Connect with us

Hír

Teljesen átalakul a Patriots támadórendszere

Nagyon sok találgatás övezte azt, hogy mégis hogyan fog kinézni idén a New England Patriots támadósora. Azt még mindig nem tudni biztosan, hogy ki fogja hívni a játékokat – egyelőre Matt Patricia tűnik befutónak –, de az edzőtábor első napjai alapján a rendszerről már több mindent lehet tudni. Márpedig gyökeres változások lesznek.

A Patriotsnál eddig az úgynevezett Ernhardt-Perkins rendszert futtatta McDaniels (erről bővebben itt írtunk), ami a passzjátékban rövid passzokra épült, a futásnál pedig gap rendszer volt lead blokkoló játékosokkal, akár húzó falemberekkel, akár például fullbackekkel. Az idei évben azonban óriási átalakulás jön és egy zónablokkolós, West Coast offense látszik kirajzolódni, ami leginkább Sean McVay vagy Kyle Shanahan rendszerére hasonlít – írja Mark Daniels.

Ebben a rendszerben a támadófalemberek egy adott oldalra indulnak el egyszerre és ott veszik fel az embert, aki éppen oda kerül – nem előre kipécézett konkrét emberük van, mint a gap sémánál. Ez a változás abból is egyértelmű lehetett, hogy a csapat tavalyi fullbackje, Jakob Johnson elmondta, hogy azért nem tartották meg, mert már nem fogják a posztját használni a csapatnál.

A passzjátékban sok bunch formációt véltek felfedezni a helyszíni újságírók, tehát az elkapók közel állnak fel egymáshoz, ami megnehezíti a secondary dolgát, könnyebben el tudnak indulni a line of scrimmage-ről az elkapók, így gyorsabb játékokat lehet játszatni.

Az első edzéseken nem mutatott valami jól a támadósor, alaposan megszenvedtek a védelemmel szemben. Ez persze még betudható annak, hogy most installálják csak ezeket a játékokat, láthatóan még nagyon új minden mindenki számára. Valószínűleg az sem segít, hogy nem ebben nevelkedett támadóedzőik vannak (sőt, a támadóedzőik egy része valójában nem is támadóedző).

Kíváncsian várjuk, hogyan mutat majd az offense az előszezonban, aztán pedig az alapszakaszban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!