Connect with us

Draft

Most ez miért is ennyire rossz? – Cardinals draftértékelő

A Cardinalsak nincs egyszerű holtszezonja: Chandler Jones lelépett, az igazolások sem sikerültek különösebben jól, Kyler Murray nagy pénzért hisztizik, DeAndre Hopkinst pedig eltiltották (ugyan a döntést a draft után jelentették be, de a csapat már garantáltan régóta tudott róla). Nagyon kellett a csapatnak egy jó draft, és ha az amerikai értékeléseket nézzük, akkor a többségük szerint ez is kapufa lett Arizonában, de nem értem, hogy miért.

Egy draftot alapvetően nagyon nehéz nulla lejátszott profi snap után megítélni, de azért vannak kiindulási pontok. Ilyen például az, hogy a jelenlegi tudásunk szerinti értékhez képest hol vittek el valakit (erre jók a konszenzus boardok, amik az esetek többségében sokkal pontosabbak, mint az egyéniek), hiányposztra érkezett-e valaki vagy ő volt-e a legjobb elérhető játékos, azonnali kezdő lesz vagy a jövőnek szól a kiválasztása. Mindenki mást tart fontosnak, a koncepciók nagyon eltérőek lehetnek, ezt el kell fogadni. Viszont azt sehogy nem tudom megérteni, hogy a konszenzus értékelés alapján miért a Cardinals draftja a hatodik legrosszabb, amikor mind a négy top 100-as pickjével remek értéken szerzett játékost, hárman ráadásul óriási hiányposztra is érkeztek (a negyedik meg hosszabb távon lehet kezdő), miközben a hátsóbb körökben is sikerült pár stealt leakasztani.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!