Connect with us

Magyar foci

Az Enthroners nyerte a XVI. Hungarian Bowlt!

Továbbra sincs címvédés a HFL-ben, a Fehérvár Enthroners visszavágott a Budapest Wolvesnak a tavalyi vereségért és 31-24 arányban megnyerte a XVI. Hungarian Bowl-t!

A Wolves támadósora kezdhette meg a mérkőzést, azonban mindössze egy játék erejéig volt náluk a labda, ugyanis az Enthroners védői kiütötték Bartos Ferenc kezéből a labdát és vissza is szerezték azt. A jó mezőnypozícióból azonban csak 3 pontot sikerült összehozni Szőke Péter idei első mezőnygóljával, miután a Farkasok védői a gólvonalnál felléptek és megállították a fehérváriakat.

A Wolves offense a következő támadássorozatban sem akart beindulni, hiszen 1 yard után puntolniuk kellett – de gyorsan vissza is kapták ugyanilyen formában a labdát. Kovács Istvánék pedig egy trükkös játékhoz nyúltak, hogy beizzítsák az offense-t, egy hátrapassz után Czirók Márton eresztett el egy gyönyörű hosszú labdát. Végül a Wolves is megállt a gólvonalnál, de Storcz András egy mezőnygóllal kiegyenlített.

A második negyedben aztán a touchdownok is beindultak és rögtön végigment a pályán mindkét csapat egyszer-egyszer. Előbb Chris Merchant osztott ki egy TD-passzt Bakonyvári Patriknak, majd a túloldalon Danku futott be 1 yardról, így ismét egyenlő volt az állás (10-10). Az Enthroners utána egy gyors puntra kényszerült, így pedig megnyílt a Wolves előtt az út, hogy átvegye a vezetést.

Ugyan nem volt egyszerű, de sikerült. Előbb negyedik és rövidre az Enthroners mozdult be, aztán egy harmadik és 13-at is sikerült megoldani, végül pedig Tóth Levente feldobta az end zone-ba Cziróknak, aki egy gyönyörű oldalvonalas elkapással touchdownt szerzett. Az extra pont is sikerült, így vezetést szereztek a Farkasok egy perccel a félidő vége előtt. Ugyan az Enthroners majdnem kiegyenlített még, de előbb Rashad Still ejtett el egy hosszú touchdownt, aztán pedig Illés Álmos sackjével véget ért a félidő 17-10-es budapesti vezetéssel.

XVI. Hungarian Bowl

A második félidőt kiválóan kezdte az Enthroners és végre elkezdtek passzolni és igyekeztek kihasználni, hogy az import cornerback Vladimir Santana nem állt a Wolves rendelkezésére. A harmadik negyed elején a levegőben mentek végig a pályán, végül azonban Merchant 10 yardról futott TD-t szerzett, ezzel pedig kiegyenlített a fehérvári alakulat. A Wolves offense pedig úgy kezdte a harmadik negyedet, mint az elsőt: egy fumble-lel.

Most Danku kezéből ütötték ki a labdát, azonban a Koronázók nem tudták ezt kihasználni, végül egy negyedik kísérletet nem oldottak meg. A játékrészben még egy-egy puntot láthattunk, utóbbinál Illés Álmos harmadik sackje után Merchant maradt a földön fájdalmak közepette, azonban később folytatni tudta a játékot. Így pedig 17-17-es állással indultak neki a felek a mindent eldöntő negyedik negyednek.

Az utolsó játékrész egy Wolves punttal indult, amit követően az Enthroners visszavette a vezetést. Madaras és Merchant is futott egy nagyot, végül Madaras Erik futott be a célterületre, így 24-17 állt az eredményjelzőn. Aztán a Wolves a félpálya környékén harmadik és 15-re futást választott majd puntolt, ami hat perccel a vége előtt furcsának tűnt, de nekik lett igazuk. Ehhez viszont kellett egy érthetetlen Madaras hiba: a futó még azelőtt elhagyta a labdát, hogy kiért volna az oldalvonalon túlra. A szabad labdát szemfülesen Homoki Gergely vette fel és vitte vissza a gólvonal közelébe.

Ezt a lehetőséget az irányító Tóth Levente használta ki egy rövid futott TD-vel és a Wolves kiegyenlített! Bőven maradt azonban ideje az Enthronersnek megszerezni a győzelmet, végigmentek a pályán, végül Merchant passzát Madaras Erik váltotta touchdownra fél perccel a vége előtt. A 31-24-es eredmény pedig a végeredmény is lett, ugyanis a végén Tóth Levente hosszú passzát Tóth Dávid húzta le, ezzel lezárva a találkozót.

A Fehérvár Enthroners tehát magyar bajnok lett és továbbra is veretlen a szezonban mind hazai, mind nemzetközi porondon! A mérkőzés legértékesebb játékosa, azaz MVP-je az irányító Chris Merchant lett.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!