Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players 2022 – AFC East

Idén is megnézzük, kik azok a játékosok, akik nagy ugrásra lehetnek képesek, akár a semmiből lépnek elő biztos kezdővé, akár egy jó kezdőből lesznek a liga legjobbjai: ők a breakout playerek. Az AFC Eastben paradigma váltás zajlott le, azonban minden csapatnak megvannak a céljai, amik eléréséhez szükségük volna pár előre lépő játékosra.

New York Jets

Ki lehet breakout játékos?

Nem indult igazán jól egyik tavalyi újonc irányító karrierje sem. Nem kivétel ez alól Zach Wilson sem. Az 1/2-es irányító 13 meccsen kezdett, mégsem érte el a 10 passzolt TD-t, ellenben a labdát 16-szor is eladta (11 INT és 5 fumble). Pár felvillanáson kívül nem tudta igazán jól mozgatni az offense-t és nagyon döcögős volt az egész támadójáték. Idén azonban már második szezonját kezdheti meg Mike LaFleur kezei alatt. Jobban értheti majd a sémát és hogy mit is kérnek tőle az edzők. Mindemellett sokat erősödött körülötte a csapat is. A tavaly ugyancsak első körös Vera-Tuckernek is jót fog tenni a rutin és az, hogy az egységbe egy olyan kiváló játékos is érkezett mint Laken Tomlinson. Ha Mekhi Becton is vissza tud térni arra a szintjére, amit még újoncként mutatott, egy egészen korrekt fal állhat majd Wilson előtt.

A protekció mellett azonban a játékostársai is jobbak lettek. Kapott egy első körös elkapót Garrett Wilson személyében és a class legjobb futója is a Jetsben kötött ki. LaFleur rendszerében nagy hangsúly van a futójátékon, ami ha sikeres, egy irányító élete is sokkal könnyebb. Mindemellett a Jets védelme is előreléphet. Saleh első évében nem igazán jött ki még az a teljesítmény, amit San Franciscóban láthattunk, de két teljesen új kezdő corner érkezett és ha Lawson visszatérését is ide vesszük, akkor két teljesen új külső pass rusher lesz majd az egységben.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ha pedig már fent meg lett említve, itt folytatom a Jets pass rush-sal és kifejezetten Carl Lawsonnal. A tavaly nagy pénzért érkezett Lawson a Bengalsban sosem tűnt prémium játékosnak. Mindössze egyszer jegyzett 10 sacket karrierjében, azonban a 2020-as utolsó szezonjában a semmiből emelkedett meg a siettetéseinek száma. Tavaly egy Achilles-szakadás miatt nem léphetett pályára, amit meg is érzett a Jets pass rush. Saleh védelme a korábbi állomáshelyén is akkor tudott előrelépni igazán, ha megvoltak hozzá a megfelelő játékosai. Idén Lawson és a 3. első körös választott Johnson minőségi javulást hozhat az egységbe. Továbbá kölcsönösen segíthetik az egységek egymást azzal, hogy a corner sorban is Gardner és Reed személyében ugyancsak két új és minőségi játékos érkezett a korábbi hátsó körös kezdőkhöz képest. Nem lennék meglepve, ha az egész egység vezérévé lépne elő Lawson és a szezont bőven 10+ sackkel zárná, közelebb a 15-ös számhoz, miközben újra 60-70 körüli nyomásgyakorlást regisztrálna.

Buffalo Bills

Ki lehet breakout játékos?

Nem könnyű breakout játékost találni a liga egyik legjobb csapatában. A védelem azonban tavaly nem ért még fel a támadósor szintjéhez. Ezt kiegyenlítendő érkezett az egysébe korunk egyik legjobb pass rushere Von Miller, aki azonban másokra is jótékony hatással lehet. Már tavaly is az egyik legjobb pass rushere volt az egységnek Gregory Rousseau, azonban még látszódott, hogy nagy volt neki az ugrás. Csupán 4 sacket jegyzett és a 36 nyomásgyakorlása is csak 4. lett csapaton belün. Idén előrelépésre számítok az esetében és arra, hogy Miller túloldalán (amikor pályán lesz), könnyebb út nyílhat Rousseau előtt az irányítók felé.

Ki lehetne még?

A Bills támadósorán kevés dolgot lehet komolyabban fejleszteni. A hatékonyságukon nem sokat lehet, a futójáték egy lehetőség volna, azonban ott a koncepció miatt van ez az elem jobban elnyomva. A tight end játék azonban jobban része lehetne a liga legjobban passzorientált csapatának. Ebben segíthet O. J. Howard, aki korábbi első körös játékoshoz képest eddig csalódást keltő karriert produkált. A Tampa támadósorából Brady előtt nehéz volt azonban kitűnni, a legendás 12-es érkezése után pedig Gronkowsi és Brate mellett nem jutott már egyszerűen elég játékidő Howardnak. Buffalóban tavaly Dawson Knox jó évet hozott, de alapképességeket tekintve O.J. egy tehetségesebb játékos és talán több is kijöhet belőle mint Knoxból. Nem lennék meglepve, ha viszonylag hamar elő tudna lépni és a csapat első számú tight endje lenne a szezonban.

New England Patriots

Ki lehet breakout játékos?

Nem sok bíztató dolog történt a Patriots támadósorával az idei szezonban. Elvesztették a régóta itt dolgozó támadókoordinátorukat, aki helyét még csak be sem töltötték és a hírek szerint egy teljesen védő múlttal rendelkező, korábban csúnyát bukó vezetőedző fogja hívni a playeket. Mindemellett elvesztették két kezdő támadófalemberüket szinte ingyen. Egy darab jól kinéző Parker igazolás ide vagy oda, a Patriots nagyon úgy fest, hogy 2022-ben is futó csapat lesz. Akkor pedig talán végre Bill Belichicknek is feltűnik Michael Onwenu remek játéka. A 2020-as hatodik körös játékos az elmúlt két évben megfordult mindkét guard poszton és a fal jobb szélén is. Igazából mindenhol kiemelkedően jó játékot produkált, ezért is volt érthetetlen, hogy tavaly az év második felében miért ültette őt padra a vezetőedző. Mivel kulcsemberek távoztak a Pats falából remélhetőleg az idei évben biztos helye lesz az egységben és a sok futójátékban érdemes is lesz nézni a 71-es mezszámú guardot. Ha nem lenne ennyire kis név, még sokkal többet beszéltek volna róla korábban is, hiszen a pályán nyújtott produkciója az elit szintet súrolja.

Ki lehetne még?

Kyle Van Noy és Dont’a Hightower távozásával a védelem vezére szerepbe kell belenőjön Ja’Whaun Bentley. Az egykori 5. körös játékos lassan épült be a védelembe, de az elmúlt két évben már a veteránok mellett a legtöbbet játszó linebackere volt a csapatnak. Belichick rendszerében mindig is fontos feladata van a középső vonalban játszó játékosoknak. A rendszer bonyolultsága és sokrétűsége miatt nem is könnyű egyik pillanatról a másikra beszállni a Pats védelmébe. Bentley most még kevésbé felkapott név, de ő lehet a soron következő játékos, aki remek dolgokra képes a New England védelmének közepén.

Miami Dolphins

Ki lehet breakout játékos?

Nem tudom, hogy mennyire jó választás erre a szerepre, azonban egyszerűen nem tudtam jobb opciót hozni Tua Tagovailoánál. Egyszerűen minden rajta áll vagy bukik 2022-ben. Egyszemélyben jó példa ő a breakout játékosra és a leggyengébb láncszemre is. Ligaszinten is ritkán látott fegyverarzenál áll majd a harmadéves irányító rendelkezésére az idei évben. A Hill – Waddle duóval sebességben nem lehet felvenni a versenyt, ráadásul rajtuk kívül figyelni kellene még Gesickire és Cedrick Wilsonra is. Az évek óta lyukas támadófal kapott egy nagyobb ráncfelvarrást Terron Armstead és Connor Williams személyében. Egyszerűen minden gyengeséget sikerült egy jó vagy legalábbis nem rossz szintre felfejleszteni az idei holtszezonban.

Mike McDaniel a Shanahan fáról érkezve vélhetően komoly hangsúlyt fektet majd a futójátékra is, ami mellé tökéletesen alkalmas lehet Tua játéka. Ha hoz egy upgrade-elt Garoppolo játékot már bebiztosíthatja a kezdő posztját, de nem lesz egyszerű dolga a Miaminak a győzelmek gyűjtögetésében, hiszen az AFC tele van jó csapatokkal, miközben a védelemtől egy kis visszaesés mindenképp várható. Azonban a hawaii játékosnak meglesz az esélye ezzel a támadósorral, hogy tényleg kiderüljön róla, hogy érdemes-e rá csapatot építeni a következő években.

Ki lehetne még?

Bár a védelemtől összességében Brian Flores távozásával visszaesés várható, ez talán nem érinti Jevon Hollandot, aki újonc évében is már a liga egyik legjobb safetyje volt. Nehéz lesz innen előre lépni, hiszen magasan van a léc. Alig több mint 50%-os elkapási rátát engedett, ami a legjobbak egyike volt a safetyk között és ugyancsak élmezőnyben járt Holland a leütött labdákat tekintve is. Az NFL lassan ismeri el az új játékosok teljesítményét, azonban ha Holland tudná hozni a tavalyi játékát, vélhetően két szezon után már az átlag szurkoló is jobban megismerné a nevét.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!