Connect with us

Hír

Új stadionnak ágyaz elő a Commanders?

Épp holnap érkezik egy cikkünk, ahol végigmegyünk az NFL-stadionokon, és – spoiler alert – a Commanders létesítménye, a FedEx Field a legelavultabb az egész ligában. Úgyhogy nem nagy meglepetés, hogy szeretne ezen javítani a franchise, aminek most lehet, hogy előkészítették a terepet. A csapat ugyanis 100 millió dollárért vett meg egy 81 hektáros területet Virginia államban, ami az új stadion, illetve a köré épített lakóházak, éttermek, üzletek helyszíne lehet a jövőben – az ESPN információi szerint ez az elsődleges terv, de még más opciók is elképzelhetők.

Állítólag egy 60 ezres fedett stadiont szeretnének felhúzni, plusz itt lenne az edzőközpont, egy 15-20 ezres amfiteátrum, egy beltéri koncertterem, bárok, éttermek, üzletek és lakóparkok is. A stadion teteje átlátszó lenne, az oldalán pedig lehetne változtatni a színeket – például fehér nappal, burgundi éjjel.

Azonban a Commanders még nyitva tartja az opcióit, ugyanis arra várnak, hogy az állam és a megye mennyi pénzzel tudna hozzájárulni a környék fejlesztéséhez – folyamatban van egy ezzel foglalkozó bizottság megalakítása, ami egy javaslat szerint 350 millió dollárt allokálna erre a célra. Ez azonban még nem biztos, így Virginia mellett DC-ben és a jelenlegi helyszínen, Marylandben is gondolkoznak még. Maryland állítólag 400 millió dollárt adna a jelenlegi stadion körüli környék fejlesztésére.

A Commandersnek jelenleg 2026-ig szól a lízingszerződése a FedEx Fieldre.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!