Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC South

A liga legerősebb csoportja után jöjjön talán az egyik leggyengébb. Itt már azért volt nehéz választani, mert nem túl acélosak a rosterek és több helyen bele lehet kötni a csapatokba.

Jacksonville Jaguars

A leggyengébb láncszem: elkapó sor

Tavaly elég sok gond volt a Jaguarsnál, ami egy 1/1-es gárdánál nem is túl nagy meglepetés. Ellenben alighanem a legnagyobb gondot sikerült megoldani azzal, hogy Urban Meyert eltávolítottak a csapattól. Trevor Lawrence nem feltétlenül tudta megmutatni, hogy miért is volt generációs tehetségnek kikiáltva, de ez nem is az ő hibája volt.

Éppen ezért gondolom hatalmas hibának, hogy az offseasonben nem akartak/tudtak hozni neki jobb társakat. A csúcsigazolás csak pénzben valósult meg azzal, hogy Christian Kirk teljesítményéhez képest aránytalan összegért lett idecsábítva, de elsőszámú elkapóként minimum kérdőjeles. Rajta kívül pedig van sok harmadrangú játékos, aki egy-egy mérkőzésre jó lehet, de hosszú távon nem lehet építeni rá. Marvin Jones egy jó iparos, Zay Jones egy örökös mély potenciál, Laviska Shenault egy gadget tehetség és lehetne még sorolni. Elhiszem, hogy nem könnyű sztárokat ide csábítani, de akkor legalább a drafton ne linebackereket húzzunk.

Miben lehet bízni?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Leginkább abban, hogy Doug Pederson egy jóval tapasztaltabb és dörzsöltebb főedző, aki tudja, hogyan kell sikeres csapatot csinálni aránylag nagy sztárok nélkül is. Illetve érdemes megjegyezni, hogy a támadófalon sikerült turbózni és a futójátékra is lehet támaszkodni, a visszatérő Etienne-től például sokat várnak útvonalakon is.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Szögezzük le. Ez nem egy jó roster. Annak ellenére, hogy éktelen nagy lyukak egyébként kevés helyen vannak, kifejezetten jó játékosok és erősségek sincsenek. Amire még rá tudok mutatni, hogy nagyon lyukas, az a safety sor. Andrew Wingard és Rayshawn Jenkins megkockáztatom, hogy a liga legrosszabb, de minimum bottom3 safety duója. Általánosságban is nagyon fiatal a csapat, a secondary is, így nem ártana egy stabil hátsó alakzat, de ez messze van attól. Hacsak nem lesz nagyon jó a rendszer, akkor nagyon sok nagy játékot fognak benyelni.

Indianapolis Colts

A leggyengébb láncszem: secondary

Elsőre nem is tűnik nagyon vészesnek ez az egység, de ha belegondol az ember jobban, akkor annyira nem lesz boldog. Van egy hajdanán jó Gilmore, aki két szezon óta csak keresi önmagát, egy időnként jó Kenny Moore és a harmadik cornernél már bajban is vagyunk, hogy ki lehet a kezdő (Brandon Facyson az esélyes talán). A safety sorban pedig Blackmon mellett vagy fiatalok vagy az ezeréves McLeod. Ki lesz ennek a sornak a vezére? A legstabilabb pontja? Ki lesz playmaker? Nehéz egyelőre megmondani.

Miben lehet bízni?

Természetesen ahogy eddig, az edzői stábban. Gus Bradley ugyan tudhat egy-két gyengébb idényt maga mögött, de azért el lehet képzelni, hogy egy közepesen jó emberanyagból képes még stabil védelmet építeni. A front7 ráadásul papíron nem néz ki rosszul, coverage-ben a liga egyik legjobb linebackere be tud segíteni, így továbbra sem gondolom, hogy a Colts defense olyan hatalmas bajban lenne, de lelkesedni is nehéz jelenleg.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Van törekvés ugyan, hogy Matt Ryannek legyenek célpontjai, de el tudnék képzelni ennél jobb skill személyzetet. Michael Pittman egy teljesen jó elsőszámú elkapó lehet, még ha nem a liga legjobbjai közül, de a potenciált láttuk. Utána azonban ki a legjobb célpont? Az újonc Alex Pierce vagy Jelani Woods? Vagy az eddig totális bust Parris Campbell? Esetleg Mo Alie-Cox, akinek a nevét se tudja senki a fantasy tulajokon kívül? Nem rózsás a helyzet Ryan számára és ez még akkor is aggasztó, ha tudjuk, hogy úgy is Jonathan Taylor lesz csapágyasra járatva.

Houston Texans

A leggyengébb láncszem: védőfal

Ez a roster egy totális romhalmaz, így nehéz kiválasztani a leggyengébb pontot, mert a Texans nem idén, jövőre vagy két év múlva akar nyerni. Hosszú távon kell megtalálni az építőkockákat, így jelenleg sok a gyengeség. Nagyító alá helyezve végül a védőfalat választottam ki, ahol Maliek Collins személyében van egy viszonylag stabil iparos, de rajta kívül csak átlag alatti, sokadik körös játékosok. Se egy igazán robbanékony szuperatléta, se egy generációs tehetség.

Miben lehet bízni?

Lényegében csak abban, hogy Maliek Collinshoz hasonlóan a sok fiatal játékos közül valaki/valakik elkezdik bontogatni a szárnyaikat. Rengeteg középső körös játékos van a csapatban és bár jelenleg senkire nem tudnám azt mondani, hogy na ő robbant majd egy nagyot, igazából másban nem lehet reménykedni. Illetve mint említettem nem is kell. Jövőre is kinéz egy magas draftcetli, utána is top10 körüli, így bármikor lehet húzni talentet a frontba.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Kicsit félve írom le, mert nagyon szurkolok Davis Millsnek, de ritkán szoktak sokadik körös, nem feltétlenül kezdőnek húzott irányítók beválni. Ráadásul Millsnek azért bőven voltak rossz meccsei, amik alapján elkezdhetnénk temetni a fiatal QB-t. Felvillanások is voltak, de egyelőre nem győzött meg senkit, hogy érdemtelenül csúszott volna a hátsóbb körökbe.

Tennessee Titans

A leggyengébb láncszem: Elkapó személyzet

A.J. Brown elcserélésén már alighanem mindenki kidühöngte magát, de közeledve a szezonhoz nem igazán lehet mást mondani, mint hogy ez az elkapószemélyzet nagyon vékony. Treylon Burks messze a legjobb játékos, ő pedig egy gyenge class ötödik számú elkapója volt. Rajta kívül a sérülésből visszatérő Robert Woods van és nagyjából ennyi. Érkezett még Austin Hooper tight end posztra, aki körülbelül egy fél valamire való szezont tud felmutatni, de ez nagyon karcsú. Nem irigylem Tannehillt.

Miben lehet bízni?

King Henry miatt továbbra is tömött boxokra kell számítani, így sokkal lazább őrizetet kaphatnak a Titans elkapói, így egy fokkal jobb a helyzet, de ez sovány vigasz. Legjobb számítások szerint Burks rögtön beválik és a legmagasabb potenciál jön ki belőle, Woods pedig vissza tud térni sérülése előtti szintjére. Ha ez megvalósul, akkor rájátszás csapat lehet ez a Titans.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A Titansnél évekig a kemény támadófal volt az egyik legnagyobb erősség, ami mögé fel lehetett húzni egy kiváló futójátékot (nyilván Henry személye is kellett). Azonban Conklin elment, Lewan megöregedett, a fiatalok pedig nem váltak be. Szép lassan egyre több lett a probléma, tavaly pedig Tannehill már többet menekült az életéért, mint az előtte lévő két évben összesen. És Henrynek (vagy sérülése után a többieknek) több kontakt utáni yardot kellett kiharcolni, mint bárkinek. A probléma az, hogy egyelőre nem is látszik az utánpótlás.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!