Connect with us

Történelem

9 csapat, amely elvesztett egy Super Bowlt, de nem omlott össze

A Super Bowlba eljutni nem könnyű. Az utóbbi években azt lehetett látni, hogy a legtöbb csapatnak csak egy dobása van, és ha azzal nem tud élni, akkor több esélyt nem kap a gyűrű megszerzésére. Az NFL teljes történelmét vizsgálva azonban sokkal árnyaltabb a kép, valójában egyáltalán nem volt ritka, hogy egy vesztes döntő után az adott csapat csak még motiváltabb lett, és rövid időn belül (max 3 év) újra pályára léphetett a Super Bowlon (igaz nem mindenki nyerte meg így sem). Most 9 ilyen csapatot mutatunk be.

A. Akik visszajutottak a Super Bowlba, de nem tudtak nyerni

9. Az 1982-84 Dolphins

A Dolphins 1982-ben egy bajnokesélyes csapat volt, ahol majdnem minden adott volt egy gyűrűhöz. Hall of Famer edző, egy elit védelem, jó elkapók és futók. Egy valami azonban még hiányzott: egy irányító. A passzjáték hiánya a Super Bowlon kiütközött, a második félidőben alig tudtak haladni a levegőben, így pedig a Washington visszajött a meccsbe, és a végén 27-17-re nyert is. A Dolphinsnál azonban leszűrték a tanulságot: mindenképp szükség van egy elit irányítóra, és a ’83-as drafton ki is választották Dan Marinót. Marino azonnali megoldást nyújtott a passzjáték gyengeségére, és két ével később 1984-ben végigverve az AFC-t a Dolphins visszatért a Super Bowlba. Ott azonban ismét vereséget szenvedett. Ezúttal a 49ers bizonyult erősebbnek.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!