Connect with us

Magyar foci

HFL: Az Enthroners könnyedén verte a Wolvest a tavalyi döntő visszavágóján

A Fehérvár Enthroners megőrizte veretlenségét a 2022-es HFL-szezonban, miután magabiztosan, 33-13 arányban legyőzte a Bencsics Márk nélkül felálló Budapest Wolves együttesét. 

Magabiztosan kezdte a mérkőzést a vendég Enthroners, ugyanis az első drive-ból sikerült touchdownt szerezni: Chris Merchant (22/33, 312 yard, 4 TD, 2 INT) passzát Rashad Still (8 elkapás, 73 yard, 2 TD) húzta le a célterületen. A Wolves ezt követően csak egy first downig jutott, a fehérváriak pedig megint jól indultak meg, azonban az end zone-hoz közeledve Merchant eladta a labdát (Vladimir Santana húzta le). Ez pedig életet lehelt a Farkasokba, ugyanis a következő támadásból 96 yardon át végigmasíroztak a pályán, az i-re a pontot Tóth Levente (10/27, 114 yard, TD, 2 INT) passzából Czirók Márton (3 elkapás, 56 yard, TD) tette fel – az extra viszont kimaradt, így 7-6 volt az állás az Enthronersnek a második negyed elején.

Sokáig viszont nem örülhettek a zárkózásnak a Farkasok, ugyanis két játékkal később Rendessy Bálint (4 elkapás, 81 yard, TD) szerzett egy 56 yardos elkapott touchdownt. Sőt, utána egy rövid kickoffot nem tudott megszelidíteni a Wolves, így ismét a fehérváriaké lett a labda (ez a támadás viszont hamar elhalt). A negyed közepén volt még egy érdekes eset, amikor Still szerzett egy hosszú TD-t, még szabálytalankodtak is vele szemben, azonban nem rohant be egyenesen a célterületre, hanem a vonal mentén még húzta kicsit a dolgot, erre pedig a bírók bedobtak egy sárga zászlót sportszerűtlen viselkedésért, amivel elvették a TD-t.

Abból a támadásból végül nem ért be a célterületre az Enthroners, a félidő legvégén azonban sikerült blokkolni Czirók puntját, majd három yardról két játékból Merchant futott TD-jével beérni a célterületre, így félidőben 20-6 volt az állás az Enthroners javára.

A második félidőt is az Enthroners kezdte jobban, azonban az ellenfél 10 yardosán megállt a tudomány. Ezután viszont Tóth eladta a labdát (Horváth Benedek szerezte az interceptiont), így nagyon jó helyzetből indulhattak a Koronázók. Azonban Merchant az első játékból visszaadta azt (Santana volt ismét az INT-t jegyző védő). Itt viszont nem ért véget az interceptionök sora, hiszen a következő támadásból Tóth ismét egy fehérvári védőt, a frissen igazolt Ronald Hickst találta meg (aki vissza is hordta pick-6-re, azonban itt is fújtak egy sportszerűtlen viselkedést a védőkre, így elvették a hat pontot). Ezt pedig már megbüntette az Enthroners Tóth Nándor (4 elkapás, 65 yard, TD) elkapott touchdownjával a negyedik negyed legelején.

Nem sokkal később tovább növelte előnyét az Enthroners, most Madaras Erik (6 futás, 87 yard, TD) villant és futott egy 55 yardos TD-t. Ezzel már 33-6 állt az eredményjelzőn, amit végül tudott kozmetikázni a Wolves egy Danku Dávid (16 futás, 80 yard, TD) által futott hatpontossal, ezzel alakult ki a 33-13-as végeredmény.

Ezzel biztossá vált, hogy az Enthroners hazai pályán játszik majd az elődöntőben (az első kiemeléshez le kell győzni a Steelerst), a Wolves pedig idegenbe megy majd – lehet, hogy épp az Enthroners otthonába.

Kiemelt kép: Pix by Tomi

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!