Connect with us

Magyar foci

HFL: A már kiesett Sharks nagyot fordítva megverte a Cowbellst!

Újabb kiélezett, izgalmas mérkőzést játszottak a HFL-ben, a rájátszástól már biztosan elbúcsúzó Győr Sharks ugyanis hazai pályán 28-26 arányban, a negyedik negyedben 10 pontos hátrányból fordítva verte meg a Budapest Cowbellst. 

A Sharks egy (sikertelen) flea flickerrel indította a meccset, ami megadhatta volna az alaphangot, azonban a győriek az első negyedet három three-and-outtal zárták három benyelt sack társaságában. Az első pontokat így a Cowbells tette fel a táblára az első drive-jukból, Mészáros Márton (5 elkapás, 87 yard, TD) hosszú elkapása után a linebacker Bak Csaba fullback pozícióból szerzett egy egyyardos TD-t.

A második negyedbe átlépve azonban megfordult a momentum, ugyanis Roják Richárd fumble-t vétett a félpályánál, az ellentámadásból pedig Issiah Bachelder (20/32, 278 yard, 3 TD, INT) passzából Benedek László (7/114/2) szerzett egy 52 yardos touchdownt és ezzel egyenlített. A következő támadásban egyből nagy nehézségbe sodorta magát a Cowbells, ugyanis Cseri Zoltán nagyon magas snapje után közel 20 yardot mehetett hátra a támadósor (nem ez volt az utolsó ilyen a meccsen). Az ellentámadásból pedig átvette a vezetést a Sharks, ugyanis Benedek László most egy mezőnygólt értékesített (10-7). Itt azonban visszatért és visszavette az előnyt a Cowbells, Szabó Tamás (23/34, 303 yard, 3 TD, INT) kiosztott egy TD-passzt Dániel Márknak (4/60/2). Ezt követően a Sharks a félidő utolsó másodperceiben gyakorlatilag egy hail maryből dobott egy interceptiont (Németh Márton szedte le), így 14-10-es budapesti vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második félidőt kiválóan kezdték a csapatok, hiszen három támadásból három TD-t sikerült feltenniük. Előbb a Cowbells oldaláról Mészáros Márton, majd a győriektől Nemieceo Drelay (5 futás, 16 yard, TD, 7 elkapás, 69 yard, TD), aztán a fővárosiaktól újra Dániel Márk volt eredményes (mindenki elkapásból), így a kimaradt extrákkal együtt 26-16 volt az állás a Cowbells javára, mikor átfordultunk a negyedik negyedbe. Annyit még hozzá kell tenni a harmadik játékrészhez, hogy Boros Lászlót, a Cowbells tight endjét egy ütés miatt kiállították.

A Kolomposok kezdhették a támadást az utolsó negyedben, a red zone határáig el is jutottak, itt viszont megfordult a találkozó. Szabó ugyanis interceptiont dobott Andrew Walocknak, majd pár játékkal később Benedek László kapott el egy 46 yardos touchdownt, a kimaradt kétpontossal pedig 26-22-re felzárkózott a Sharks. Muszáj lett volna a Cowbellsnek valamit összehoznia az onside kick után az ellenfél térfeléről indulva, de csak egy four-and-out jött össze, így ott volt a lehetőség a Sharks kezében, hogy megfordítsa és megnyerje a mérkőzést.

Az órát jól menedzselve mentek végig a pályán, végül Drelay harmadik és goal szituációban egy nagyon szép jet sweep szerű játékkal 3 yardról bejutott a célterületre, azonban holding miatt ezt visszafújták! A Sharks viszont 13 yardról is elővette ugyanezt a játékot, ami sokak meglepetésére ismét sikeres volt, itt már szabálytalanságot sem láttak a játékvezetők, így pár másodperccel a vége előtt átvette a vezetést a győri együttes (28-26).

A Cowbells megpróbálta még a lehetetlent két játékból, de egy rossz snap utáni 25 yardos yardveszteség véget vetett a mérkőzésnek. A rájátszástól már elbúcsúzott Sharks tehát szépen zárta az idényt és megtréfálta a második helyen álló Cowbellst.

A budapestiek így is készülhetnek az elődöntőre, de a vereség azt jelenti számukra, hogy nem biztos a második kiemelés, habár még így is valószínű (a Steelersnek a Wolvest és az Enthronerst is le kellene győznie a továbbiakban, hogy megkaparintsa a hazai pálya előnyét a legjobb 4 között).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!