Connect with us

Játékos Portré

A futó, akinek be kellett szöknie a saját Super Bowljára – Marcus Allen portré

Safetyként indult, Hall of Famer futó lett belőle. Mindent megnyert, amit lehetett, pedig egy parkolóőr miatt majdnem lemaradt a saját Super Bowljáról, karrierje végén pedig OJ Simpson gyilkossági ügye miatt kellett aggódnia. A Marcus Allen portré.

Allen San Diegoban született 1960-ban egy nyolctagú család tagjaként. Kiskorában édesapja gyakran elvitte a San Diego Chargers mérkőzéseire, így hamar megszerette a focit és nem volt kérdés, hogy a középiskolában is ezt fogja csinálni. Safetyként kezdte, majd irányító poszton is szerepet kapott ezzel párhuzamosan, bár nem volt egy egyszerű menet.

A fiatal tehetség annyira nem akart irányító lenni eleinte, hogy szándékosan rontott el minden play-t. Edzője persze tudta, hogy mindez színjáték, de leckéztetésnek kirúgta a csapatból, pedig mindenki tudta, hogy Allen a legkiemelkedőbb játékos az iskolában, sőt az egész városban. Hamar rájött ő is, hogy mire is megy ki a játék, és kis kihagyás után visszatért a csapathoz.

1977-ben sikerült bejutniuk a csapattal egy regionális döntőbe, ahol Allen öt touchdownt szerzett (melyből az egyik egy interceptionből szerzett visszahordás volt) és 195 futott yardot futott. Az egyetemek azonnal elkezdtek tolongani érte, ő pedig a Southern California ajánlatát fogadta el – és milyen jól tette.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!