Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 2022 – IV. rész

Folytatjuk az uborkaszezon sorozatunkat, ahol ezúttal az 50 általunk legjobbnak gondolt játékos listáját közöljük. Ebben a részben pedig már csak szupersztárok vannak, akik vagy posztjukból adódóan maradtak le a top10-ről vagy pedig azért mert még fiatalok és van náluk egy-két dörzsöltebb játékos.

A listát 4 szerkesztő (Balázs, Dani, Józsi, Patrik) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában – pontosabban 60-as listát raktunk össze, hogy a konszenzus lista vége jobb képet mutasson. Az összpontszám megállapítása során nem szűrtük ki a szélsőséges értékeket, de a tie-breakerek eldöntésénél ez volt a döntő. 

50. Marlon Humphrey, CB, Ravens
49. Cameron Jordan, Edge, Saints
48. Tyron Smith, OT, Cowboys
47. Jeffery Simmons, iDL, Titans
46. Chase Young, Edge, Commanders
45. Tristan Wirfs, OT, Buccaneers
44. Jonathan Taylor, RB, Colts
43. JC Jackson, CB, Chargers
42. DeAndre Hopkins, WR, Cardinals
41. Tre White, CB, Bills
40. Ronnie Stanley, OT, Ravens
39. Von Miller, Edge, Bills
38. Mark Andrews, TE, Ravens
37. Derrick Henry, RB, Titans
36. Joel Bitonio, G, Browns
35. Terron Armstead, OT, Dolphins
34. Deebo Samuel, WR, 49ers
33. AJ Terrell, CB, Falcons
32. Derwin James, S, Chargers
31. Cameron Heyward, iDL, Steelers
30. Micah Parsons, LB, Cowboys
29. Kevin Byard, S, Titans
28. Fred Warner, LB, 49ers
27. AJ Brown, WR, Eagles
26. Quenton Nelson, G, Colts
25. Chris Jones, iDL, Chiefs
24. Deshaun Watson, QB, Browns
23. Ja’Marr Chase, WR, Bengals
22. Jaire Alexander, CB, Packers
21. George Kittle, TE, 49ers

20. Joey Bosa, Los Angeles Chargers, 154 pont

Tavalyi helyezés: 19.
Idei helyezések: 13.,14., 31., 32.

Az idősebbik Bosa épphogy lecsúszott a posztja képzeletbeli dobogójáról, de ez inkább annak köszönhető, hogy az előtte lévők extraklasszisok. Ugyanis Joey produkciójával sok problémánk nem lehet. Tavaly koppra lemásolta az egy évvel korábbi 68 nyomásos teljesítményét, amivel top20-ban végzett. Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban, hogy viszonylag kevés nyomást váltott sackre, ugyanis ebből csak tizet gyűjtött tavaly. Amit viszont szintén érdemes kiemelni, hogy nagyon sokat volt duplázva és a támadókoordinátorok sokat sémáztak ellene, mert viszonylag egyedül volt a Chargers passzsiettetői közül. Jövőre azonban megnézhetjük, hogy mire képes Khalil Mack túloldalán.

19. Zack Martin, G, Dallas Cowboys, 155 pont

Tavalyi helyezés: 24.
Idei helyezések: 16., 18., 27., 28., 

Martin évek óta előkelő helyen van a listánkon, idén pedig újra ő az elsőszámú guard a ligában. Nem is alaptalanul. Hihetetlenül magas szinten játszik évek óta, a visszaesőben lévő Dallas falnak az egyik stabil pontja és néha az az ember érzése, hogy folyamatosan fokoz is a teljesítményén. Tavaly a playoffal együtt összesen 23 nyomást engedett és mindössze két sacket, így mind a két mutatóban a top3-ban végzett a poszton. Ezen kívül pedig futásblokkolásban is az egyik, ha nem a legbiztosabb pont a fal közepén. Lassan 32 éves, így nem várhatjuk el tőle, hogy guard létére még feljebb kerüljön ezen a listán, de hát tavaly is ezt gondoltuk.

18. Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings, 157 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 12., 14., 22., 39., 

Egy új és fiatal játékos a top20-ban, de Jefferson aligha alaptalanul került ilyen magasra. Már újonc évében is nagyot villantott, de azóta csak magabiztosabb lett és nagyobb szerepet kapott. A hatodik legtöbb target, a hetedik legtöbb elkapás, a negyedik legtöbb yard fűződik a nevéhez és úgy szerzett 10 TD-t is, hogy csapattársa, Adam Thielen bőségesen lopkodta el tőle a lehetőségeket. Játékstílusához mérten egész sokat játszik slotban, de egyre nagyobb a szerepe a pálya szélén is. Ugyan a ligában jelenleg rengeteg a kiváló elkapó és ezért nem fért fel a képzeletbeli dobogónkra, de rugdossa a lécet elég erősen.

17. Travis Kelce, TE, Kansas City Chiefs, 162 pont

Tavalyi helyezés: 14.
Idei helyezések: 7., 13., 27., 35., 

A tavalyi évben Kelce ismét megmutatta, hogy miért ő az egyik legnehezebben levédekezhető fegyver a ligában. Posztján a legtöbb target, elkapás, yard és touchdown is az övé lett, ráadásul nem kis különbségekkel. Az igazán érdekes idény most jön számára, ugyanis Tyreek Hill nélkül egyrészt sokkal nagyobb felelősség hárul rá, másrészt sokkal kevesebb helye is lehet, hiszen Hill nélkül nem valószínű, hogy úgy megtudja nyitni a pályát a csapat, mint vele. Azonban ilyen egyedi útvonalfutással és irányváltásokkal ezen a poszton Kelcenek továbbra sem lehetnek problémái.

16. David Bakhtiari, OT, Green Bay Packers, 163 pont

Tavalyi helyezés: 18.
Idei helyezések: 10., 17., 25., 29., 

Bakhtiari úgy tudott feljebb kerülni a listánkon, hogy az egész évet kihagyta sérülés miatt. Azonban tavalyelőtti teljesítménye még élénken bennünk él, amikor is egész szezonban két sacket és 19 nyomást engedett, amivel a legdominánsabb tackle volt a ligában. Idén kevesen tudtak felnőni ehhez a teljesítményhez, így nincs okunk feltételezni, hogy ne lenne továbbra is ott a legjobbak között. Még mindig csak 31 éves, így 2-3 elit év bőven előtte állhat. Az egyedüli kérdőjel vele kapcsolatban, hogy a sérülésből hogyan fog visszatérni.

15. Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals, 169 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 10., 12., 15., 38.

Joe Burrow jött, látott és majdnem győzött. Már tavalyelőtt újoncként is láthattuk, hogy mekkora potenciál van benne, de egy sajnálatos sérülés miatt nem tudta végigjátszani az idényt. Tavaly azonban végig a pályán volt és bizonyította, hogy kevés szívósabb irányító van nála. Egész évben egy szörnyű támadófal mögött kellett játszania, de menekült a nyomás elől, kihordta lábon a zsákolási próbálkozásokat és fejben szinte mindenkinél erősebb volt. Olyan tulajdonságokat csillogtatott meg, amilyeneket a legnagyobbak. Pedig még csak másodéves. Elképzelni is nehéz, hol lehet a plafonja.

14. Tyreek Hill, WR, Miami Dolphins, 176 pont

Tavalyi helyezés: 13.
Idei helyezések: 9., 10., 18., 31.

Hill körülbelül megőrizte tavalyi pozícióját méghozzá annak köszönhetően, hogy idén is ő volt az egyik legnehezebben kiszámítható fegyver a ligában. A sebessége még mindig párját ritkítja, az ellenfelek szinte csak miatta új sémákkal kezdtek el kijönni és továbbra is éles szoros szituációkban. Amit csapattársánál említettem, az itt is igaz: vízválasztó év lehet számára a következő, sőt számára még nagyobb próbatétel következik. Ugyanis Reid, Mahomes és Kelce nélkül kellene megmutatnia, hogy mire képes. Amennyiben új csapatában sem esik vissza a teljesítménye, úgy még előrébb kerülhet a listán, azonban sokan kételkednek benne, hogy Tuával is hasonló számokat hozhat-e.

13. Justin Herbert, QB, Los Angeles Chargers, 176 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 4., 11., 16., 37.

A másik fiatal QB, aki nagyot ugrott tavalyhoz képest, csak azért előzi még Burrow-t is, mert Herbert karereje egy olyan dimenziót csillogtat a játékban, ami nagyon kevés játékosnál figyelhető meg. Pont azokban a tulajdonságokban jó, amiktől féltették. Jól kezeli a nyomást, magabiztos tud maradni nehéz helyzetekben is és jól olvassa a játékot folyamatosan jó döntéseket hozva. A képzeletbeli dobogóra még nem fért fel, de ne legyen kétségünk, hogy 1-2 év és ott lehet. Ellenben idén muszáj villantani valamit csapatszinten is, mert ha nem sikerül, akkor az Herberttel kapcsolatban is akaratlanul felvet majd aggályokat.

12. Cooper Kupp, WR, Los Angeles Rams, 178 pont

Tavalyi helyezés: 16.
Idei helyezések: 6., 9., 25., 26., 

Aki Kelce a tight endeknél, az Kupp az elkapóknál. Legtöbb target, legtöbb elkapás, legtöbb yard és legtöbb touchdown. Kuppról tudtuk, hogy tehetséges játékos, de hogy a szűk elit tagja, azt csak tavaly bizonyította be. Hihetetlen megbízható célpont volt egész évben Stafford számára és ami a legimpresszívebb, hogy szinte nem volt egyetlen gyengébb meccse sem. Kiválóan futja az útvonalakat, jól játssza magát szabadra és jók a kezei. Egyaránt veszélyes slotból és kívülről is, nincs gyenge pontja. Nem sokon múlt, hogy ő legyen a number one WR nálunk, de ahhoz még talán egy idényen keresztül fel kell mutatnia egy ehhez hasonló teljesítményt.

11. Trent Williams, OT, San Francisco 49ers, 181 pont

Tavalyi helyezés: 20.
Idei helyezések: 8., 8., 17., 30.

Hihetetlen, hogy valaki 33 évesen a tackle poszt legjobbja tud lenni. Trent Williams azonban nem hogy nem hanyatlik, de még talán emelt is a játékán. 16 engedett nyomás tavaly, egyetlen egy sack, futásblokkolásban pedig nem evilági, amit művelt. Lényegében egyetlen gyengébb meccse volt (balszerencse, hogy az pont a legfontosabb), de azon kívül egész évben a liga egyik legmegbízhatóbb és legdominánsabb játékosa volt. Nem csak a saját posztján.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!