Connect with us

Hír

Nem tévedtek nagyot azok, akik Mac Jonest várták a 49ershöz

Jóval a 2021-es draft előtt a 49ers három első- és egy harmadik kört feláldozva megszerezte a Dolphins 1/3-as cetlijét, ezzel biztossá téve, hogy Kyle Shanahanék egy új franchise irányítót keresnek Jimmy Garoppolo helyett. Ugyan mindegyik irányítót szóba hozták a csapattal, de a legtöbb riport azt állította, hogy a mester Mac Jonest kedveli a leginkább. A 49ers végül Trey Lance-t választotta ki, de mint most kiderült, a riportok nem voltak teljesen tévesek.

“Nagyon hamar megcsináltuk a cserét és jó érzéseink voltak ezzel kapcsolatban. Két irányító volt, akit nagyon akartam: Mac Jones és Trey Lance. Ők ketten voltak azok, akik már a kezdetektől kezdve megnyertek maguknak”

– mondta Shanahan az I Am Athlete podcastban.

Mac Jones remekül teljesített a Patriotsban, ráadásul a jelenlegi tudásunk szerint bőven elérhető lett volna a 12. helyen is. Lance viszont az újonc idényében csak elvétve lépett pályára és akkor sem volt különösebben jó, bár erre azért lehetett számítani azok után, hogy az egyetemen is csak egy évet játszott. Idén viszont kezdő lesz, így egy kicsit pontosabb képet kapunk arról, hogy jól döntött-e Shanahan.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raist
Raist
2022-08-13 06:51

Jól döntött. Ugyanezt egyszer már eljátszottuk, a biztos közepest (A.Smith) kihúztuk a kockázatosabb de magasabb plafonnal rendelkező (A.Rodgers) helyett (nyilván kicsiben, jó eséllyel egyikük sem éri el ugyanazt mint amit az “elődök”). NFL-ben az egyik legnehezebb a csúcsra felérni, mivel egy-egy meccs, vagy akár egy-egy apró mozzanat dönt(het). De mondhatnám úgy is hogy 31 vesztes csapat van minden évben. Szóval igenis kockáztatni kell a sikerért. És inkább bukjunk nagyot és mire lesz megint első körünk addigra derüljön ki hogy ez nem jött be, mint hogy úgy járjunk M.Jones-al mint a Giants járt a másik Jones-al, azaz hogy évekre beleragad és fogalmuk nincs mit kezdjenek vele, ezért még egy, meg még egy, meg még egy esélyt kap. És még lehetne ezt sorolni. Ha bukunk, akkor bukjunk nagyot, akkor legalább egyértelmű lesz hogy mit kell tenni.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x