Connect with us

NCAA

NCAA – B1G szezonbeharangozó

Robogunk tovább az ország második legerősebb konferenciájával, ahol hosszú évek után a Michigan visszatért a trónra, azonban a BIG10 esélyese idén újra az Ohio State lesz. Persze nem csak erről a két csapatról szól ez a konferencia, fokozatosan erősödnek a többiek is.

Ohio State Buckeyes

Legnagyobb erősség: A passzjáték

A Buckeyes már tavaly is azzal került az ellenfelei fölé, hogy megállíthatatlan támadógépezete mindig több pontot pakolt fel a táblára mint az ellenfelek – és különösen a passzjáték karcolt. Ez idén sem lesz másképp, ugyanis a liga legforróbb irányító-elkapó tandeme játszik itt a C.J. Stroud-Jaxon Smith-Njigba duójával. Ha ugyanott folytatják a fejlődésüket, ahol tavaly abbahagyták, akkor valószínűleg két top5 picket láthatunk a személyükben a jövő évi drafton. Rajtuk kívül a liga egyik legjobb tackle-je (Paris Johnson) és egyik legtehetségesebb futója (Treveyon Henderson) is segíti Ryan Day támadósorát.

Ohio State's CJ Stroud makes Rose Bowl history vs. Utah - Los Angeles Times

Legnagyobb erősítés: Jim Knowles

Az hogy tavaly elúszott a playoff, főleg annak köszönhető, hogy a csapat védelme valami kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Ennek feloldására érkezik most az Oklahoma State védelmének sikerkovácsa, Jim Knowles, akinek az érkezésétől látványos fejlődést várnak.

Legnagyobb kérdőjel: a futás elleni védelem

Még a kiváló védőkoordinátor érkezésével is erősen kérdéses, hogy a futásmegállítás menyire fog működni a csapatnál. Tavaly négy mérkőzésen is 200 yard fölé vagy közelébe jutott az ellenfél, hatalmas tehetségek pedig transfer útján nem érkeztek. A rutinos edge, Zach Harrison formáján sok minden fog múlni, de gyaníthatóan a védelemnek csak az lesz a dolga, hogy egy kicsivel jobbak legyenek mint tavaly, majd az offense úgyis megoldja.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!