Connect with us

Játékos Portré

A vasfüggöny lágyszívű óriása – “Mean” Joe Greene

13 szezon, egy szemen köpött Dick Butkus és a legnagyszerűbb Coke reklám. A vasfüggöny lágyszívű tagja, aki a mai napig boldogan emlékszik vissza a régi időkre. Ő “Mean” Joe Greene, aki a háta közepére sem kívánta a Steelerst, de mégis négy Super Bowl gyűrűt szerzett velük. 

Charles Greene Texasban született 1946-ban, és ott is töltötte gyermekkorát. Az édesanyjával élt, apa nélkül nőtt fel, mivel a férfi korán elhagyta őket. Már kicsinek is sokkal nagyobb volt mint a többiek, a magassága és a termete miatt sokat csúfolták. A gimnáziumban változtak meg a dolgok, amikor is elkezdett focizni. Rettegtek tőle az ellenfelek a pályán, és a csapattársak is az edzésen, hiszen 190 cm-es magasságával és 103 kg-os súlyával könnyedén a földbe tiport bárkit.

Kezdetben azonban nem volt így, ugyanis Greene egy elképesztően félénk gyerek volt. Állítása szerint piszkálták a pályán belül és kívül, de pár hónap játék után máshogy kezdtek viszonyulni hozzá a diákok. Rájött, hogy mekkora ereje van és csak a foci és a győzelem lebegett onnantól kezdve a szeme előtt. Kissé agresszívan játszott ugyan, azonban ez senkit nem érdekelt, hiszen sorra hozta az iskolának a győzelmeket, ami neki is kifizetődött. Különösen felnézett edzőjére, Lester Moore-ra, aki úgy tudta motiválni a fiatal srácokat, mint senki más. Greene fejében elültette azt a mondást, hogy “Nem a kutya mérete számít a harcba, hanem a harci kedv a kutyában” és ez kísérte végig minden egyes csapatnál, ahol valaha is megfordult.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!