 Detroit Lions (via Rams)
Jeremy Banks
LB, Tennessee

Az offense vezére után a defense-é is megérkezik.

1/29 Green Bay Packers
Parker Washington
WR, Penn State

Tudom, nem túl reális, de egyszer megtörténik.

1/30 Kansas City Chiefs
Jaxson Kirkland
OT, Washington

Már idén is jó pedigrével érkezett volna, de még van mit bizonyítania. A fal jobb széle pedig nem életbiztosítás a Chiefsnél.

1/31 Tampa Bay Buccaneers
Jalen Catalon
S, Arkansas

Egy nagyon különleges, sokoldalú safety. Winfield és ő az egyik legjobb duó lehetnének.

1/32 Buffalo Bills
Turner Corcoran
OT, Nebraska

Allenék mindent megoldanak, de nem árt óvni őket.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!