Connect with us

Minden ami NFL

Az előszezon első fordulójának nyertesei és vesztesei

Véget is ért az előszezon első fordulója, és bár rengeteg kezdő nem lépett pályára, így is volt miért beizzítani a Gamepasst. Most pedig összegyűjtöttük az első hét legfontosabb tanulságait, illetve legnagyobb nyerteseit és veszteseit.

Nyertes: Kenny Pickett, QB, Steelers

A 2022-as draft legmagasabban kiválasztott irányítója ugyan jelenleg csak harmadik számú Mitch Trubisky és Mason Rudolph mögött, de már olyan hangokat is hallani, hogy akár a szezon első negyedében átveheti a kezdő posztot. Erre az első profi meccsén abszolút rászolgált, ugyanis 15 passzából 13 jó volt 95 yardért és két TD-ért, az egyik ráadásul győzelmet ért. Férteértés ne essék, nem volt lehengerlő, nem keltette egy Justin Herbert benyomását, de teljesen rendben volt, jól találta meg célpontjait, nagyon pontos volt és még improvizatív játékokat is láttunk tőle. Ami a többieket illeti: Trubisky helye szinte betonbiztos és nem is játszott rosszul, Rudolph meg kis szerencsével csak harmadik számú lesz az alapszakasz első hetére.

Vesztes: Kenny Golladay, WR, Giants

Évi 18 millió dollárért érkezett a Giantshez és úgy tűnik, az elmúlt évek legrosszabb igazolása lett. A korábbi Lions elkapó egyáltalán nem érzi Daniel Jonest (vagy fordítva), de ami még ennél is rosszabb, hogy az óriási termete ellenére nem képes dominálni és lassan már a labdát sem tudja elkapni. Kivágni nyilván nem fogják, de ettől még nem látszik, hogyan tudna kimászni a gödörből.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Nyertes: George Karlaftis, Edge, Chiefs

Úgy tűnik, végre beletenyerelt a csapat. Ugyan a Bears támadófala nem jelent nagy kihívást, ezzel együtt nagyon jó volt látni, ahogy az első körös újonc ezerrel teper a pályán, ráadásul az igyekezet egy sackben, két QB-hitben és egy negatív yardos szerelésben manifesztálódott. Ha így folytatja, akkor nem csak rotációs szerep fog neki jutni a szezonban.

Vesztes: Matt Corral, QB, Panthers

Ugyan papíron Baker Mayfield a kezdő, de az első héten nem tűnt különösebben jobbnak Sam Darnoldnál, és ha csak ezen múlott, akkor egyikük sem áll jobban vagy rosszabbul, mint a mérkőzés előtt. Ellenben az újonc Matt Carral – akiért még fel is cserélt a csapat a második napon – nagyon kevés volt, kilenc passzkísérletéből konkrétan egy lett csak jó. Ha Mayfield beválik hosszú távon, akkor nincs gond, de ha valaki titkon abban reménykedett, hogy az újoncból megmentő lesz, akkor az első benyomás alapján kénytelen lesz alacsonyabbra tenni az elvárásokat.

Nyertes: Lance McCutcheon, WR, Rams

A két Los Angeles-i csapat minden sztárt pihentetett, így a cseréken volt sor a villantásra. Ez elsősorban a Rams elkapóinak sikerült, akik nagyon sokat tettek azért, hogy az első héten is az aktív keretben legyenek valahol. A draftolatlan Lance McCutcheon öt elkapásból 87 yardot és két TD-t jegyzett, a meccs legjobbja volt – ha így folytatja, helye lehet a végső rosteren 5-6. számú elkapóként, de ha mégsem jönne össze, akkor is lecsaphat rá egy rosszabb WR-sorral rendelkező csapat a keretszűkítés után.

Vesztes: Taylor Heinicke, QB, Commanders

A Commandersnél három irányító is szerepet kapott a hétvégén, de nem mindenki lehet elégedett. Carson Wentz korrekt szintet hozott és volt egy szép, 14 play-ből álló, 82 yardos TD-drive-ja is. Eddig sem volt kérdés, hogy kezdeni fog, de ezek után legalább egy minimálisan megnyugodhatnak a csapat szurkolói (aztán majd a következő fordulóban úgy is lehet parázni).

A csereposztért viszont nagy a harc, és bár a rutin Taylor Heinicke mellett szól, az újonc Sam Howellben sokan kezdő potenciált is láttak a draft előtt. Az nem valószínű, hogy egészségesen Wentz elveszítené a kezdőt, viszont a rookie-nak jó esélye van a csereposzt megszerzésére: vezetett egy TD-drive-ot, 145 yardot passzolt és futott egy TD-t, miközben Heinicke 50 százalék alatti pontossággal passzolt és csak egy INT-vel tűnt ki. Egyértelműen Howell nézett ki jobban, Pickett mögött talán ő volt a legjobb újonc QB.

Nyertes: Jaguars támadósor

Ég és föld volt a különbség a tavalyi és az idei Jax között. Doug Pederson egy elég jónak kinéző rendszert rakott össze, aminek következtében Trevor Lawrence villoghatott, ígéretesnek tűnt a futójáték, illetve a nem túl jó elkapók is üresre tudták játszani magukat. Van ebben a támadósorban potenciál és kifejezetten jól nézett ki a tavaly első körös futó Travis Etienne, aki minden snapen a pályán volt a kezdőkkel és a passzjátékoknál is nyugodtan a pályán lehet hagyni.

Vesztes: Dallas Cowboys szurkolók

A Cowboys sokat gyengült a holtszezonban, de alapvetően még mindig egy korrekt kerettel és egy átlagon felüli irányítóval rendelkezik, így kis szerencsével komolyabb célokért is lehetne küzdeni. Az edzői stáb, pontosabban Mike McCarthy viszont még mindig rossz, amit tökéletesen megmutat, hogy sikerült 17 büntetést benyelni 129 yardért egy előszezonmeccsen. Tavaly a Cowboysra dobták a legtöbb zászlót és úgy néz ki, nemhogy nőtt volna a fegyelem, de még rosszabb lett a helyzet.

Nyertes: Jalen Hurts, QB, Eagles

A harmadéves irányító egy tökéletes drive-val kezdett (6/6, 80 yard, TD), ráadásul úgy tűnt, hogy a futásközpontú offense-ből nem sok minden lesz és a csapat tényleg beleállt a Hurts projektbe. Ami egyébként teljesen érhető, mert nem csak a skill személyzet néz ki nagyon jól, de a támadófal is elit, a fiatal QB-nak 3,4 másodperce volt dobálni, ami azért nem rossz kezdet. Ugyan a Cowboysnál nem játszottak a kezdők, de csak a játékosok és az edzői stáb mentalitása és felkészültsége alapján biztos, hogy az Eagles csoportgyőzelmére fogadnék.

Vesztes: Cleveland Browns

Deshaun Watson pályára lépett, de egyrészt kifütyülték, másrészt olyan rozsdás, hogy rossz volt nézni. Emellett a csapat elveszítette a kezdő center Nick Harrist és úgy összességében nem egy felkészült, csúcsra járatott franchise benyomását keltették. Persze nem az előszezonban kell villogni és nehéz lehet úgy koncentrálni, hogy a 230 milliós QB-t hamarosan egy egész évre eltilthatják, de még ezzel együtt is úgy tűnt, hogy nem igazán tudják sem az edzők, sem a játékosok hová tenni a jelenlegi helyzetet.

Nyertes: Trey Lance, QB, 49ers

A Packers már most félhet, meg úgy általában mindenki más is. Nem igazán hittem, hogy Trey Lance-ből ki tudja hozni Kyle Shanahan az állatot, és ugyan egy meccs alapján nem szabad hosszú távú következtetéseket levonni, de úgy tűnik, hogy működőképes lesz ez a projekt. Lance sokszor olyan érettséget mutatott, amit én nem feltétlenül néztem volna ki belőle, és bár Shanahan gyönyörű útvonalakat rajzolt fel neki, azért azokat a 30-40 yardos bombákat meg kellett dobni.

Vesztes: Justin Fields, QB, Bears

A Fields-Darnell Mooney kapcsolat parádé lehet idén és úgy néz ki, hogy a másodéves irányítóban van potenciál egy normális edzői gárdával. A probléma az, hogy a támadófal pont olyan borzalmas, mint ahogy gondoltuk, Fieldset négy drive alatt kétszer is sackelték, pedig a Chiefs pass rush alapból nem tartozik az elitbe, pláne nem a második sorral. Csak élje túl a szezont.

Nyertes: Romeo Doubs, WR, Packers

A csapat újonc elkapója 28 snapet volt a pályán, hétszer vették célba, amiből három elkapás, 45 yard és egy TD született. A számok annyira nem jók a targetekhez képest, ugyanakkor ez leginkább Jordan Love hibája volt, aki több nagy játékot is benézett. Doubs dominált és úgy tűnik, nem voltak túlzóak az edzőtábori riportok, tényleg jó kis játékos lehet belőle már újoncként is.

Vesztes: Mac Jones, QB, Patriots

Matt Patricia és Joe Judge is hívta a támadósor játékait, ami azt jelenti, hogy még mindig nem teljesen tiszta a csapatnál, ki fogja vinni az offense-t. Ez pedig baj, mert Mac Jonesék szenvednek az új rendszerben, és bár elképzelhető, hogy sikerül egy hónap alatt megoldani, de tekintve, hogy eddig sem sikerült, így erre olyan nagy összegben nem fogadnék. Illetve zárójelben jegyezzük meg vesztesként a Jetset, ami 2-4 hétre elveszítette Zach Wilsont. Bár azért az sokat elmond a másodéves irányító teljesítményéről és megítéléséről, hogy a hír hallatán mindössze 0,5 ponttal csökkent a spread New York-i csapat első heti meccsére, vagyis nem várnak a fogadóirodák nagy visszaesést Wilson nélkül.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!