Connect with us

Magyar foci

HFL: Az Enthroners az első döntős!

Zsinórban harmadszor jutott be a magyar amerikai futball kiemelt ligájának, azaz a HFL-nek a döntőjébe a Fehérvár Enthroners csapata, miután a szombati elődöntőben egy parázs hangulatú meccsen 26-13 arányban felülmúlta a Miskolc Steelers csapatát. 

Fotó: Enthroners Facebook

Nagyon érdekesen indult a mérkőzés, ugyanis Jebrai Regan strip-sacket jegyzett Vasyl Jordanen (11/18, 125 yard, TD 8 futás, 23 yard, fumble), a labdával pedig Remy Sapp szaladt vissza a célterület határáig… ott viszont a visszafutó elkapó, Carson Oulette (5 elkapás, 69 yard, 10 futás, 60 yard) kiütötte a labdát a kezéből, így védő touchdown helyett touchback lett a játék vége és maradt a labda a miskolciaknál. Az elszalasztott lehetőség ellenére a negyed végén végül az Enthroners szerezte meg a vezetést Madaras Erik (5 futás, 30 yard, TD) futott hatpontosával. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, ugyanis a Steelers ellentámadása a második negyedbe átcsúszva szintén TD-vel zárult, Elijah Fera (14 futás, 40 yard, TD, fumble) futott be 1 yardról a célterületre. Mivel mindkét extra pont kimaradt, így 6-6 állt az eredményjelzőn, ami kitartott a nagyszünetig is. Azt azonban jegyezzük meg, hogy a Steelers megcsinált egy gyönyörű fake puntot, még ha aztán nem is sikerült pontot szerezni abból a támadásból.

A harmadik negyed aztán abszolút az Enthronersé volt. Előbb Chris Merchant (19/26, 238 yard, 2 TD, 7 futás, 88 yard, TD) futott egy majdnem félpályás touchdownt, aztán Regan erőszakolt ki egy újabb fumble-t (most Ferán), majd már a negyedik negyed első játékával Merchant egy TD-passzt is kiosztott, méghozzá Willem Vancompernollénak (3 elkapás, 20 yard, TD). Sőt, egy Steelers punt után ismét touchdownt tudott szerezni a Fehérvár, most Tóth Nándor (7 elkapás, 79 yard, TD) elkapása után. Így pedig már 26-6 állt az eredményjelzőn körülbelül 8 perccel a vége előtt. Úgy tűnt, hogy eldőlt.

A Steelers azonban nem adta fel és egy huszáros hajrába kezdett. Előbb Fenyvesi Csaba (4 elkapás, 40 yard, TD) húzta le a célterületen Jordan passzát, amit követően Jónás Máté összeszedte a saját onside kickjét, a miskolciak pedig ismét eljutottak a pontszerzés torkába. A Nagy Donátnak feldobott labdát úgy tűnt, hogy az elkapó megkaparintotta és csak később ütötték ki a kezéből, azonban a játékvezetők úgy látták, hogy nem birtokolta a labdát és nem szerzett touchdownt. Itt négy perccel a vége előtt visszajöhetett volna egy labdabirtoklásra a Steelers, azonban végül turnover on downs lett a történet vége, az Enthroners pedig le tudta utána futtatni az órát és 26-13 arányban megnyerte a mérkőzést.

Ki kell emelni, hogy a találkozó rendkívül parázs hangulatú volt, nem tudom láttunk-e ennyi zászlót és kifejezetten sportszerűtlen viselkedésre bedobott sárgát a HFL történetében.

Az Enthroners mindenesetre bejutott a július 16-án rendezendő Hungarian Bowlba, és várja az ellenfelét, amely vagy a Budapest Cowbells vagy a Budapest Wolves lesz. A fővárosi rangadót ma este 18 órától rendezik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!