Connect with us

NCAA

NCAA – SEC szezonbeharangozó

Elkezdjük NCAA szezonbeharangozó sorozatunkat, ahol minden konferencia legjobb és/vagy legérdekesebb csapatait mutatjuk be. Kezdjük az egyértelműen legerősebbel, a Southeastern Konferenciával.

Tavaly megtörtént a lehetetlen. Nick Sabant két korábbi tanítványa is legyőzte: Jimbo Fischer a Texas A&M-mel az alapszakaszban, Kirby Smart a Georgiával a nemzeti döntőn múlta felül korábbi mesterét. Igaz, magát a SEC-döntőt ezúttal is az Alabama nyerte és sajnos a konferencia lényegében továbbra is kétesélyes maradt, de a trónkövetelők talán közelebb kerülhetnek idén a szuperhatalmakhoz. Vagy mégsem?

Alabama Crimson Tide

Legnagyobb erősségek: a liga talán két legjobb játékosa

A tavalyi Heisman győztes Bryce Young lesz idén is a csapat irányítója, aki már tavaly is hihetetlen érett játékot mutatott. Nagyon jól olvassa a játékot, érzi a nyomást és higgadtan kezel szorult helyzeteket is. Nem mellesleg elég mobilis ahhoz, hogy meghosszabbítson reménytelennek tűnő játékokat. A testalkata nem ideális, de egyetemi szinten ezzel biztos nem lesz komolyabb gondja.

A védelmet pedig az a Will Anderson fogja vezetni, aki az egész liga legjobb játékosa és csak azért nem kristálytiszta 1/1 jelölt már most, mert nem irányító poszton játszik. Legtöbb sack, legtöbb negatív yardos szerelés, legtöbb nyomás a tavalyi szezonban. Megállíthatatlan.

Alabama QB Bryce Young draws comparison to future Hall of Famer

Legnagyobb erősítés: Eli Ricks

A secondary tavaly aránylag támadható volt, nem volt igazi elsőszámú corner, amit most a transfer portálról sikerült orvosolni. Eli Ricks érkezett az LSU-ról, aki freshmanként egy valódi lockdown corner jegyeit mutatta. Leginkább man coverage-ben érzi otthon magát és első szezonjában a Power 5 konferencia legjobb mutatóival rendelkezett, amikor emberezésről volt szó.

Legnagyobb kérdőjel: támadófal

A támadófallal már tavaly is bőven volt probléma, a legmegbízhatóbb pont Evan Neal pedig már az NFL-ben van. A két tackle poszt így finoman szólva is kérdéses, hiába jött a transfer portálról Tyler Steen, Youngnak alighanem szüksége lesz a lábaira.

Georgia Bulldogs

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!