Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players 2022 – NFC East

Feltörekvő csillagokat kereső sorozatunkban ezúttal az NFC East csapatai jönnek. Tavaly úgy fogalmaztam meg a bevezetőt, hogy mivel a divízió nem tartozik a liga krémjéhez, így nem nehéz javulásban és a belső fejlődésben bízni, ami idénre sem változott sokat.

Dallas Cowboys

Ki lehet breakout játékos?

Tavaly a sérülések és eltiltások miatt már elkezdett helyet követelni magának Dorance Armstrong, de mivel a Cowboys úgy gondolta, hogy meg van oldva a pass rush a csapatnál, így idén teljes kezdőként mutathatja meg, hogy jól gondolta a csapat és benne megtalálták a megoldást. Tavaly úgy gyűjtött be 36 nyomást, hogy csak a fél szezonban lépett pályára, közte egy nyolc nyomásos mérkőzéssel, ami még a liga legjobbjainak is a dicséretére válna.

Az előtte lévő években egyszer sem lépte át a 10 generált nyomást, tehát több mint megháromszorozta a hatékonyságát, pedig snapjei számát alig duplázta. Nem kérdés a fejlődés és én már akkor is megszavazom neki a breakout évet, ha ezt a teljesítményt az egész szezonban fenn tudja tartani, mert akkor a liga legjobb húsz passzsiettetője közé beférne. Ami segítheti ebben a feladatban, hogy DeMarcus Lawrence visszatér a túloldalra, így a támadófalak várhatón nem Armstrongot tartják a figyelmük középpontjában, szóval abszolút bizakodhatnak Dallasban. Az egyetlen veszélyforrás a játékidejére, hogy Micah Parsons is sokat tűnhet fel majd pass rusher szerepkörben, de ez egyben egy kis segítség is lehet számára, mert tehermentesítheti is bizonyos időszakokban.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Másokkal kapcsolatban én nem vagyok túl bizakodó a csapat háza táján, de ha a támadófal egészséges tud maradni és az elsőkörös újonc, Tyler Smith a reményeknek megfelelően tud beszállni, akkor a támadófal elég stabil lehet, a fejlődést pedig egyértelműen középen várhatjuk Tyler Biadasztól. Javulni ugyanis lenne hova, hiszen a liga közepesen gyenge játékosaihoz tartozik jelenleg a poszton. Ellenben még fiatal és egészséges, klasszis társakkal a háta mögött abszolút kinézhet egy javulás. Nem azt kell várni rögtön, hogy berobban a liga legjobb centerei közé, de ha egy stabil top10 teljesítményt tudna nyújtani, azzal szerintem mindenki elégedett lenne.

New York Giants

Ki lehet breakout játékos?

A Giants védelem felszálló ágban van, Patrick Graham védőkoordinátor kiváló munkát végzett, nem csoda hogy elcsábította a Raiders. Don Martindale-nek lényegében annyi a feladata, hogy az új embereket beépítse és lehetőséget adjon a fejlődésre a keret fiataljainak. A secondaryben elég nagy átalakulások voltak az elmúlt években és a safety sor mindkét fiataljára rá tudnék bökni, de azért választom Xavier McKinney-t, mert Love inkább formahanyatlást vagy stagnálást mutatott az elmúlt években, addig McKinney fejlődő pályán van.

Különösen futás ellen volt tanítanivaló az utolsó éve, alig hibázott szerelést és sok fontos megállítása volt a védelem utolsó mentsváraként. Amit helyre kellene kicsit pofoznia, az a coverage teljesítmény, ugyanis ebben a tekintetben nagyon hullámzó, egy kiváló meccsre érkezik két csúfos és fordítva. Ellenben egy még mindig nagyon fiatal játékosról van szó, aki egyre jobban beleszokik a ligába és a rendszerbe, valamint tavaly már mint teljes értékű kezdő játszotta végig az évet.

Ki lehetne még?

A másik választásom szintén a védelemből van, méghozzá Azeez Ojulari, aki tavaly már 42 nyomásig jutott, mégsem igazán robbant be, mert a sok nyomás mellé sok hibával is játszott. Főleg a szezon elején sok elrontott szerelése volt és futás ellen is bizonytalankodott. Ellenben az látszott rajta, hogy fiatal kora ellenére gyorsan felvette az NFL ritmusát, nagyon dinamikus játékos és csak kis rutin kell neki, hogy nagyobb rombolásra számítsunk. Az sokat fog segíteni neki, hogy a Leonard Williams mellé érkezett egy magasan draftolt fiatal is, így pedig folyamatosan fitten tud maradni.

Philadelphia Eagles

Ki lehet breakout játékos?

Az Eagles passzjáték tavaly haldoklott. Hurts nagy ritkán eldobta a labdát, még ritkábban célba is talált, legritkábban pedig nem is dropolta el valaki a pontos passzt. A.J. Brown érkezésével egy egészen más szintre érhet a passzjáték. Ebben azonban nem csak a volt Titans játékosnak, de Jalen Hurts és DeVonta Smith fejlődésének is hatalmas szerepe lehet. A másodéves elkapó még így is mutatott szép dolgokat, hogy nagyon sok contested elkapást kellett bemutatnia, ami nem feltétlenül a sajátja.

Brown szerepével sokkal több szabad terület nyílhat előtte, az ellenfelek legjobb cornerei nem őt fogják üldözni, így pedig én egy 1300-1400 yard körüli szezont várok tőle és minimális boldként azt is bedobnám, hogy ő lesz a csapat legjobb elkapója. Egy igazán jó útvonalfutóról van szó, aki ellen a második cornerek nem fogják tudni felvenni a versenyt és bár touchdownokból a termete miatt nem biztos, hogy sokat fog szerezni, de a többi statisztikai mutatóban robbanást várok tőle.

Ki lehet még?

A másik név egy minimális meglepetés lehet, de őszintén szólva az Eaglesnél az újoncokon kívül igazából már bizonyított veteránok vannak, akiktől sok fejlődést én személy szerint nem várnék. K’von Wallace-ra azért esik a választásom, mert egyrészt viszonylag keveset láttunk tőle, másrészt pedig a safety sor annyira lyukas, hogy megnövekedett szerepre számíthat, sőt egy jó edzőtáborral akár kezdő is lehet.

Eddigi karrierje alatt ugyanis csak nagyon minimális perem szerepet kapott. Az egyértelmű, hogy coverage szinten van még mit fejlődni, de azzal hogy összeállt egy James Bradbury, Darius Slay corner duó, talán az egész alakulat kevésbé lesz kiszolgáltatva a légi veszélynek. Ebből pedig akár Wallace is profitálhat, aki futás ellen már eddig is korrekt teljesítményt nyújtott.

Washington Commanders

Ki lehet breakout játékos?

Az újonc linebackereknél talán senkinek nincs nehezebb dolga az NFL-ben. A legjobb irányítók rendre kipécézik őket maguknak. Még szokniuk kell a rendszert, az erősebb tight endek erőből, a gyorsabb futók sebességből verik meg őket. És természetesen mindenki látja a szenvedésüket, mert ki vannak téve a kirakat közepén. Jamin Davisnek sem volt egy felemelő éve, de nem hiába volt elsőkörös játékos. A potenciál ott van hogy fejlődjön, a sebessége megvan a játékhoz, már csak fejben kell összetennie  dolgokat.

Ami segíteni fogja, hogy Chase Young visszatérésével a védőfal újra kevésbé lesz sebezhető, így kevesebb lyuk nyílik majd előtte, így pedig szépen tudja majd kozmetikázni a statisztikáit. És az is látszik, hogy az év eleji/közepi gyengébb periódus után össze tudta kicsit kapni magát és az év végén már sokkal korrektebb képet mutatott.

Ki lehet még?

Kamren Curl ezzel szemben nagyon gyorsan akklimatizálódott, az első két évében egyaránt kezdő safety képét mutatta, az egyetlen dolog amibe bele lehet kötni, hogy van néhány meccs, ahol teljesen kihagy a koncentrációja és sok missed tackle mellett jönnek az elrontott coverage-ek is. Ha picit konstansabban tudná hozni azt a játékot, amit amúgy jobb napjain mutat, akkor a jövőben már nem csak mint stabil kezdő, de mint átlag feletti safety beszélhetünk róla. A védelem várható overall javulása természetesen neki is segíthet és beléphet a legjobbak közé a posztján.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!