Connect with us

Hír

A Bills kivágta a nemi erőszakkal vádolt punterét

Két napja robbant a hír, hogy a Bills punterét, Matt Araizát csoportos nemi erőszakkal vádolták. A csapat akkor nem igazán kommentálta az esetet (pedig akkor már egy hónapja tudtak az ügyről), de végül tegnap este hivatalosan is kivágta a “Punt Isten” becenevű játékost, írja minden releváns forrás.

A vád szerint Araiza és két egyetemi csapattársa tavaly másfél órán keresztül erőszakoltak egy mindössze 17 éves, a rengeteg elfogyasztott alkoholtól félig eszméletlen lányt. Az áldozat másnap ment is a San Diego-i rendőrségre, a nyomozás során pedig a lányt szembesítették Araizával, aki állítólag javasolta neki, hogy vizsgáltassa ki magát lehetséges szexuális úton terjedő betegségek miatt, illetve később az ügyvédje pénzt ajánlott a lány ügyvédjének, hogy “megoldják” az ügyet.

A liga nem büntetheti meg Araizát, ugyanis a magatartási szabályzat nem vonatkozik az NFL-be lépés előtti esetekre. Ezzel együtt jó eséllyel akkor is véget ért a punter pályafutása, ha esetleg megússza a börtönt.

A Bills egyébként korábban kivágta a tavalyi punterét, Matt Haacket, akit a Colts igazolt le, úgyhogy most a buffalóiak kereshetnek új játékost a posztra.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
László
László
2022-08-28 09:12

De miben reménykedtek a Bills vezetői mikor mellette döntöttek a keretszűkítésnél? Nyilvánvaló hogy egy ilyen ügy előbb utóbb a sajtóban ki lesz teregetve valaki által.

ThySoul
ThySoul
Reply to  László
2022-08-28 17:00

Haack szar volt tavaly, ő úgy sem maradt volna, közben meg nyomoztak hogy mi lesz az ügyből. A kivágás is azért történt mert felkapta a média, és nem volt elég infójuk normális döntést hozni, szóval megtették a legkevésbé szar lépést

frankovics.andras
frankovics.andras
2022-08-28 06:41

Olyan ez, mint pár éve az előszezoni tömeges lesérülés. Ennyi pénz, ekkora tét és ilyen “kis” szarokon elcsúszni? Tényleg nem tudnak egy leszerelt nyomozót felvenni, aki utána jár az ilyen dolgoknak?

Everlast77
Everlast77
Reply to  frankovics.andras
2022-08-28 07:17

Annak idején a Pats is körbenyomoztatta Hernandezt egy volt Bostoni nyomozóval, aztán tudjuk mi lett a vége.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  frankovics.andras
2022-08-28 06:52

200 játékost alaposan lenyomozni azért nem kis meló. Mert ugye a draft lényege az, hogy egyáltalán nem lehetsz biztos abban, hogy a kiszemelted valaki nem viszi el előled.
Nyilván van előzetes adatgyűjtés, de ennek azért vannak erőforrás korlátai. Lábjegyzet: a csapatokat olykor a saját, régebb óta rosteren lévő játékosai is meglepik “ügyekkel”. Pedig ők már kevesebben vannak, és eleve jóval több információ áll róluk rendelkezésre.

frankovics.andras
frankovics.andras
Reply to  conspiracy theory
2022-08-28 11:49

A draft még ok. Bár egy “Punter Istennek” azért utána nézetek. Remélhetőleg nem egy n+1-edik roster végi játékos lett volna.
De ezt az ügyet már ismerték pár hete, a másik puntert mégis elküldték. Így viszont már gáz a szitu…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x