Connect with us

Hír

Az NFL megpróbálja igazságosabbá tenni a főedzői kinevezéseket

Az NFL-ben óriási a verseny, és nem csak a pályán. A Fekete Hétfő után a főedző nélküli csapatok hatalmas elánnal vetik bele magukat az edzőkeresésbe, ami sokszor mindenki számára kellemetlen helyzetet szül – ez ellen tett most lépéseket a liga.

Mostantól a Wild Card kör végéig nem lehet személyes interjúra hívni azokat a jelölteket, akik bejutottak a rájátszásba a csapatukkal. Online persze lehet interjúztatni, de ennek is szigorodtak a feltételei: a rájátszásba jutó csapatok koordinátorait a 18. heti meccsük után minimum két nappal lehet csak interjúra hívni (a szombati/vasárnapi meccsek esetén kedden, a hétfői mérkőzések után pedig szerdán).

Ez nem tűnik soknak, de még mindig jobb, mint amikor például egy koordinátornak a vasárnapi meccse után azonnal utaznia kell az ország másik felébe egy interjúra. A módosításokkal a jelölteknek több idejük lesz felkészülni, az őt alkalmazó csapatoknak sem kell aggódni, hogy túl sok időt vesz el az interjú, illetve a HC-t kereső csapat is megfontoltabb, alaposabb döntést hozhat.

Az persze más kérdés, hogy miért nem lehet egyszerűen azt csinálni, amit Tony Dungy javasolt és a Super Bowl végéig felfüggeszteni a főedzőkeresést. Akkora versenyelőnyt nem jelent a korai kinevezés, pláne ha az új HC a régi csapatával sokáig menetel (mint a Vikings idén kinevezett főedzője, a Super Bowl győztes Kevin O’Connell).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!