Connect with us

Hír

Nincs vége a Watson-sagának, az NFL fellebbez

Ma reggelig volt ideje az NFL-nek (és az NFLPA-nek) fellebbezni Sue Robinson független bírónő döntése ellen, miszerint Deshaun Watson 6 meccses eltiltást érdemel. Az NFL pedig tegnap este be is nyújtotta a fellebbezését. Ez azt jelenti, hogy nincs vége a Watson-sagának, és könnyen lehet, hogy idén nem látjuk az irányítót a pályán.

A folyamat úgy zajlik, hogy az NFLPA-nek most még két napja van reagálni erre, ezt követően pedig Roger Goodell vagy az általa kinevezett ember fog dönteni Watson sorsáról. Azt érdemes tudni, hogy a Robinson bírónő által tálalt tények kötik az NFL-t a döntésben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy új bizonyítékokat már nem hozhatnak, az eddigiek alapján kell dönteniük. A bírónő viszont úgy találta, hogy Watson bűnös minden NFL által felhozott vádpontban, emellett még csak megbánást sem tanúsított és gyakorlatilag úgy találta, hogy hazudott a meghallgatásokon azzal, hogy tagadta vétségét. Így pedig igazából az NFL-nek minden lehetősége megvan arra, hogy növelje az eltiltás mértékét.

A liga pedig több riport szerint is egy határozatlan idejű, de minimum egy évre szóló eltiltást szeretne, ami viszont talán még fontosabb, hogy egy nagyobb pénzbírságot is kiszabna Watsonra. Elképzelhető ebben egy kompromisszumos megoldás, tehát vagy határozatlan időre, de minimum egy évre szóló eltiltás pénzbírság nélkül, vagy egy mostaninál hosszabb, de egy évnél rövidebb eltiltás egy nagyobb pénzbírsággal az irányító számára – korábban arról volt szó, hogy az NFL minimum 12 meccses eltiltást és $8-10 milliós bírságot szeretne elérni az NFLPA-vel folytatott peren kívüli tárgyalás során.

Erre az ítéletre már jövő héten sor kerülhet, hiszen új bizonyítékokat már nem lehet szolgáltatni, csak egy meghallgatás lesz az érvek felsorakoztatására, az NFL szabályzata szerint pedig gyorsított eljárásban kell ezeket kezelni. Azonban nem biztos, hogy itt véget ér majd a történet. Ugyan az NFL döntése végleges és kötelező érvényű, az NFLPA bíróságon még megtámadhatja, ahogy tette Tom Brady vagy Ezekiel Elliott esetében is. Ugyan végül mindketten vereséget szenvedtek a tárgyalóteremben, azt elérték, hogy a tárgyalás ideje alatt pályára léphettek. A PFT információi szerint azonban az új eljárás miatt nem az első héttől, hanem csak az eredeti büntetést, tehát 6 meccset követően kezdhetne el játszani Watson, amennyiben azon túl elhúzódik a per.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!