Connect with us

Minden ami NFL

6 csapat, amelyik vissza fog lépni a tavalyi évhez képest

A naptár ezen szakaszában még minden (na jó, majdnem minden) szurkoló optimista, várja a szezont, ahol a kedvenc csapata majd jobb lesz és előrelép az előző évhez képest. Egyeseknél ez így lesz (velük tegnap foglalkoztunk), mások viszont rosszabb mérleget fognak elérni, mint tavaly. Nézzük, kik fognak (legalább) egy lépést visszaesni 2021-hez képest – ami nem jelenti, hogy rosszak lesznek, csak hogy legalább egy győzelemmel kevesebbet könyvelnek majd el, mint tavaly. 

Atlanta Falcons

2021-es mérleg: 7-10

A Falcons talán a legegyértelműbb visszaeső jelölt, hiszen a tavalyi 7 győzelmük masszív túlteljesítés volt, emellé ráadásul az átlag feletti irányítójukat is elvesztették és egy prémium cserével pótolták. A pitagoraszi várható győzelmek alapján – ami a pontkülönbséget figyelembe véve nézi, hogy hány meccset kellett volna valójában nyernie az együttesnek – a Falcons volt a negyedik legjobban túlteljesítő franchise, közelebb voltak egy 5 győzelmes csapathoz mutatott játék alapján.

2021-ben 7-2-es mérleget tudtak felmutatni egy labdabirtoklásnyi különbséggel eldőlő meccseken, tehát az összes győzelmük így született. Ez a mutató hosszú távon beáll egy 50% körüli értékre, jó eséllyel idén sokkal kevésbé lesz szerencsés a gárda. Emellett a Football Outsiders adatai alapján a 3. legegészségesebb keret volt a Falconsé, ebben szintén visszaesés várható. Érdemes még kiemelni a sorsolást, ami a vegasi oddsok alapján a 10. legnehezebb a tavalyi nagyon könnyűvel szemben, tehát mindezek mellé még sokkal nehezebb útja is van a csapatnak. Warren Sharp hatékonysági adatai alapján a támadósornak egyébként konkrétan a legnehezebb menetrenddel kell szembenéznie a szezonban.

Mindezeket figyelembe véve elég nagy meglepetés lenne, ha a Falcons tudná tartani a tavalyi 7 győzelmes mutatót.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!