Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan fog kinézni Wilsonnal a Broncos támadósora?

A Denver Broncos idén két első- és két második körös pickért, illetve három játékosért cserébe megszerezte reményei szerint franchise irányítóját a korábban Super Bowl győztes Russell Wilson személyében. De mennyire fog működni ez a házasság? Milyen irányító Wilson és milyen az általa vezetett támadósor? Mit kellene ezen változtatnia az edzői stábnak ahhoz, hogy közösen ismét eljussanak a Super Bowlba?

Hogyan jutottunk el idáig?

A harmadik körös draftolása után Russell Wilson azonnal a kezdőben találta magát Seattle-ben, azonnal rájátszásba, majd két Super Bowlba vezette a csapatát (a Legion of Boom hathatós közreműködésével), amiből egyet meg is nyert. A rájátszások később is összejöttek egy kivétellel, de ott sokáig már nem sikerült menetelni.

A Seahawks 2012 és 2019 között egy futásorientált csapat volt (5. legtöbb futás korai kísérletekre), azonban amikor passzoltak, akkor az parádésan ment (2. legjobb EPA/dropback Tom Brady mögött). Az egyik legjobban passzoló csapat lett a Hawks, azonban ők futni akartak. Így jött el a “Let Russ Cook” kampány a szurkolók, majd később maga az irányító kérésére is, és 2020-ban szabadjára engedték Wilsont.

Grafika via Brett Kollman

A szezon első nyolc meccsén az 5. legmagasabb passzarány volt a Seahawksé, emellé a legtöbb szerzett pont, a legtöbb TD és a legtöbb pont drive-onként. Wilsoné volt magasan a legjobb várhatón felüli pontosság a ligában és 0.544-s EPA/dropbacket produkált (via The Ringer). Ezután viszont jött egy törés és a Let Russ Cook kampány összeomlott: a 10. héttől kezdve -0.150 volt az EPA/dropback mutatója, a mély passzok nem ültek, ennek hatására pedig az egész offense ment a levesbe. A védelmek egyre több két mély safetys felállást választottak a hosszú dobások elvételére, az offense pedig kicsit átlag alattivá süllyedt vissza.

Aztán a holtszezonban Wilson arra panaszkodott, hogy nem védik meg eléggé és hogy több beleszólást szeretne a támadósor dolgaiba. Így tehát érkezett új falember és új támadókoordinátor is (az ő ajánlására). A 2021-es idény első pár hetében rendben is volt az offense: 9 TD-vel, 0 INT-vel, a második legjobb várhatón felüli pontossággal és a 12. legjobb EPA/dropback mutatóval állt Wilson, a csapat pedig 2-2-es mutatót tudott felmutatni. Ha lehengerlő nem is, de jó volt az offense.

Az irányító ujja viszont megsérült, majd később túl hamar akart ebből visszajönni és közel sem volt régi önmaga. Aztán mikor már meggyógyult az ujja, a szezon gyakorlatilag elúszott, és ugyan Russ nem volt rossz, úgy igazán jó sem a szezon vége felé.

Wilson továbbra is elégedetlen volt a színfalak mögött és Pete Carrollék is megelégelték a dolgot, talán beismerték a limitációit is, de az biztos, hogy nem akartak az irányítónak egy újabb nagy, 50+ milliós szerződést adni. Így jött a képbe a Broncos, amely QB után sóvárgott és megragadta az alkalmat, cserélt Wilsonért.

Adódik tehát a kérdés, hogy hogyan fog kinézni a Broncos támadósora Russell Wilsonnal a volánnál, mit várhatunk a denveri offense-től 2022-ben és a továbbiakban. Előtte azonban fontos megnézni azt, hogy milyen irányító Wilson. 

Milyen irányító Russell Wilson?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!