Connect with us

Magyar foci

HFL: Jönnek az elődöntők!

Ezen a hétvégén rendezik a magyar amerikai futball kiemelt osztályának, azaz a HFL-nek az elődöntőit. Szombaton 15 órától az első kiemelt és veretlen Fehérvár Enthroners fogadja a Miskolc Steelerst, majd vasárnap 18 órától jön a budapesti rangadó a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves között.

Fotó: Kutasi Petra

Az Enthroners a HFL-ben nagyon magabiztosan ment végig az alapszakaszon, emellett az osztrák másodosztályban és a CEFL-ben is szerepelt, így a hosszú idény végéhez közelítenek, ami már fizikailag és mentálisan is megterhelő lehet – ráadásul nemrég támadókoordinátort is kellett váltaniuk. Ennek ellenére ők számítanak a favoritnak nem csak most a Steelers ellen, hanem ha bejutnak, akkor a döntőben is, hiszen a legjobb kerettel rendelkezik itthon. Két hete egyébként összecsapott már a két gárda egy tét nélküli mérkőzésen, akkor egy lassabb kezdés után magabiztosan 28-7-re nyert a fehérvári együttes. A Steelers védelmébe ahhoz képest visszatér pár kulcsfigura, emellett a Vasyl Jordan – Carson Oulette párosban bízhatnak a miskolciak.

A Wolves és a Cowbells mindig parázs meccset játszik egymással, így most sem kell motiválni a játékosokat, hogy odategyék magukat. Ráadásul ki is pihenhették magukat a felek, hiszen a Wolves három-, a Cowbells négy hete lépett pályára utoljára a HFL-ben – ez a sérültek felépülését is nagyban segítette. Az alapszakaszban a Kolomposok az utolsó pillanatokban fordították meg a mérkőzést, így most is kiélezett összecsapásra van kilátás. Fontos különbség ahhoz a meccshez képest, hogy Bencsics Márk helyett Tóth Levente fog irányítani a Wolvesnál, így nagyon sok fog múlni a Farkasok futójátékán.

Mindkét mérkőzést élőben lehet majd követni a Youtube-on a HFL TV csatornán, ahol Cselleng Ádámmal és Kovács Sándorral be is harangoztuk a találkozókat:

A döntőt két hét múlva, július 16-án az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!