Connect with us

Játékos Portré

A meztelen valóság – Rodney Harrison portré I. rész

Folyamatosan gúnyolták és csúfolták, bárhová is sodorta az élet, de már fiatalon megtanulta a hasznára fordítani mások mocskolódását. Egy kitartó, keményen dolgozó vadállat lett belőle, aki miatt jó pár évig életveszélyes volt támadóként a pálya középső részére merészkedni. A Rodney Harrison portré.

Rodney Harrison 1972-ben született Illinois-ban, egy nagyon szegény családban. 6 éves volt, mikor először elkezdett focizni, de ehhez az édesanyja csak úgy tudta előteremteni a szükséges 40 dolláros beugrót, hogy nem fizette be otthon az villanyszámlát. Ez olyan megrázó élmény volt számára, ami már ilyen kis korában arra buzdította, hogy mindenkinél jobb legyen.

A sors ugyanakkor nem volt kegyes. A középiskolája egy katolikus suli volt, vagyis a diákok javarészt fehérek voltak. Harrison más bőrszínű és más anyagi háttérrel rendelkező srác volt, vagyis ahogy kisebb korában, úgy most is csak a mocskolódás volt az osztályrésze. Legalábbis egy ideig.

A focicsapatban safety lett belőle, ráadásul olyan, amit még senki sem látott. Akkorákat vert másokra a pályán, amit a profi ligában sem volt szokás. Rettegtek tőle az elkapók, a futók, de még az irányítók is, akiket gyorsaságának köszönhetően másodpercek alatt a földbe döngölt. Akiben volt némi életösztön, az nem hergelte.

A középiskola után a Western Illinois University-re került,  de senki sem látta előre azt, ami Harrisonnal jött. Nem volt különösebben jó játékos, cserébe viszont rettegték: mindenkit elkapott, letarolt és nem ismert kegyelmet. Sokan azt gondolták, hogy teljesen őrült és másokra nézve életveszélyes, amit a pályán művel. Nem örvendett nagy népszerűségnek az agresszív stílusa miatt és a scoutokat sem győzte meg, így az 1994-es drafton mindössze az ötödik körben vitte el a San Diego Chargers.

A meztelen valóság

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!