Connect with us

Minden ami NFL

Utolsóból első rangsor – 2022

2002 óta mindössze kétszer (2014 és 2019) fordult elő olyan, hogy egyetlen csoportutolsóból sem lett csoportelső. 2021-ben a Cincinnati Bengals mentette meg a csoportutolsók becsületét, ráadásul nem is akárhogyan, hisz egészen a Super Bowlig menetelt a gárda. Hasonlóra idén is sor kerülhet, ugyanis két bajnokesélyes gárda is csoportutolsóként végzett tavaly.

8. Seattle Seahawks

2021-es mérleg: 7-10
PO-csapat a csoportból: 3

Russell Wilsonnal a fedélzeten soha nem lehetett leírni a Seahawkst, az elmúlt években egyedül az ő zsenije tartotta a PO közelében ezt az átlag alatti kerettel rendelkező csapatot, nélküle viszont nincs miről beszélni. Nincs olyan csoport a ligában, ahol ez a gárda eséllyel indulna a rájátszásért:

  • Drew Lock és Geno Smith csere kaliberű irányítók, akikkel bizonyítottan lehetetlen a rájátszás még egy top rosterrel is.
  • A támadófal legjobb játékosa egy újonc, a védelemben pedig a két safetyn és a védőfal közepén kívül nincs sehol minőség.
  • Ugyan az elkapósor jó, de már Wilsonnal sem sikerült kiaknázni a bennük lévő potenciált a gyakran indokolatlanul konzervatív, futásközpontú felfogással, vagyis nem csak a keret minősége vagy az irányító hiánya, de az edzői gárda is aggodalomra ad okot.

További probléma, hogy a csapat sorsolásának erőssége a 11. legnehezebb (többek között játszani kell az AFC West csapatai ellen is), miközben az NFC Westből a Seahawkson kívül mindenki rájátszásba jutott tavaly: a Rams megnyerte a Super Bowlt, a 49ers a Los Angelestől kapott ki az NFC-döntőben, a Cardinalst pedig szintén a Rams ejtette ki a Wild Card körben. Az előző idényben Wilsonnal sem volt esélye ennek a Seattle-nek, és bár az NFL-ben minden megtörténhet, a Seahawks csoportgyőzelmének valószínűsége a lehető legközelebb van a nullához.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!