Connect with us

Hír

11 milliárd dollár volt az NFL “nemzeti” bevétele 2021-ben

Egy NFL-csapat tulajdonosának lenni elég jó biznisz, ugyanis eredménytől függetlenül is óriási bevételekre lehet szert tenni. A Sportico.com információi szerint tavaly az NFL 11 milliárd dolláros úgynevezett nemzeti bevételt generált, amit egyenlően szétosztanak a 32 franchise között. Gyors matekkal ez 343,75 millió dollárt jelent csapatonként, ami mai árfolyamon 136,62 milliárd forint.

Ebben ráadásul nincsenek benne még az egyes csapatok lokális bevételei, amit nem osztanak szét a franchise-ok. Mivel 31 csapat privát tulajdonban van, így csak a Green Bay Packers pénzügyeire van rálátásunk évről vére, várhatóan hamarosan ki is hozzák az idei eredményeiket – amiket természetesen majd közlünk itt az oldalon. Valószínűleg ez a 11 milliárdos nemzeti bevétel adat is abból szivároghatott ki egyébként.

Az NFL egy évvel korábban – szintén a Packers beszámolója alapján – $9,894 milliárd dollár nemzeti bevételt termelt, tehát 2021-ben bő 10 százalékos emelkedés volt tapasztalható az előző évhez képest.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
1 year ago

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de valami olyan rémlik az ABC alapján, hogy ez a bevétel a képlet alapja. Ennek bő 50%-a a salary cap?

Vagy nagyon vakon vagyok? :)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x