Connect with us

Hír

Nem tud megállapodni Watson eltiltásának mértékéről az NFL és az NFLPA

Deshaun Watson a héten peren kívül megegyezett az őt perlő 24-ből 20 nővel, amivel elég jó helyzetbe hozta magát, ugyanakkor az NFL ennek ellenére nem tett le az eltiltásáról. Olyannyira nem, hogy az irányító, a liga és a játékosok szakszervezete (NFLPA) közötti tárgyalás Watson potenciális büntetéséről “darabjaira hullott”, írja Josina Anderson.

A lényeg az, hogy hasonló ügyekben az évekkel ezelőtti rendhez képest már nem csak annyi a történet, hogy Rodger Goodell kiszab egy büntetést, amit a játékos vagy megtámad, vagy nem, aztán kész is. Ehelyett a liga illetékesei, Watson és az őt képviselő játékosok szakszervezete benyújtják a bizonyítékaikat egy független döntéshozónak, aki eldönti, hogy kell-e büntetés/eltiltás, és ha igen, milyen mértékű.

Amennyiben azt mondja, nincs alapja az eltiltásnak, akkor az ügy véget ér. Ám ha jóváhagyja az NFL által kért büntetést (például egy teljes szezon), vagy annak egy enyhített változatát (8-10 meccs), akkor a játékos térfelén pattog a labda – elfogadhatja, vagy fellebbezhet. Utóbbi esetén viszont Goodell dönt, aki még meg is hosszabbíthatja az eltiltást, de mindez egy hangos és kellemetlen jogi csatározással jár.

Az NFL-nek viszont már elege van Watsonból és masszőrnők zaklatásából, és azt szeretné, ha az irányító szép csendben letöltené az eltiltását és mindenki menne a maga útjára. Ez viszont az irányító részéről egyfajta beismerés lenne, amit nem akar és feltehetően azt követeli a ligától, hogy ne tiltsák el egy mérkőzésre sem.

Minden bizonnyal ezért akadtak el a tárgyalások, mert a két álláspont (a 10-17 meccses eltiltás és a büntetés elhagyása) között túl nagy a különbség. Aaron Wilson információi szerint az NFL egy teljes szezont vagy akár határozatlan idejű eltiltást akar kiharcolni.

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tizenkettes
Tizenkettes
2022-06-24 13:55

Azok, akikkel Watson megegyezett, összefoghatnának, és alapíthatnának egy masszázsszalont “Me too”, “Agreement”, “20/24” vagy “Watson likes it” néven…

Mike Ainsel
Mike Ainsel
2022-06-24 10:24

“Ez viszont az irányító részéről egyfajta beismerés lenne, amit nem akar”

Mert hogy 20 nőt kifizetett vagy le az nem egyfajta beismerés? :D

Zoard
Zoard
Reply to  Mike Ainsel
2022-06-24 13:52

jó korrajz ez az ügy.
Az összes szereplőről

Goodell
Goodell
2022-06-24 09:28

itt lehetne a tökéletes alkalom példát statuálni, hiszen Watsont az emberek talán nagyobb része most nem is szereti, az NFL karrierje se annyira friss emlék már, remek alany egy örök eltiltásra…
innen látszik, hogy nem akarnak precedenst teremteni, mert rengeteg ilyen játékos van még, akit ez után ki kéne csapni a ligából, és akkor nézhetnénk a draftolatlan tehetségeket…de ha ezzel nem kezdenek valamit, mi fogja a játékosok gondolkodását megváltoztatni?
én úgy gondolom az az 1760 játékos nem érdem semmilyen különleges dédelgetést, ha eltöri a gyerek karját, ha drogosan/ittasan vezet, odaüt az asszonynak, igen is tiltsák el őket örökre, lehet egy ideig lesüllyed a liga színvonala, de talán lesz egy mentalitás váltás

Farubcek
Farubcek
Reply to  Goodell
2022-06-24 10:39

Két szempontot ne hagyj figyelmen kívül:
1. ez a példastatuálás egy mítosz. Ez nem visszatartó erő. Egy lobbanékony, friss gazdag, magától elszállt, tesztoszteronnal teli fiatal srác nem fogja mérlegelni, hogy a tette 2 vagy 16 meccs eltiltást ér-e, mikor megteszi;
2. itt több milliárd forint értékű szerződésekről beszélünk. Ha ezeket annullálni kellene (a “ki kéne csapni a ligából” mondatodat legalábbis így értelmezem), az brutális pereskedésekhez és sérelemdíjakhoz vezetne.

Ha ráadásul úgy történne, ahogy mondod, hogy minden problémás srácot örökre eltiltanak, akkor az nagyon rövid úton komoly bevételcsökkenéshez vezetne a költségek (fentiek miatti) egyáltalán nem csökkenő szintje mellett.

Morális szempontból értem a javaslataidat, de azok egyáltalán nem életszerűek.

Goodell
Goodell
Reply to  Farubcek
2022-06-24 14:25

Egy szerződés nem lehet ok, mivel bármit bele lehet tenni, mint például az hogy ha a liga értékei ellen teszel kártérítést kell fizetned, van az a szerződés amit nem lehet bíróságra vinni.
Magyarországon is vissza esett az ittas vezetések száma amióta 0 tolarinca van, és az Nfl is fejlődött, de ennél jobb szerintem már csak akkor lesz ha 0 tolarinca lesz

Farubcek
Farubcek
Reply to  Goodell
2022-06-27 08:38

Nézd, itt olyan dolgokról beszélünk, amik büntetőjogi (vagy polgári jogi) kategóriába esnek. Ezek eleve büntetett cselekmények. Most komolyan azt gondolod, hogy a törvényi szankciók, esetleges börtönbüntetések, stb. nem riasztják el a játékosokat, de majd a munkaadói szankciók el fogják? Előbb teszik tönkre ezek a ligát, mint hogy érdemi változást hozzanak.

Delfi
Delfi
Reply to  Farubcek
2022-06-24 16:42

Senkit sem érdekel, hogy mennyi pénzről van szó. Majd a csapatok jobban megnézik, hogy mit vesznek, ha fáj. Amit te mondasz, az azt jelenti, hogy ha te vagy Bill Gates, akkor bármit megtehetsz, mert van pénzed. Ne már!

Farubcek
Farubcek
Reply to  Delfi
2022-06-27 08:36

Őszintén? Tulajdonképpen igen, erről van szó. Bill Gates-szel például nem tévedtél nagyot.

Nem ezt tartom jónak, sőt!

De ez a jelenlegi realitás.

WhatIsTheTruth
WhatIsTheTruth
Reply to  Goodell
2022-06-24 10:03

A hölgyeket sem igazán érintette meg az ügy ami ellen harcolnak. 24ből 20 a pénzt választotta.
Örökre eltiltani amikor még a bíróság sem mondott ítéletet, mert a te véleményed az, hogy bűnös.
Szerencse nem így működik az igazságszolgáltatás.

Mike Ainsel
Mike Ainsel
Reply to  WhatIsTheTruth
2022-06-24 10:30

Az NFLen belül nem igazságszolgáltatás van, ott tényleg az alapján döntenek, hogy mennyire éri meg a ligának kiállni mellette vagy épp eltiltani.
Legföképpen pénzügyi szempontból ráadásul.
Ha lenne valami női érdekvédelmi szervezet ami mindenhol elég sok taggal azt nyomatná, hogy márpedig tiltsák el Watson 10 évre mert különben bojkott akkor már règ el lenne tilta 10 évre

ThySoul
ThySoul
2022-06-24 06:47

Nem bírja kordában tartani a maláj kobrát aztán meg neki áll feljebb eszem megáll

Delfi
Delfi
2022-06-24 16:46

Ezt a csókát már rég sittre kellett volna vágni, itt meg megy az agyalgás, hogy jaja, el ne tiltsák! Amit művelt, az sehol a világon sem tolerálják, és oltári mákja van, hogy a 60+ masszőrnő között egynek sincs egy puskával és ásóval felszerelt férje. Ha az én feleségemet fogdosta volna meg, nem védené meg a pénze, az biztos!

Tizenkettes
Tizenkettes
Reply to  Delfi
2022-06-25 16:05

Amikor megtörtént a fogdosás, ezek a hölgyek azonnal rohantak a rendőrségre feljelentést tenni, vagy arra vártak, hátha lesznek még sorstársaik? Az az érdekes ezekben az esetekben, hogy már egy ideje minimális bizonyítékok hiányában is a közvélemény azok mellé a nők mellé áll, akik zaklatással vádolnak valakit vagy valakiket. Ehhez képest még most is az van, hogy történik egy ilyen ügy, és kiderül, hogy a feljelentés a cselekmény elkövetését követően hónapokkal történt. És a hivatkozás az szokott lenni, hogy mert ettől meg attól félt az illető. És hát hány olyan eset volt, amikor világsztár jött elő a zaklatással, ráadásul úgy, hogy amikor az eset történt, már akkor világsztár volt. És akkor is az volt a duma, hogy nem mert erről beszélni… Na, ezek a számomra nevetséges dolgok.
A te feleséged – gondolom – 5 perc múlva már szólna neked, és már mennétek is a rendőrségre, ha ilyen történne vele.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Delfi
2022-06-24 21:44

Csak egy kérdés: Te engednéd egyáltalán a feleségednek, hogy férfiakat masszírozzon?

Delfi
Delfi
Reply to  Fetyke
2022-06-27 12:40

Persze, az is egy szakma. Nem a feleségem, hanem a húgom tanulta ki régebben, csak végül nem bírta a csuklója. Természetesen állásajánlatban 60:40 volt a “mit vállalsz” kategória, de attól, hogy elkurvult egy szakma, attól még vannak normális masszőrök is. :)

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-06-25 09:25

Nincs messze az idő, amikor a masszőzök fognak milliós kártérítést követleni, mert szabad akaratuk ellenére kellett hozzáérniük a kuncsafthoz, aki a szolgáltatás igénybevételével kihasználta a szorult helyzetüket és hogy csak kényszerből űzik a szakmát és és mivel ők gazdag celebnek érzik magukat, ezért a társadalomnak is így kell tekintenie rájuk.
Amúgy egy egész szezon nem jászott. MIért kell még a balhé? Minden egyes panaszos után újabb 34 év eltitás?

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x