Connect with us

Hír

Egyéves eltiltást is kaphat Deshaun Watson

A Washington Post információ szerint az NFL fontolgatja, hogy egy teljes idényre eltiltaná a 26 nő által szexuális zaklatással vádolt Deshaun Watsont. Az más kérdés, hogy ebből a végén mennyi valósulna meg, de egyértelműen kezd nagyon kínos lenni a helyzet a liga számára.

Mi lesz most Deshaun Watsonnal?

Itt érdemes megjegyezni, hogy játékosok szakszervezete (NFLPA) Watson oldalán áll, és emiatt nem lehet csak úgy eltiltani. Ugyanis az NFL és NFLPA közösen fizet egy szakembert – jelen esetben a korábbi szövetségi bíró Sue L. Robinsont –, akinek pont az a dolga, hogy az ilyen ügyekben döntsön.

Mindez elméletben úgy néz ki, hogy az NFL a saját bizonyítékaira alapozva kér mondjuk egy 1 éves eltiltást, amit Robinson vagy jóváhagy, vagy csökkent, vagy teljesen eltöröl. Amennyiben azt mondja az ex-bíró, hogy nem kell eltiltani Watsont, úgy az ügy véget ér és Watson megússza. Ha viszont azt mondja, hogy 17 helyett mondjuk csak 10 meccsre kell eltiltani, akkor az ügy Roger Goodell kezébe kerül, aki effektíve dönthet arról, hogy ezt elfogadja, esetleg növeli vagy csökkenti az eltiltás mértékét.

Sokan arra számítanak, hogy a liga direkt túllő a célon, mert Robinson majd úgy is csökkenti a kért eltiltást, amit kompromisszumként mindkét fél elfogad. Persze elképzelhető, hogy az NFL biztos, ami biztos alapon ragaszkodik az egy évhez, és akkor például kétéves eltiltást kér, amit úgy is csökkentenek. Ehhez nyilván Watsonéknak is lesz egy-két szava, tehát szép kis jogi csata lehet ebből, bár látva a Tom Brady vs. Roger Goodell párharcot a labdaleeresztős botrány után, jó eséllyel nem az a kérdés, hogy el lesz-e tiltva Watson, hanem az, hogy mikor és mennyi időre (illetve még az exempt lista is játszik, ráadásul ahhoz nem kell Robinsont bevonni).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!