Connect with us

Magyar foci

HFL: Pontgazdag, hosszabbításos meccsen lett harmadik kiemelt a Wolves

A HFL alapszakaszának utolsó előtti mérkőzésén az volt a tét, hogy ki szerzi meg a harmadik kiemelést és ezáltal ki kerüli el a Fehérvár Enthronerst az elődöntőben. A Miskolc Steelers és a Budapest Wolves találkozója pedig egy pontgazdag, hosszabbításos összecsapást tartogatott számunkra, amit végül 38-31 arányban a Farkasok nyertek meg. 

A mérkőzés elején a védelmek nem igazán voltak pályán, ugyanis négyből négy támadás pontszerzéssel ért véget. A Wolves kezdte a találkozót, és ugyan a red zone-ba érve elakadt a támadás, Horváth Balázs mezőnygóljával vezetést szereztek a fővárosiak. A Steelers azonban nem akadt el az ellenfél célterülete előtt és Elijah Fera (14 futás, 30 yard, TD) egy yardról bejutott az end zone-ba. Sokat nem kellett várni a válaszra, ugyanis a drive negyedik játékából Tóth Levente (12/24,178 yard, TD, 2 INT) kiosztott egy hosszú passzt Czirók Mártonnak (5 elkapás, 111 yard, TD), így 10-7-re vezettek a Farkasok. Ismét gyorsan jött azonban a válasz a második negyed legelején, három játék után a frissen igazolt Trevin Howard kapta el Vasyl Jordan (28/35, 357 yard, 2 TD, 2 INT, 14 futás, 66 yard, TD, fumble) hosszú passzát, majd nyargalt be a célterületre, így 14-10 volt a hazaiak javára.

És akkor itt felléptek a védelmek, hiszen a félidő további részében mindössze egy mezőnygólt láthattunk Jónás Mátétól. Előbb a Wolvesnak kellett puntolnia, aztán a Steelers negyedikre nem oldotta meg a helyzetet az ellenfél red zone-jában, utána Bodnár Benedek erőszakolt ki egy fumble-t (ezután jött a mezőnygól), majd jött egy gyors INT-váltás, ugyanis előbb Szatmári Dániel halászta le a labdát, majd megtette ugyanezt a túloldalon Kardos Kolos is 7 másodperccel a nagyszünet előtt. A félidőben tehát 17-10 volt a hazaiaknak.

A második félidő elején a Miskolc gyors puntja után a Wolves jó mezőnypozícióból gyors TD-t szerzett Danku Dávid (20 futás, 159 yard, 3 TD) hosszú futásával, ezzel pedig ki is egyenlített. Erre válaszul a hazaiak egy 14 playből álló TD drive-ot vittek végig, ami Vasyl Jordan futásával zárult. A negyedik negyedbe átlépve viszont a Wolves percei következtek. Előbb Szatlmayer Richárd (7 futás, 38 yard, TD, fumble) futott touchdownt, majd Borek Dávid szerzett egy strip-sacket, amit Danku futott TD-je követett, így hétpontos hátrányból nagyon gyorsan hétpontos előnyt kovácsolt a Farkas falka (24-31).

Sőt, egy puntot is sikerült kierőszakolni, így azért támadhattak, hogy lezárják az összecsapást. Ez azonban nem sikerült, hiszen az ellenfél térfelén negyedik kísérletre kényszerülve Tóth eladta a labdát – habár Jónás jobban tette volna, ha nem húzza le, hiszen így sokkal rosszabb mezőnypozícióból vághatott neki az egyenlítésben reménykedve a következő támadásnak a Steelers. Azonban ez sem gátolta meg a miskolciakat, Vasyl Jordan egy Trevin Howardnak (2 elkapás, 122 yard, 2 TD) feldobott 45 yardos touchdownnal kiegyenlített az utolsó másodpercekben (31-31). Ugyan a Wolvesnak egy sikeres passzal még sikerült eljutnia mezőnygól-távolságba, Storcz András rúgása a játékvezetők szerint mellé ment. Ez pedig azt jelentette, hogy jöhetett a hosszabbítás.

A Wolves kezdhette a támadást, és ugyan kalandos módon, de sikerült végül bejutni a célterületre Danku egyyardos futásával. A Steelersnek a szabályok értelmében megvolt a lehetősége egyenlíteni, de Jordan a második játékból eladta a labdát, így Hegedűs Máté interceptionjével 38-31-es végeredménnyel lezárult a találkozó.

Ez az eredmény tehát azt jelenti, hogy az utolsó, jövő heti Enthroners-Steelers mérkőzés eredményétől függetlenül az elődöntőkben az Enthroners a Steelerst, a Cowbells a Wolvest fogadja.

Kiemelt fotó: Budapest Wolves Facebook

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!