Connect with us

Minden ami NFL

A Packersé a liga egyik legrosszabb elkapószekciója – lehet így bajnokságot nyerni?

A Packers csapatépítési filozófiája egyesek szerint sikeres, míg mások szerint elavult és egyre inkább védhetetlen. Így vagy úgy, de egy valami biztos: a csapat bántóan kevés erőforrást invesztál az elkapó szekcióba, miközben legutoljára pont egy top elkapószemélyzettel jutott be a Super Bowlba és az elmúlt bő tíz évben senki nem nyert egy legalább a liga első harmadába tartozó skillszemélyzet nélkül. Hiába egy kétszeres MVP-címvédő és egy jónak kinéző védelem, de lehet így bajnokságot nyerni?

A Green Bay elkapósora kritikán aluli, szerintünk és például Warren Sharpék szerint is konkrétan a negyedik legrosszabb az egész mezőnyben. A kezdő elkapósort a kiöregedő, a PFF értékelése alapján tavaly top 50-be sem beférő Randall Cobb, a második körös, már 23 éves újonc Christian Watson és a liga alsó harmadába tartozó Allen Lazard alkotja. Mélységnek mindössze a sérülékeny és évek óta értékelhetetlen Sammy Watkins (nem véletlenül kapott csak 1,7 milliós fizetést 300 ezer dolláros garantálttal, hátha ki kell vágni a keretszűkítéskor), a tavalyi harmadik körös Amari Rodgers és az idei negyedik körös Romeo Doubs alkotja.

A tight end poszt már egy picit jobban néz ki, már amennyiben feltételezzük, hogy Robert Tonyan a sérülése és a Luke Getsy-Nathaniel Hackett páros távozása után képes visszatérni a 2020-as erős közepes teljesítményéhez. Illetve nem lehet megfeledkezni Aaron Jonesról, aki a levegőben is elég jól teljesít, ami nagyon hasznos tud lenni egy Super Bowlon, de még vele együtt sem lehet azt mondani, hogy a Packers top öt elkapni tudó játékosa akár csak a top 25-be beférne.

Ez az elkapószemélyzet semmivel nem tűnik jobbnak, mint mondjuk a tavalyi Lionsé. De míg utóbbi esetében teljesen védhető volt, hogy egy Jared Goff köré nem akarnak elit elkapósort tenni, mert úgy sem tudná kihasználni, addig nincs racionális magyarázat arra, hogy az elmúlt két év kvázi hivatalosan legjobban teljesítő irányítóját nem szolgálják ki. Persze lehet azzal érvelni, hogy Rodgers évi 50 milliós fizetéssel oldja meg, és ha valaki nagyon rosszindulatú, akkor akár a 49ers elleni PO-meccsen mutatott hibáit is előveheti, mondván inkább a védelmet és a futójátékot kell erőltetni, mert Rodgers már nem képes nyerni, de ezek az ellenérvek elég gyenge lábakon állnak.

Vitathatatlan tény, hogy Rodgers rosszul játszott a 49ers ellen és oda kellett volna dobnia a labdát az üresen lévő Allen Lazardnak negyedik és hosszúra. Elméletben egy top irányítónak végig kellene mennie az olvasáson és meghozni a legjobb döntést. Ugyanakkor senki sem várhatja el, hogy a szezon legfontosabb játékánál, amikor Nick Bosák vannak az arcodban, akkor Aaron Rodgers nem legjobb, legbiztosabb célpontját fogja ösztönösen keresni, hanem azt nézi, hogy a harmadik számú elkapója kivételesen üresre játssza-e magát.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!