Connect with us

Hír

Teljesen átalakul a Patriots támadórendszere

Nagyon sok találgatás övezte azt, hogy mégis hogyan fog kinézni idén a New England Patriots támadósora. Azt még mindig nem tudni biztosan, hogy ki fogja hívni a játékokat – egyelőre Matt Patricia tűnik befutónak –, de az edzőtábor első napjai alapján a rendszerről már több mindent lehet tudni. Márpedig gyökeres változások lesznek.

A Patriotsnál eddig az úgynevezett Ernhardt-Perkins rendszert futtatta McDaniels (erről bővebben itt írtunk), ami a passzjátékban rövid passzokra épült, a futásnál pedig gap rendszer volt lead blokkoló játékosokkal, akár húzó falemberekkel, akár például fullbackekkel. Az idei évben azonban óriási átalakulás jön és egy zónablokkolós, West Coast offense látszik kirajzolódni, ami leginkább Sean McVay vagy Kyle Shanahan rendszerére hasonlít – írja Mark Daniels.

Ebben a rendszerben a támadófalemberek egy adott oldalra indulnak el egyszerre és ott veszik fel az embert, aki éppen oda kerül – nem előre kipécézett konkrét emberük van, mint a gap sémánál. Ez a változás abból is egyértelmű lehetett, hogy a csapat tavalyi fullbackje, Jakob Johnson elmondta, hogy azért nem tartották meg, mert már nem fogják a posztját használni a csapatnál.

A passzjátékban sok bunch formációt véltek felfedezni a helyszíni újságírók, tehát az elkapók közel állnak fel egymáshoz, ami megnehezíti a secondary dolgát, könnyebben el tudnak indulni a line of scrimmage-ről az elkapók, így gyorsabb játékokat lehet játszatni.

Az első edzéseken nem mutatott valami jól a támadósor, alaposan megszenvedtek a védelemmel szemben. Ez persze még betudható annak, hogy most installálják csak ezeket a játékokat, láthatóan még nagyon új minden mindenki számára. Valószínűleg az sem segít, hogy nem ebben nevelkedett támadóedzőik vannak (sőt, a támadóedzőik egy része valójában nem is támadóedző).

Kíváncsian várjuk, hogyan mutat majd az offense az előszezonban, aztán pedig az alapszakaszban.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2022-08-05 11:56

“sőt, a támadóedzőik egy része valójában nem is támadóedző”
lehet hogy akkor valami védelmi sémát kellett volna transzformálni támadóvá-forradalmi újításként

csak ezt ne
csak ezt ne
2022-08-05 08:56

Az önmagában jó hír, hogy változik a séma, mert magam részéről már elég kilátástalannak láttam a régit. De tényleg nehéz a jelenlegi O stábban látni a nagy áttörést. Remélem, hogy rámcáfolnak és kijön az ami a keretben szerintem benne van, egy bárki ellen kompetitív támadó játék, de nem tudom elnyomni a kétkedésem. Az nem baj,hogy most döcög a gépezet, sőt akkor aggódnék igazán, ha simán pörögnének a saját védelem ellen. De félek decemberben is várjuk majd a csodát.

László
László
2022-08-05 09:04

Legalább hozhattak volna egy támadó koordinátort aki több éves tapasztalata révén átlátja ennek a sémának minden apróságát, mert ez a jelenlegi helyzet a vak vezet világtalant tipikus esetének tűnik.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x