Connect with us

Magyar foci

HFL: Veretlenül zárta az alapszakaszt az Enthroners

A hétvégén lezárul a magyar amerikai futball kiemelt osztályának, a HFL-nek az alapszakasza. Az utolsó, már teljességgel tét nélküli mérkőzésen a Fehérvár Enthroners 28-7 arányban legyőzte a Miskolc Steelerst és ezzel megtartotta veretlenségét. 

Fotó: Fehérvár Enthroners Facebook

A fehérváriaknál támadókoordinátor csere történt a legutóbbi mérkőzésük óta, így a meccs elején dadogott is az offense: az első három támadásból mindössze egy first downra futotta. A Steelers ellenben az első negyed végén megszerezte a vezetést Pusztai András elkapásával. A második negyedben azonban fordult a kocka, Vasyl Jordan labdáját Remy Sapp húzta le interception formájában, majd pár játékkal később Chris Merchant passzát Willem Vancompernolle váltotta touchdownra, így egyenlített az Enthroners. A félidő vége előtt ráadásul át is vette a vezetést a hazai együttes Tóth Nándor elkapott TD-jével.

A harmadik negyedben aztán el is döntötte a mérkőzést az Enthroners. Előbb kierőszakoltak egy turnover on downst, majd Madaras Erik futott egy TD-t, utána Gáspár Barnabás interceptiont szerzett, amit aztán Vancompernolle váltott hatpontosra, így az utolsó játékrészre már 28-7-tel fordultak a felek. A negyedik negyedben aztán már sok érdemleges nem történt, Gáspár szerzett még egy interceptiont, egyébként már a miskolciak is főleg futtatták az órát, hiszen eredmény szempontjából nem osztott, nem szorzott ez a találkozó.

A HFL két hét múlva az elődöntőkkel folytatódik, az Enthroners ismét vendégül látja a Steelerst, illetve lesz egy budapesti rangadó, ahol a Cowbells fogadja a Wolvest.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!