Connect with us

Draft

Re-draft 2017

Folytatjuk a Redraft-sorozatunkat, ezúttal újrajátsszuk a 2017-es játékosbörzét a jelenlegi tudásunk alapján. Hosszas mérlegelés után végül úgy döntöttem, hogy a ténylegesen végbemenő sorrendet megtartva játszom újra a draftot. Így követhetőbb, melyik csapat ki helyett kit húzott, még ha ebben a forgatókönyvben nem is feltétlen biztos, hogy minden csere végbe is ment volna, hiszen már más játékosok voltak elérhetőek.

The 2017 NFL Draft is now officially open

1/1 Cleveland Browns
Patrick Mahomes, QB (Texas Tech) (1/10)
2017: Myles Garrett, ED

Minden top10-ben draftoló csapat fogja azóta a fejét, hogy hogyan tudták elengedni Mahomest a 2017-es drafton. Azért tegyük hozzá, hogy Patrick koránt sem volt tökéletes prospect 5 éve, és az 1/10-es kiválasztása (felcserével) is igen meglepő volt a drafton. Továbbá nagyon kellett neki, hogy egy évet egy tökéletes mentor mögött tanulhatott, ráadásul az az Andy Reid fejlesztgette, aki napjaink egyik legjobb támadóstratégája. Mindettől függetlenül a Kizer, Hogan, Kessler trió elé utólag nem lett volna túl nagy vállalás akár már az első nap a kezdőbe rakni.

1/2 Chicago Bears
Deshaun Watson, QB (Clemson) (1/12)
2017: Mitchell Trubisky, QB

Pályán kívüli ügyek ide-oda, amikor Watson játszik, egy top10-es irányító időnként top5-ös teljesítménnyel. Itt én most nem akarok foglalkozni az off field ügyeivel, ha eltiltják, alakulhatna másként ez a poszt, de az NFL egy álszent liga. Watsont úgy cserélték el és kapott három platós kocsinyi pénzt, hogy még nem tudni, hova fog kifutni az ügye. Tisztán a pályán mutatott teljesítményét nézve azonban kérdés sem férhet hozzá, hogy ő a második (és egyben utolsó) franchise irányító a 2017-es felhozatalból. Érdekes, hogy ez az egyetlen csere, ami szerintem egy re-draft esetében is végbement volna. Itt ugye a 49ers és a Bears cseréltek helyet a 2.-3. pickeknél. A Frisco ekkor szerezte meg Garoppolót, így nekik nem feltétlen kellett volna Watson egyébként sem, a Bears pedig kétségbeesetten cserélt fel egy QB-ért a valóságban is, ahogy tették ezt meg most is.

1/3 San Francisco 49ers
Myles Garrett, ED (Texas A&M) (1/1)
2017: Solomon Thomas, ED

Edge rusher kellett és jött is. Solomon Thomas sajnos bust lett, sose tudta kinőni a tweenerségéből fakadó aggodalmakat. A 49ers pár évvel később el is hozott egy sokkal jobb pass rushert Nick Bosa személyében. Most mivel az első két picket elvitték a franchise irányítók, nagyot nyert (volna) a 49ers Garrettel. Napjaink egyik legjobb pass rushere, minden évben top favorit az év védője díjra. Ha valakinek nem jut egy re-drafton sem top irányító, azonban övé a class legjobb nem QB-ja, akkor nagyon csalódott már nem lehet. Egy Garrett – Bosa duó pedig a nem fair kategória volna…

1/4 Jacksonville Jaguars
T. J. Watt, ED (Wisconsin) (1/30)
2017: Leonard Fournette, RB

Korszakos pass rusherből pedig nem egy, hanem kettő is akadt 2017-ben. Azonban míg Garrett esetében ezt a vak is látta, addig Wattal kapcsolatban voltak kérdőjelek – nem véletlenül csúszott az első kör végére. Azonban leküzdötte azokat a sztereotípiákat, miszerint elsősorban a bátyja miatt került csak magasra a neve. A 2021-es év védője díj győztese Garrettel együtt a liga 3-5 legjobb pass rushere közt van. A Jaguars pedig az 1/4-es Fournette pick utáni öt évben háromszor választott pass rushert. Nagy szükség lett volna itt egy Watt kaliberű játékosra.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!