Connect with us

Minden ami NFL

Breakout players 2022 – AFC West

Idén is megnézzük kik azok a játékosok, akik nagy ugrásra lehetnek képesek, akár a semmiből lépnek elő biztos kezdővé, akár egy jó kezdőből lesznek a liga legjobbjai: következzenek a breakout playerek. Kezdjük a liga legerősebbnek vélt csoportjával, ahol rengeteg a már most nagy nevű sztár. Az ő árnyékukban azonban könnyedén nőhetnek ki újabb nevek is.

Denver Broncos

Ki lehet breakout játékos?

Az elmúlt időszakban a Broncos gyatra irányítójátéka miatt lehetőség sem volt igazán arra, hogy a csapat offense tehetségei megmutassák, mire képesek. Russell Wilson (és Nathaniel Hackett) érkezésével végre értelmezhető támadójáték bontakozhat ki, ennek pedig több haszonélvezője lehet. Több játékosra is rá tudnék mutatni az elkapószekcióban, de a legnagyobb potenciál talán a harmadéves, egykor elsőkörös Jerry Jeudyban van.

Az Alabama volt sztárjának az útját ugyan a sérülések is hátráltatták, de Drew Lockék szereplése volt a legfőbb ok, hogy első két idényének egyikén sem jutott 1000 yard felé. Összesen kétszer volt legalább 100 yardos meccse és mindössze három touchdownt szerzett. A várhatóan szárnyakat kapó támadósorban én azt várom, hogy legalább 1000-1200 yardot és 7-8 touchdownt szerez és abszolút felnő Courtland Sutton mellé. Sőt, kifinomult útvonalfutása és játékintelligenciája miatt nem zárom ki azt sem, hogy jobb idénye lesz.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az elkapni tudó játékosok közül Tim Patrick vagy akár Albert Okwuegbunam is lehetne még kiszemelt (főleg hogy Noah Fant távozása miatt előnyös helyzetből indulhat), de a legnagyobb potenciál véleményem szerint Javonte Williamsben van. A Broncos másodéves futója már tavaly is felhívta magára a figyelmet, közel 1000 yardig jutott és highlight futásaitól sokat volt hangos az internet. Én mégis úgy gondolom, hogy még ezen túl is képes lesz egy szintet tekerni és a lassan kiöregedő Melvin Gordontól abszolút átveszi a kezdő pozíciót és ha az egészsége is úgy akarja, akkor a liga legjobb öt futója között lesz.

Hackett a Packersnél töltött ideje alatt sem hanyagolta el a futójátékot, így biztos vagyok benne, hogy több futócsomag is kéznél lesz, hogy Russell Wilsonról nagyobb felelősséget vegyenek le. Ugyan Gordon a touchdownok egy részét idén is elveheti Williams elől, bennem nincs kétség, hogy szintet fog lépni a másodéves játékos és már nem csak egy tehetséges játékosként, de egy berobbant futóként fogjuk emlegetni.

Kansas City Chiefs

Ki lehet breakout játékos?

Nick Bolton tavaly újoncként is helyt követelt magának a Chiefs védelmének közepén, de még csak közel a snapek 60-70%-át kapta meg. Azonban ennyi idő is elég volt neki, hogy csapata egyik legjobb futás elleni védője legyen, összesen 8 szerelést rontott el az egész szezonban és 49 harmadik kísérletes futásmegállítása volt, ami egészen kiemelkedő.

Amiben fejlődnie kell, az a coverage teljesítmény, ugyanis emiatt nem maradhatott végig a pályán. A felé szálló labdák majdnem 80%-át elkapták és sokat volt bizonytalan. A Chiefs rendszerében nem is az volt az elsődleges feladata, hogy semlegesítse a légi veszélyt, de ennél mégis jobb teljesítmény az elvárt tőle. Azonban atletikussága és reakcióideje miatt várható, hogy fejlődik ezen a téren, valamint azzal, hogy a Chiefs védőfala erősödött és jött egy kiváló futás elleni linebacker is, kevesebb figyelmet kell fordítania majd a boxra is.

Ki lehetne még?

A Chiefs évek óta sztárcornerek nélkül vág neki a szezonnak, ellenben nagyon erős a belső fejlődése a fiatalabb cornereiknek. Nem lesznek kimondottan nagy sztárok, de sokan elérik a közepes szintet. Rashad Fenton a tavalyi évet még úgy kezdte, hogy csak marginális, rotációs szerepet kapott, majd év végén ott tartottunk, hogy egyértelműen ő volt az egyik kezdő CB. Ráadásul a játékperceinek a növekedésével a teljesítménye is javult. Az első öt mérkőzésen a felé szálló labdák 80%-át szelídítették meg a támadók, ez a szezon végére visszaesett egy 65%-os arányra, a playoffot is beleszámítva.

Ha megnézzük az elmúlt három szezonját, akkor láthatjuk, hogy igazából mindig elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, noha el kell ismerni, hogy első két idényében nem töltött sok snapet a pályán. Trent McDuffie személyében idén draftolt magasan egy cornert a gárda, de Fenton továbbra is megőrzi a kezdő helyét, én pedig a kicsit megerősödött defense-ben abszolút javulást várok tőle is. Érdemes még megjegyezni, hogy a szépen összeálló coverage teljesítménye mellé az egyik legjobb futás elleni corner is volt az elmúlt időszakban, ami a Chiefs rendszerében szintén kulcsfontosságú.

Los Angeles Chargers

Ki lehet breakout játékos?

Nagyon nehéz a Chargerstől választani, mert legtöbb játékosok már most átlépte a breakout évet. Én azért választom Asante Samuel Jr.-t, mert már újoncként is sok szerepet kapott, de tehetségéhez képest nem nyújtott igazán jó teljesítményt. Ennek két oka van. Az egyik, hogy outside cornerként használták, pedig valójában lehet hogy inkább a slotban lenne a helye. A másik pedig hogy a Chargers védelme összességében is alulteljesített, corner poszton pedig nem volt senki, aki megfelelően tudott volna játszani.

Idén érkezett egy valódi lockdown corner J.C. Jackson személyében, Samuel akár bekerülhet a slotba, de ha marad is szélen, akkor sem kell a liga legjobb elkapóival mennie ennyire fiatalon. Ráadásul Khalil Mach érkezésével a pass rush is segíteni fogja a coverage-et. Samuel azért is megfelelő jelölt egy berobbanásra, mert egy igazán ösztönös játékos, akiben benne van a sok labdaszerzés is, ami komoly momentumokat jelenthet a csapatának.

Ki lehetne még?

Justin Herbert személye miatt garantált, hogy az elkapóknak is jó éve lesz. Keenan Allenről már régóta tudjuk, hogy jó játékos, Mike Williams pedig szintén nem hiába kapott nagy pénzt. Belőlük nagy ugrást nem igazán nézek ki. Ők ketten várhatóan elvonják a védelem legjobb játékosainak a figyelmét. Így pedig a harmadik számú elkapó előtt bizonyára nagy tér nyílik. Én jelenleg Josh Palmerre tenném a voksom, mint aki berobban és ha nem is azt várom tőle, hogy 1000 yardos szezonnal riogasson, de egy 700 yard körül simán összeszedhet, amivel megduplázná a tavalyi teljesítményét és bekerülne a köztudatba is.

Las Vegas Raiders

Ki lehet breakout játékos?

Egy 1000 yardos elkapót lehet nem igazán szerencsés hozni, de Hunter Renfrow-val kapcsolatban én nagyon magasan vagyok és Davante Adams érkezése ellenére is azt gondolom, hogy még egy fokozat van a játékában. Ami pedig már azt jelenti hogy a liga legjobb 10 elkapója közé kerül. A Packers sztárjának érkezésével sokkal nagyobb terület nyílhat előtte, az ellenfél legjobb cornerei nem vele fognak elmenni, így pedig az, hogy a tavalyi yardrekordot megdöntse csak az alapelvárás.

A liga egyik legkifinomultabb útvonalfutójáról van szó, aki bokatörő mozdulatokra képes. Én 1300-1400 yard körüli teljesítményt és 12-13 touchdownt várok tőle, ami azt jelentené, hogy statisztikailag is belép az elit klubba.

Ki lehetne még?

A védelemmel már jóval több félelmem van, főleg a coverage teljesítményekkel kapcsolatban, de Trevon Moehrig egy jóval tehetségesebb játékos, mint amit tavaly láttunk tőle. Közel 70%-os elkapási arányt engedett és öt touchdown is szárad a lelkén, ami sokszor a Raiders rossz rendszerének is volt köszönhető. Ellenben nagyon nagy range-et tud bejátszani, ha van egy kis ideje, akkor ki fog érni a pálya szélére is. Chandler Jones megszerzésével a pass rush pedig fog annyit fejlődni, hogy az ellenfeleknek ne legyen ideje sokat várni.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!