Connect with us

Összefoglaló

A fehér tigris haragja

A veretlen Dolphins a tavalyi formáját kereső Bengalshoz látogatott, és bár nem volt egy kifejezetten látványos meccs, de azért voltak szép pillanatai. És sajnos csúnya is, mikor Tua Tagovailoa ismét megsérült, és ezúttal nem is tudott visszatérni.

Miami Dolphins @ Cincinnati Bengals 15 – 27

A Bengals egy különleges tiszta fehér mezben lépett pályára, ami új erőt adott nekik. Legalábbis az első drive-ban biztosan, ott ugyanis nagyon simán végigment a hazai csapat a pályán, és Joe Mixon 5 yardos futása révén be is juttatták a labdát a célterületre. Erre a Dolphins egy mezőnygóllal tudott válaszolni, és ezután egy időre megálltak a csapatok. A Bengals egy 4. kísérletet rontott el (egy toss playből sikerült negatív yardot összehozni), Tua pedig aluldobta Tyreek Hillt, és Vonn Bell húzta le a labdát. Az állóvizet ezután pedig egy szerencsétlen eset kavarta fel.

A Dolphins támadott, de Tua túl sokáig várt, és érkezett Josh Tupou, aki földre is vitte az irányítót. Magában a sackben nem volt semmi durva vagy különleges, egy rutinmozdulat volt. Tagovailoa azonban a földön maradt. Az ujjait teljesen kimerevítve tartotta (úgynevezett fencing response, az agyrázkódás elég egyértelmű jele), az orvosok pedig ijesztően sokáig nem merték megmozdítani. Végül hordágyon kellett levinni a pályáról, és kórházba szállítani, így a Dolphinsnak Teddy Bridgewaterrel kellett befejeznie a meccset. A Bills ellen múlt vasárnap történtek után természetesen hatalmas port kavart az eset a közösségi médiában, a Dolphins és a liga is rengeteg kritikát kapott.

Jó hír azonban, hogy Tuát még helyi idő szerint csütörtök éjjel kiengedik a kórházból és hazautazhat a csapattal Miamiba.

A mérkőzésre visszatérve egy kihagyott Dolphins mezőnygól után érkezett egy váratlan Burrow pass Tee Higginsnek, amiből 59 yardos TD lett, amire válaszolt is Bridgewater egy Chase Edmondsnak dobott 7 yardos TD passzal. Az extra pont azonban kimaradt a vendégeknél, így 14-12-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő sokáig úgy zajlott, mint az elsőnek a közepe, azzal a különbséggel, hogy a két offense tudott haladni a pályán, csak a célterületre nem ért be. Mind a Dolphins, mind a Bengals az end zone kapujában kényszerült 4. kísérletre és mindkét edző azt mondta, inkább a biztos 3 pontot választják.

Az utolsó negyedre fordulva a Bengals lőtt még egy mezőnygólt, majd érkezett a meccs döntő pillanata, Bridgewater túldobta Gesickit, és ismét Vonn Bell kezében landolt a labda. Mivel ekkor már nem volt sok hátra, ezért a Dolphins arra számított, a Bengals futni fog, és pörgeti az órát, de nem ez történt. Burrow elindított egy hosszú labdát az egész meccsen szürkén játszó Ja’Marr Chase-nek, és azonnal a 7 yardosra kerültek. Végül egy kis órapörgetés után Burrow Hayden Hurstnek adott 2 yardos passzával lezárta a meccset.

A Bengals megérdemelten nyert, egy-két alkalmat leszámítva végig kontroll alatt tartotta a meccset. Mindezt úgy, hogy Chase alig-alig tudott megvillanni, és ha nincs az a nagy játék a meccs végén, akkor fel sem tűnt volna, hogy a pályán van. Ellentétben Tee Higginsszel, aki viszont Burrow legmegbízhatóbb célpontja volt, és 7 elkapásból szerzett 124 yardot, valamint 1 TD-t. Dicséret illeti még a támadófalat is, ami a szezon eleji katasztrófális kezdés ellenére most meg tudta védeni az irányítót. Csak egy sacket hozott össze a Dolphins, és a siettetéseket is sikerült elfogadható mennyiségre redukálni.

A futójáték erőltetése azonban kritikán aluli volt, kis túlzással minden első kísérletre beküldték Mixont a darálóba, azonban csak 2,5 yardos átlagos sikerült összehoznia, a leghosszabb futása is mindössze 7 yardos volt. Láthatóan nem működött a dolog, de Taylor erőltette. Talán azért tette, hogy a Dolphinst kikényszerítse a két safetys felállásaiból, de ennyire sikertelenül erre nem sok esélye volt.

A Dolphins játékát alapvetően változtatta meg az, hogy Tua kiesett, és Bridgewater érkezett a helyére. Ugyan Tagovailoa sem játszott jól, de nem is volt borzalmas, és bármikor benne volt egy hosszú passz a játékában. Bridgewaternél ez azonban nem volt meg, párszor megpróbálkozott egy-egy hosszú passzal, de egyet leszámítva ezek nem hoztak sok sikert. Igazából nem volt elveszve ez a Dolphins támadósor vele sem, de hiányzott az a faktor, amivel Tua idén meccseket tudott nyerni.

Az elkapók közül Tyreek Hillt lehet kiemelni, aki a meccs legjobbja volt 10 elkapással és 160 yarddal. A hét folyamán sérüléssel bajlódó társa Jaylen Waddle már nem volt ilyen sikeres, ő nem értette meg magát egyik irányítóval sem, és végül csak két elkapásig jutott.

A Dolphinsnak nem volt egyszerű dolga egy rendkívül fárasztó és érzelmes csoportrangadó után csütörtökön idegenbe utaznia, ráadásul a második negyedben Tuát is elvesztették, így pedig elbukták veretlenségüket – már csak az Eagles hibátlan. A Bengalsnál ugyan minden problémát nem sikerült még megoldani, de egy újabb W-t írhatnak be maguk mellé, így 50 százalékosan várhatják a folytatást.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fisherman
Fisherman
1 year ago

Nem kellett neurológiai szakorvosnak lenni, hogy lsd.múlt héten, hogy a csávó úgy tántorgott, mint aki be van b.szva! Erre nyomnak egy hátsérülést…utolérte őket tegnap este a sors! Természetesen remélem én is, hogy rendbe jön Tua minél hamarabb!

bjeela
bjeela
1 year ago

Vettem magamnak a bátorságot és megnéztem az ominózus agyrázkódást okozó esetet. Simán tarkóval, a fej hátsó részével tompította a földre érkezést, ami klasszikus agyrázkódás okozó mozdulat. Ha nincs a nagyon agyrázkódás-gyanús előzmény, akkor is sanszos, hogy ez történt volna. Viszont szerintem nincs épeszű ember, aki elhitte a hátsérüléses hantát, márpedig ha így nézem, akkor ez a Dolphinstól egy kegyetlen aljasság, mert ebből még akármi is lehet és most inkább ne fessük az ördögöt a falra. Vágóhídra küldték a QB-jukat.
https://www.youtube.com/watch?v=EPbg_KIyUko

atis123Juve
atis123Juve
1 year ago

Ezek a támadó játékhívások a Bengals-tól borzalmasak voltak. Az egyik mezőnygól előtt hívtak 3 középső futást. A második, harmadikat 1 yardon. A második után minek hívod be a harmadikat, ha van egy Joe Burrow-d?? Simán megállították, miből gondolta, hogy harmadik sikerülni fog?? Agyatlan. Nem lett kiemelve a pass rush a Bengals oldalon, pedig hoztak pár szép játékot. Egyik alkalommal Armstead-et úgy küldte a hátára Trey Hendrickosn, mint egy rookie tackle-t. No meg az Teddy beállása után meg jól nézett ki az offense, azt lehetett gondolni, hogy lesz is valami, de sajna csak a védelem tartotta meccsben a Dolphinst. Nem volt egy kifejezetten jó meccs, de ha ennél nem lesz szarabb csütörtök esti rangadó, akkor azzal kiegyezek.

Peti
Peti
1 year ago

Rettentő fáradt volt a Fins. Többek arcán komoly oxigénhiány és fájdalom jelei látszottak már az elején. Az, hogy még így is izgalmas volt, elég rossz képet fest a Bengalsról. Ami Tuát illeti, egyrészt szerintem újra bebizonyította, hogy mennyire sokat is ér a csapatnak. Nélküle azért eléggé megilletődött a komplett Miami támadóégység (talán Hillt kivéve). Bizonyára egy igazi vezéregyéniség. Ha tovább fejlődik és tovább építik köré a csapatot, akkor ez még egy nagy sztori lehet. Másrészt azt gondolom, hogy ezt a Dolphinsnál is látják és épp ezért vigyáznak is az egészségére. Ha valóban vissza is küldték agyrázkódással a Bills elleni presztizs meccsen (amit nem hinnék), akkor 5 napra rá nem küldik ki egy ilyen harmatos Bengals ellen. Inkább azt füllentik, hogy rossz a bokája. Ezek profi üzletemberek. Vigyáznak a befektetésükre. De lehet h naív vagyok és a Dolphins tulajai gonoszabbak mint racionálisak. A legfontosabb: Tua gyógyuljon meg mielőbb, és lássuk még sokat! Jó srác.

euskadi68
euskadi68
Reply to  Peti
1 year ago

Gonosz hülyék, hülye gonoszok.
Tua amúgy is egy sérülékeny pali, de így aztán hótt ziher, hogy jelentősen lerövidítik a pályafutását…
Amúgy sztem Teddy > Tua (bármilyen nagy is a Tua-hype)

Józsika14
Józsika14
1 year ago

A dolphinst baromira elő kellene venni azért, mert eltussolták TUA korábbi agyrázkódását, és bekamuzták a nyak/hát sérülést. Szerencsétlen gyerek lehet legközelebb nem kel fel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x