Connect with us

Magyar foci

HFL: A Wolves nyerte a fővárosi elődöntőt, megismétlődik a tavalyi finálé!

Az Enthroners után a Budapest Wolves is bejutott a HFL, azaz a magyar amerikai futball kiemelt osztályának döntőjébe, miután egy rengeteg interceptionnel tarkított találkozón 21-14-re legyőzte a Budapest Cowbellst. Így pedig megismétlődik a tavalyi Hungarian Bowl párosítása július 16-án. 

Grafika: Wolves Facebook

A Wolves kezdhette a második elődöntőt, és a Farkasok szerezték meg az első pontokat is, azonban ehhez előbb kellett tőlük egy turnover on downs az ellenfél térfelén, majd egy three-and-out a Cowbellstől. A Kolomposok puntjából aztán Darius Lewis 83 yardos visszahordott TD-t szerzett, így került előnybe a Wolves. Olyan sokáig azonban ennek nem örülhettek, hiszen a Cowbells egy sokakat meglepő hosszú passzal kiegyenlített – Szabó Tamás passzát Mészáros Márton (5 elkapás, 130 yard, TD) váltotta TD-re.

A második negyedben aztán elkezdték a turnovereket gyártani csapatok. Ráadásul futószalagon, hiszen négy játékból három eladott labdát láthattunk a játékrész legelején. Előbb negyedik és inchesre a Wolves elrontotta a snapet, a labdát pedig a Cowbells szerezte vissza. Azonban Szabó (11/28, 180 yard, TD, 4 INT) egyből visszaadta azt Vladimir Santana kezébe. Kölcsön kenyér visszajár alapon pedig a Tóth Levente (18/27, 192 yard, TD, 2 INT) is eladta a labdát, ezt Németh Márton húzta le. Aztán a Cowbellsnél volt egy érdekes eset, hiszen fumble lett volna egy játékból, de vétlen sípszó miatt visszafújták a játékvezetők. Majd a Kolomposok még kihagytak egy mezőnygólt, ezt pedig megbüntették a Farkasok: egy hosszú drive-ból a félidő előtt pár másodperccel ugyanis Czirók Márton (9 elkapás, 95 yard, TD) elkapott TD-jével ismét vezetést szereztek és 14-7-es előnnyel vonulhattak szünetre.

A harmadik negyed is az eladott labdákról szólt. A Cowbells háromszor is turnovert vétett egymás után: előbb Ágota Balázs, majd Darius Lewis szerzett INT-t, aztán itt is volt egy rossz snap utáni fumble. Ezek közt a Wolves csak three-and-outokra volt képes, majd Tóth is dobott egy interceptiont, ismét Némethnek.

Az utolsó játékrész elején Karim Trabelsi megelégelte Szabó interceptionjeit és felküldte Kelemen Marcellt (3/5, 28 yard, TD) irányítani, aki egyből végig is vezetett egy TD drive-ot, amiben meg kell említeni, hogy Magyar Csanád passzával egy fake puntot is megcsinált a Cowbells. Az i-re a pontot végül Habermayer Marcell elkapása tette fel, így pedig kiegyenlítettek a kékek. Ennek viszont nem örülhettek sokáig, ugyanis a Wolves vezetett egy szép hosszú támadást, aminek a végén Danku Dávid futott be a célterületre, így két perccel a vége előtt ismét magához ragadta az előnyt a piros-fekete alakulat.

Trabelsi mester ekkor érdekes módon visszaküldte a pályára Szabót, aki megdobta negyedik interceptionjét is a meccsen (ezt Hegedűs Máténak), ezzel és még egy Wolves first downnal pedig véget is ért a mérkőzés.

Így a Wolves jutott be a fináléba, ahol a tavalyi évhez hasonlóan újra összecsaphat a Fehérvár Enthroners gárdájával.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!