Connect with us

Minden ami NFL

Patriots támadókoordinátor helyzet: nem ideális, de nem is tragikus!

“Hogy új támadórendszerünk lesz-e? Nem tudom. Milyen nagyok lesznek a változások? Nem tudom. Minden évben változtatunk, nem tudom rangsorolni őket”

– mondta Bill Belichick a Patriots támadósorát érintő újságírói kérdésekre még a hónap elején. A helyzet azóta is változatlan: fogalmunk sincs, milyen rendszert fog futtatni a Patriots, de még azt sem tudjuk, ki lesz egyáltalán a csapat támadókoordinátora – már ha egyáltalán ki lesz nevezve egyetlen személy – és ki fogja hívni a játékokat. És ugyan vitán felül áll, hogy ez az állapot távol van az ideálistól, de közel sem annyira tragikus, mint amennyire elsőre látszik.

Mit tudunk eddig?

Josh McDanielst, a csapat támadókoordinátorát január 31-én kinevezte főedzőnek a Las Vegas Raiders. Van ilyen, más csapatok is rendszeresen veszítenek el edzőket (a Ramst például minden évben lerabolják), de a 46 éves szakember helyzete némileg azért más, ugyanis ő egy igazi Bill Belichick ember.

A profi karrierjét New Englandben kezdte 2001-ben, 2006-ban már a csapat támadókoordinátora volt és ő hívta a játékokat a 2007-es veretlen csapatban is. 2009-ben el is vitte a Broncos főedzőnek, ahol másfél év alatt óriásit bukott, de hasonlóan rossz teljesítményt nyújtott a Rams támadókoordinátoraként is 2011-ben. Ezt követően Belichick visszafogadta és 2012-től egészen a 2021-es idény végéig ő hívta az offense játékait.

Most már nem lehet visszakozni – a Josh McDaniels kinevezés

A Patriots tehát az egyik alappillérét veszítette el, ráadásul többek között vitte magával OC-nek azt a Mick Lombardit, aki az utóbbi két évben az elkapókat edzette a Patriotstnál, előtte pedig segéd QB-edző volt. Emellett az irányítóedző pozíciót Bo Hardegree, míg a támadófalat Carmen Bricillo kapta meg, akik ugyanezt a feladatot látták el New Englandben. Magyarán a New England-i offense elveszítette a támadókoordinátorát, az elkapó-, az irányító- és a támadófaledzőjét, tehát a legfontosabb posztokon dolgozó, alapvetően átlagon felüli minőséget képviselő szakembereket.

Ami miatt érdemes aggódni

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!