Connect with us

Hír

Nem tud megállapodni Watson eltiltásának mértékéről az NFL és az NFLPA

Deshaun Watson a héten peren kívül megegyezett az őt perlő 24-ből 20 nővel, amivel elég jó helyzetbe hozta magát, ugyanakkor az NFL ennek ellenére nem tett le az eltiltásáról. Olyannyira nem, hogy az irányító, a liga és a játékosok szakszervezete (NFLPA) közötti tárgyalás Watson potenciális büntetéséről “darabjaira hullott”, írja Josina Anderson.

A lényeg az, hogy hasonló ügyekben az évekkel ezelőtti rendhez képest már nem csak annyi a történet, hogy Rodger Goodell kiszab egy büntetést, amit a játékos vagy megtámad, vagy nem, aztán kész is. Ehelyett a liga illetékesei, Watson és az őt képviselő játékosok szakszervezete benyújtják a bizonyítékaikat egy független döntéshozónak, aki eldönti, hogy kell-e büntetés/eltiltás, és ha igen, milyen mértékű.

Amennyiben azt mondja, nincs alapja az eltiltásnak, akkor az ügy véget ér. Ám ha jóváhagyja az NFL által kért büntetést (például egy teljes szezon), vagy annak egy enyhített változatát (8-10 meccs), akkor a játékos térfelén pattog a labda – elfogadhatja, vagy fellebbezhet. Utóbbi esetén viszont Goodell dönt, aki még meg is hosszabbíthatja az eltiltást, de mindez egy hangos és kellemetlen jogi csatározással jár.

Az NFL-nek viszont már elege van Watsonból és masszőrnők zaklatásából, és azt szeretné, ha az irányító szép csendben letöltené az eltiltását és mindenki menne a maga útjára. Ez viszont az irányító részéről egyfajta beismerés lenne, amit nem akar és feltehetően azt követeli a ligától, hogy ne tiltsák el egy mérkőzésre sem.

Minden bizonnyal ezért akadtak el a tárgyalások, mert a két álláspont (a 10-17 meccses eltiltás és a büntetés elhagyása) között túl nagy a különbség. Aaron Wilson információi szerint az NFL egy teljes szezont vagy akár határozatlan idejű eltiltást akar kiharcolni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!