Connect with us

Minden ami NFL

Kinek a távozásán fogunk meglepődni? – NFC

Jövő kedden kell az NFL csapatoknak 53 fősre szűkíteniük a keretüket, ami mindig tartogat meglepetéseket. A többség természetesen nem hoz címlapsztorit, de mi most körbejártuk az AFC után az NFC-t is, hogy egyes csapatoknál kik lehetnek a meglepő távozók akár cut, akár csere útján.

Arizona Cardinals

Csóri Andy Isabellát jóformán azóta látják potenciális távozóként, mióta draftolta a Cardinals. Eddig mindig túlélte a keretszűkítést, de az idei szezon lehet az, amikor már nem ússza meg. Újonc szerződése utolsó évébe lép, és bár Hopkins eltiltása egy mankó lehet számára, alighanem itt a vége. Szintén necces a helye Maxx Williamsnek is, aki bár egy rendkívül alulértékelt tight end a szememben, az tény, hogy Zach Ertz megszerzésével és Trey McBride draftolásával ő csak harmadik számú opció, annak pedig lehet luxus. Futó poszton is lehetnek érdekességek, Eno Benjamin a futók Andy Isabellája a Cardsnál, valószínűleg ő és a hatodik körös Keontay Ingram harcol majd az egyik kiadó posztrét, míg a másiknak maximum a gyakorlócsapat juthat.

Defense oldalon a két harmadik körös edge rushernek hála valószínűleg itt lesz a nagyobb fejhullás. Markus Goldent egyszer már elbocsátotta a franchise, de jelenleg ő a legjobb játékos a poszton, míg Dennis Gardeck elég jó fejlődési mintát produkál. Szóval Devon Kennard és Victor Dimukeje lehet az áldozat, utóbbit viszont szinte biztos visszahozzák a practice squadba, ha túléli az első napot a piacon.

Atlanta Falcons

Ahogy azt láthattátok a csapatrangsorainkban, én nem igazán vagyok elájulva a Falcons támadófalától, ahonnét most a tavaly kezdő center, Matt Hennessy lehet egy kapósabb név. Riportok szerint ugyanis nem biztos, hogy megtartja magának a kezdő posztot, ebben az esetben pedig pár csapat lehet érdeklődni fog egy potenciális cseréért, hiszen Clevelandben és Tampában is szenvedés megy ezen a poszton a nyáron. A legnagyobb nevű távozó viszont biztos egy linebacker lesz, kérdés hogy melyik. Deion Jones szénája eléggé kifelé áll, és annak ellenére is kivágnák, hogy ezzel csak nagyobb veszteséget könyvelnének az idei évre. Ha ő mégis marad, akkor Nick Kwiatkoski lehet az áldozat, de akár mind a ketten is szedhetik a sátorfát.

[ppp_patron_only level=”1500″ silent=”no”]

Carolina Panthers

A nyáron Robbie Anderson adott beszédtémát a Panthers háza táján, hol a neve miatt, hol azért, hogy ő Baker Mayfielddel biztos nem fog együtt játszani, hogy aztán cáfolja az egészet, hol pedig a visszavonulás gondolatával dobálózott. Ennyi kalamajka után azon sem lepődnék meg, ha a Panthers szimplán kivágná azok után, hogy brutálisan sok garantált tartalommal szerződtették újra. És ha már Mayfield, Sam Darnold ezzel feleslegessé vált, de kizártnak tartom, hogy bárki olyan kétségbeesett lenne, hogy bármilyen jövőbeli 7. körös draftpicket adjon érte és a szerződéséért, kivágni pedig pont a kontraktus miatt nem lenne jövedelmező. Christian McCaffrey távozása mindig téma volt és téma lesz, de nem hiszem, hogy ezt ebben a szűk határidőben lépik meg. Akit viszont elküldhetnek, az Cam Erving, 6,5 millió dollárért luxus a padon tartani, ráadásul nem is jó játékos.

Erős a verseny a Damien Wilson – Cory Littleton csatában is, véleményem szerint valamelyikük távozni fog. Alapjáraton utóbbit mondanám, hiszen ő jelenleg nem kezdő, csakhogy Wilsonnak van egy függő ügye családon belüli erőszak miatt, ami átírhatja a forgatókönyveket, hiába kötöttek vele kétéves szerződést.

Chicago Bears

Teven Jenkins kapcsán több pletyka is felmerült már, most azonban úgy tűnik guard poszton akarják használni, de azért ha befutna egy ajánlat, biztosan elgondolkodnának rajta Ryan Polesék. Sokáig úgy tűnt, hogy Robert Quinn is lelécel, dacára a tavalyi brutál mennyiségű sackjének, de ezek a pletykák elhallgattak. Ha keddig nem is, de biztos vagyok benne, hogy a trade deadline-ig folyamatosan fel fog merülni a neve olyan csapatoknál, akiknek sérülés miatt azonnali szüksége lenne egy passzsiettetőre. Roquan Smith körül is forrt a levegő, jelen állás szerint elásták a csatabárdot, vagyis legalább edzésen megjelenik, de az ő elcserélése is benne van a pakliban.

Dallas Cowboys

Bár tavaly harmadik körös játékos volt, hamar telített lett az edge rusher depth Chauncey Golston előtt, jelenleg ő és Tarell Basham húzhatja ebből a rövidebbet, vagy nagyobb meglepetésként Dante Fowler. Golston előtt Kelvin Josephet húzta a Jones família a második körben, akiről tudva lévő volt, hogy pályán kívül nem egyszerű eset, és ezt azóta is igazolta, ráadásul eddig a pályán sem nyűgözte le a közönséget. Nagy pénzt azért nem tennék a távozására, de rációt látok rá. Ez a bukottak nyara lehet Dallasban, mert a 2019-ben második körös Trysten Hill is könnyen lapátra kerülhet, aki sosem tudta hozni a potenciált, amit benne láttak.

Detroit Lions

Ebből a szempontból sem túl izgalmas csapat a Lions, bár az idei Hard Knocks miatt lehet több játékos is a szurkolók szívébe nő majd, akiknek az esetleges távozása megbotránkoztatja a nézőket. A legnagyobb név Jarran Davis lehet, akit idén hoztak vissza, de nem látom a helyét a kezdőben, cserének meg inkább a fiatalabb játékosokban bíznék. Egyetlen dilemmám van, méghozzá az Okwara tesók, de eddig úgy néz ki mindkettejükre számítanak Campbellék.

Green Bay Packers

Aaron Rodgers fegyverarzenálja nem túl veretes, és még ennek ellenére is onnan várok egy meglepetés cutot. Ugyanis nem vagyok arról meggyőzve, hogy Sammy Watkins megmarad a rosteren, a szerződése is támogatná a cutot, és a negyedik körös újonc Romeo Doubs tündöklése miatt lehet a kezdőből is kiszorulna hamarosan. Érdekes lenne Jordan Love helyzete is, de a Brownson és a Jetsen kívül nincs most olyan csapat, akinek sérülés miatt szüksége van egy irányítóra, így vélhetően harmadik szezonjára is marad cserének. Védő oldalon Dean Lowry lehet veszélyben, mert elég telített a védőfal Green Bay-ben, rajta pedig 4 millió dollárt lehetne spórolni.

Illetve említés szintjén bedobom Mason Crosbyt is. A veterán rúgó nincs 100%-os állapotban, a Packers sorra hozza try outra a kickereket, amik nem túl jó előjelek. Crosby sem a legjobb idényén van túl, és viszonylag sok pénzt lehetne rajta spórolni, szóval ne lepődjünk meg, ha az egyik legrégebbi bútordarabtól megválna a csapat.

Los Angeles Rams

A címvédő sosem arról volt híres az utóbbi években, hogy a nagy nevű játékosait elküldi anélkül, hogy ne pótolná őket legalább hasonló kaliberű névvel. Emiatt most is elég kicsi a merítési lehetőség, safety poszton látom leginkább a csillaghullást, ugyanis Taylor Rapp kiszorult a kezdőből, és újonc szerződése utolsó évét kezdi meg. Aki még szóba jöhet, bár kicsi rá az esély, az a tavaly második körben kiválasztott elkapó, Tutu Atwell, akivel szemlátomást nem tud mit kezdeni McVay, és a sérülései sem könnyítik meg a vezetőedző dolgát. Egyelőre elfér a rosteren, de láttunk már karón varjút…

Minnesota Vikings

Minnesotában sem nagyon találni meglepőbb nevet, aki akár távozhat. Aki nagyot szólna, az talán Irv Smith Jr,. aki bár nagyon tehetséges tight end, de ha nem tud a pályán lenni, akkor a hajukra kenhetik. A friss riportok szerint az első hétre bevethető lesz, de neki is már csak 2022-re érvényes a szerződése, szóval számára ez egy bizonyítási év lesz, de ahhoz játszani kéne. Az új head coach, Kevin O’Connel a jelek szerint nagyon kedveli az atletikus tight endet, szóval a vagyonotokat ne pakoljátok rá a szakításra. Kellen Mond számára is lehet egy évig tartott a minneapolisi kaland, a tavaly harmadik körben kiválasztott irányítóról sok jót nem olvashattunk az elmúlt egy évben, nem ő lesz az, aki leváltja Cousinst. Edge rusher fronton is kiéleződött egy csata egy roster spotért, a DJ Wonnum – Patrick Jones – Janarius Robinson hármasból nincs hely mindenkinek. Utóbbinak van a legnehezebb dolga, hiszen tavaly sérülés miatt nem volt bevethető a teljes szezonban.

New Orleans Saints

A Szenteknél CJ Gardner-Johnson már belengetett egy hisztit új szerződés reményében, de amilyen hirtelen jött a pletyka, olyannyira nem hallani erről azóta semmit. A Saintsnek vélhetően nem áll szándékában elengedni, hiszen New Orleans-i hagyomány, hogy mostanság minden év az all inről szól. Ennek ellenére én Zack Baun maradására kevés esélyt látok, a 2020-as drafton nagyon pörgött a neve mint multifunkcionális linebacker, a harmadik körben ki is vitte Mickey Loomis, de nem alkotott maradandót.

New York Giants

New Jersey kékebbik felén Darius Slayton elcseréléséről hallani már tavaly óta, a kiváló újonc évet produkáló játékos azóta nem találja önmagát, de a Giants sem cserepartnert a jelek szerint, szóval lehet egy szimpla cut lesz a sztori vége. Shane Lemieux helyzete sem rózsás, első két szezonjában nem játszott valami jól, idén pedig sérülés miatt nem áll Dabollék rendelkezésére, és ez még jó darabig így lesz. Nem csak a kezdő, de a roster helye is kérdéses számomra, bár egy IR valószínűbbnek tűnik. A védelemben Oshane Ximines helyzete bizonytalan, pláne hogy Thibodeaux sérülése szerencsére nem olyan súlyos, így ballaszt lett a korábbi harmadik körös passzsiettetőből, és Jihad Warddal küzd a vélhetően egy kiadó backup edge rusher helyért. Illetve Justin Ellis helye sem biztos, az ötödik körös DJ Davidson nem nézett ki rosszul (csak megsérült), így a veterán nose tackle-re lehet nem lesz szükség.

Philadelphia Eagles

Howie Roseman a saját édesanyját is elcserélné, szóval számíthatunk sok akcióra az Eaglestől, akik már meg is kezdték a csere-beréket az elmúlt egy hétben. Márpedig ha Arcega-Whiteside-ot sikerült elcserélni, akkor bárkit el tudnak passzolni. Három név van, aki körül forró lehet a levegő: Jalen Reagor, Andre Dillard és Gardner Minshew.

Reagort aligha kell magyarázni, már tavaly óta folyamat arról szólnak a hírek, hogy megpróbálják elcserélni a korábbi első körös wide receivert, hasonló cipőben jár Andre Dillard is a falból, de partnert eddig nem sikerült találni. Minshew-t egyértelműen befektetésnek hozta ide Roseman, hogy ha valakinek azonnal kell QB, akkor hozzá bátran nyúlhatnak, a fizetése is egész baráti, az Eaglesben meg ha nem sikerül a Hurts projekt, akkor sem a korábbi Jaguars irányítóban gondolkodnának. Kivágni egészen biztosan nem fogják, de last minute trade ajánlatokat el tudok képzelni.

San Francisco 49ers

Megkerülhetetlen téma Jimmy Garoppolo helyzete a 49ersnél. A csapat egyértelműen kijelentette, hogy idén Trey Lance vezeti a támadósort, viszont 27 millió dollárért luxus csereirányítót tartani. Csakhogy ezzel a többi csapat is tisztában van, így biztos nem fogják átvenni ezt a szerződést, mikor egy cut esetén olcsóbban is be lehet szerezni, ráadásul mint kiderült, piaca sem nagyon van, hogy versenyezni kéne a megszerzéséért. Jelenleg egészséges és játékra alkalmas, és a Browns szóba került Deshaun Watson meghosszabbított eltiltását követően, de nem valószínű, hogy megtörténik a csere.

Az elmúlt években érthetetlen módon halmozta a futókat John Lynch a csapatba, így pedig elértek arra a pontra, amikor már nem jut mindenkinek hely. Trey Sermon, a tavalyi harmadik körös futó karrierje nem indult valami fényesen, de állítólag az idei felkészülése biztatóra sikerült, így pedig vagy Jeff Wilson, vagy JaMycal Hasty lesz az áldozat, hacsak nem mindketten. A cornerbackek versenye még érdekes, hogy végül kinek sikerül megúszni a cutot. Ha most kéne tippelni, akkor a tavaly harmadik körben kiválasztott Ambry Thomas lesz az, aki lapátra kerül.

Seattle Seahawks

Régóta volt ennyire legatyásodott kerete Pete Carrollnak, kérdés, hogy mennyire akarják teljesen lerombolni azt. Ez leginkább Tyler Lockett miatt érdekes, akinek az elcseréléséről voltak kósza hírek annak ellenére is, hogy anyagilag a Seahawksnak nem érné meg az üzlet. Ő minden bizonnyal marad, ám a frissen elhozott, korábban már említett Arcega-Whiteside-ot simán ki fogják vágni majd, ahogy a veterán Marquise Goodwint is minden bizonnyal.

Illetve elkezdhetik a korábbi védő buktákat kiebrudalni a csapatból, kezdésként az érthetetlen módon első körben kiválasztott LJ Collierrel. Edge rusher fronton is biztos lesz egy olyan távozó, akit nemrég draftoltak, jelenleg ez vagy a tavalyi ötödik körös Alton Robinson, vagy az idei ötödik körös Tyreke Smith lehet. Cornerek közül sem fog mindenki maradni, egyelőre a veteránok számítanak kezdőnek, de mindkét rookie CB-jük egész ígéretesnek tűnik. A legesélyesebb távozó így a 2019-ben második körös Marquise Blair lehet, hacsak nem merik meghúzni Artie Burns vagy Justin Coleman cutolását.

Tampa Bay Buccaneers

Tom Brady general manager, másodállásban irányító nem arról híres, hogy kivág használható játékosokat, inkább hozza magának őket. Ezáltal nevesebb távozóra nincs esély, két posztot viszont meg kell nyirbálni, ez pedig az elkapó és a futó. Előbbinél Breshad Perriman, Scotty Miller és Tyler Johnson helyzete bizonytalan, akár mindhárman távozhatnak, főleg hogy Chris Godwin felépülése jól halad. Futóknál a korábbi harmadik körös Ke’Shawn Vaughn és a veterán Gio Bernard küzd, utóbbinak nagy előnye, hogy elkapásoknál még mindig használható, így szerintem ő nyeri a csatát.

Ha kell egy meglepetést is mondani, az Kyle Rudolph lenne, 4 tight endet nem hiszem, hogy rosteren akar tartani a csapat, pláne hogy az irányító Kyle Trask mint harmadik számú opció elvesz majd egy helyet.

Washington Commanders

A fővárosiaknál megy a fejvakarás Curtis Samuel miatt. Az agilis elkapó remek opció lenne a támadások során, csak hát sosincs pályán, úgy nehéz. A fizetése miatt erre kicsi az esély, de ceruzával azért jegyezzük fel. Taylor Heinicke számára is eddig tartott a rivaldafény, Wentzet kiszorítani nincs esélye, és mögötte Sam Howellt több értelme van fejleszteni és a rosteren tartani. Három QB-t nincs értelme megtartaniuk, Heinicke-n pedig 3 millió dollárt spórolhatnak. Antonio Gibson helyzetét is monitoroznám, a 2020-ban draftolt futó két éven át vitte a kezdőt, de annyira nem volt jó ahhoz, hogy bebiztosítsa azt. Idén jött egy harmadik körös kihívója, a tavaly brutális előszezont produkáló Jaret Pattersont pedig szinte nem is használták, ami öreg hiba volt. Egy meglepetés cut Gibsonnak is kinézhet.

A védőknél csak Daron Payne trade pletykája az érdekes, Washingtonban hajlanak a nose tackle elengedésére állítólag, de a 8,5 milliós fizetésére úgy tűnik senkinek nincs igénye, de ez keddig még változhat.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!