Connect with us

Beharangozó

FK! Preview 2/A – A 19 órás sáv

Még csak a 2. fordulóban vagyunk, de egyesek már most nagyon közel kerülhetnek ahhoz, hogy reálisan lemondjanak a rájátszásról, hiszen tavaly egyetlen 0-2-es csapat sem jutott playoffba, az előtte lévő 31 évben pedig mindössze 30 ilyen példát találunk.

Most beharangozzuk a 19 órás mérkőzéseket, de ITT megtaláljátok a 22 órás sáv, illetve a vasárnap és hétfő esti rangadók felvezetését is.

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints (Arena 4, Kandalló Pub)

A Buccaneers Tom Brady vezetésével mindig megszenvedett a Saints ellen, az alapszakaszban egyetlen egyszer sem sikerült legyőzni a Szenteket. De ami még durvább, hogy a Dennis Allen vezette New Orleans-i védelem ellen Tom Brady a negyedik legrosszabb irányító EPA alapján – csak Mac Jones, Zach Wilson és PJ Walker “előzi” meg. A Saints defense nagyon jó matchupokkal bír a Buccaneers támadósora ellen egyénileg (lásd Lattimore-Evans) és rendszerszinten is (man match quarters), ezért is dominálták ezt a párharcot a múltban.

De vajon most is menni fog ez? Azért ne felejtsük, hogy Marcus Williams, Malcolm Jenkins és CJ Gardner-Johnson is távozott a secondaryből, és ők adták Lattimore mellett ennek az előnynek a gerincét. Az segíti a Szenteket, hogy nem lesz Godwin és Gronk sem, így a középső részen kevésbé lesz veszélyes a Bucs, úgyhogy Julio mély labdáival vagy Fournette futásaival és checkdown elkapásaival nyerhetnek elsősorban. Ellenben a támadófalban egyre több a sérült, ezen sok múlhat a múltban nagyon jól teljesítő védőfal ellen, amitől kevesebbet láttunk egy hete.

A másik oldal is érdekesnek tűnik. A Saints elég impotensen kezdte az idényt, de a negyedik negyedben aztán hengereltek a Falcons ellen az elég jól kinéző WR-trióval. Ellenben a Buccaneers védelme is baromi jól nézett ki a Cowboys ellen. Amikor teljesen egészséges az egység és Todd Bowles ráérez az ellenfél taktikájára, akkor teljességgel fojtogató tud lenni ez a defense. Ráadásul a Saints támadófala elég problémásan nézett ki az első héten, és ha a Falcons ellen így néz ki, akkor a Buccaneers még nagyobb problémákat jelenthet.

Többször is átraktam már ezt a pickem (Bucs jobb csapat, de Saints nagyon jól meccsel ellenük, de a tavalyi secondaryből többen is hiányoznak, de hazai pálya…), egyelőre inkább abban vagyok magabiztosabb, hogy nem lesz sok pont a meccsen.

New England Patriots @ Pittsburgh Steelers (GamePass, Kandalló Pub)

Az első Patriots-Steelers Brady vagy Big Ben nélkül 1998 óta. Nagyot változott a világ, ugyanis talán ezt a két támadósort volt a legrosszabb nézni az első fordulóban – de a top5-ben biztos ott voltak. Egyébként is furcsa idők járnak, amikor a Patriotsnál kommunikációs és blokkolási problémák vannak a támadófalban, a secondary elég gyengén mutat és a támadóoldalon out-coacholják őket. A Steelers agresszív védelme ellen elég nehéz dolguk lesz még úgy is, hogy TJ Watt nem áll majd a hazaiak rendelkezésére.

Persze a Steelers támadósorától sem várhatunk sokat azok után, amit a Bengals ellen láttunk. Rendkívül egysíkú volt az offense, ami egy Bill Belichick vezette védelem ellen kvázi öngyilkosság, hiszen a Patriots mestere épp abban a legjobb, hogy elvegye azt, amit az ellenfele elsődlegesen csinálni akar. Úgyhogy szerintem elég jól meg fogja tudni állítani Trubiskyéket a vendég csapat – ráadásul Belichick nagyon jó Tomlin ellen (8-3).

Kevés pont, nem túl szemet gyönyörködtető játék, aztán majd a szerencse eldönti. Furcsa lenne egy 2-0-as Steelers és egy 0-2-es Patriots, ezért teszek utóbbira – kikezdhetetlen logika, tudom.

Miami Dolphins @ Baltimore Ravens

Két kevés pontos meccs után jöjjön… még egy! Mindkét csapat védelme elég jól mutatott az első héten, a támadósoraik ellenben néhány nagy játéktól eltekintve sokkal kevésbé. Érdekes a kontraszt egyébként, Miamiban egy rossz irányító ül egy jó rendszerben, Baltimore-ban pedig egy jó irányító egy rossz rendszerben. Mindezek mellett jó kis taktikai csata lehet ebből.

A Dolphinsnál Tua tök pontos, precíz, amíg nincs rajta nyomás és rendesen bele tud állni a dobásba. Épp ezért voltak jók tavaly az RPO-k, idén a play actionök, mert szebb zsebet nyitnak előtte a sima dropbackekhez képest. A probléma akkor jön, ha ez a tökéletes környezet nincs meg, hiszen egyrészt nincs is meg a karja, hogy off platform megoldjon dolgokat, másrészt még pánikol is. A Ravens védőfala pedig egyértelműen jobb a Dolphins támadófalánál, Madubuike-ék sok nyomást fognak generálni. Ráadásul a futást is nagyon jól megölik (és amúgy sem akart menni az under center futás múlt héten), ami azért baj, mert így hosszabb és egyértelműbb passz-szituációkba kerül Tua, ahol nem működik a play action és a nyomás is nagyobb. Ha Peters vissza tud térni a kezdőbe, akkor Humphrey-val jót meccselhetnek a Hill-Waddle duóval – ha Tuának lesz ideje passzolni.

A Ravensnél az a kérdés, hogy sikerült-e egy év alatt kitalálni valamit a zero blitzekre. A tavalyi Dolphins elleni meccsen Lamar Jackson karrierjének második legrosszabb teljesítményét sikerült összehoznia (EPA/drive alapján), ami kevésbé az ő, inkább Greg Roman hibája volt, ugyanis gyakorlatilag semmilyen válasza nem volt arra, hogy szétblitzelték – a semmire sem menő WR screeneken és azon kívül, hogy “Lamar, oldd meg!”. A passzjáték amúgy is nagyon inkonzisztens, mert nincsenek meg a könnyű válaszok Lamarnak, ezt pedig felerősíti egy ilyen összezavaró védelem, mint a Dolphinsé. Esetleg abban lehetne bízni, hogy a futójáték menni fog, de múlt héten nem volt sikeres ötlet ez sem.

Az előző kettőhöz hasonlóan nagyon nehezen megtippelhető meccs, a kevés pontban magabiztosabb vagyok, mint a kimenetelben, de azért a Ravens eggyel jobban tetszik itt.

New York Jets @ Cleveland Browns

Ó, egy jó kis Joe Flacco vs. Jacoby Brissett összecsapás, mindenki erre várt! Mindketten elég rosszul néztek ki múlt héten, Flacco mintha ott sem akart volna lenni, Brissett stílusának pedig nem annyira állt jól ez a gyors, rövid passzos játék, amit rábíznak (bár nem szívesen bíznék rá többet, szóval lehet jól van ez így). A Browns 1993 után szeretne ismét 2-0-val nyitni, Myles Garrett pedig két sackre van a franchise rekordtól (a szobor Flacco ellen jó esélye is lehet), így ezekre lehet figyelni mérföldkövek tekintetében.

A Jets támadósorától nem tudok sok mindent várni, esetleg futhatnak a gyenge belső védőfal ellen és akkor Michael Carternek lehet jó napja. A túloldalon pedig nyilván a futásra fognak építeni, ahogy múlt héten is, de a Jets egész jól fogta a Ravens futásait is, ami ugyan más stílusú, de akkor is jó jelnek tekinthető. Itt is kevés pont várható, az irányítók miatt kevésbé nézhető focival vegyítve. A Browns valamiért közel egy touchdownos favorit, amit soknak tartok, de van egy olyan szabályom, hogy Joe Flaccóra nem fogadok…

Washington Commanders @ Detroit Lions

Az 1/1-es Goff az 1/2-es Wentz ellen, micsoda derbi! Ráadásul ez az első meccs a felsorolásban, ahol sok pont várható. Egyrészt azért, mert a Lions nagyon jól fut és ugyan a Commandersnek nevek alapján jónak tűnik a védőfala, de rendszerszinten valami nagyon nincs rendben vele, nyelték a yardokat bőven a Jaguars ellen.

Másrészt pedig – és én sem gondoltam, hogy ilyen mondok – a washingtoni támadósor tök szórakoztató és működőképes! Wentz a szokásos interceptionjén kívül jól játszott, Gibsont elkapóként használták, amiben a legjobb lehet, a McLaurin-Samuel-Dotson WR-trió pedig elég királyul mutat. Ráadásul a Lions defense sem fog sok ellenállást kifejteni, habár dicsérjük meg Jeff Okudah-t, aki múlt héten kiválóan játszott, így egy elkapót most is levehet a pályáról.

Nekem a Commanders tűnt jobb csapatnak, így underdogként is rájuk teszek.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars

Az AFC South egyetlen győzelmet sem tudott felmutatni múlt héten, pedig ketten egymás ellen játszottak… Vajon hasonló lesz a helyzet most is? A Titans és a Texans is 10 pontos underdog, úgyhogy a Coltson és a Jaguarson a sor, hogy összehozzanak egy döntetlent – milyen jól mutatna már egy 0-0-2 a Colts neve mellett? Mindkét csapat és mindkét irányító hagyott hiányérzetet bennünk az első forduló alapján, egyszerűen többet vártunk tőlük.

Összességében ugyan a Coltsot tarthatjuk esélyesebbnek és a jobb csapatnak, de 2014 óta nem nyertek Jacksonville-ben, és tavaly is kikaptak az utolsó körben a playoffért küzdve a már biztos 1/1-estől. Ráadásul Pittman játéka is kérdéses, nélküle pedig még a Jaguarsénál is rosszabb az indianapolisi WR-sor, úgyhogy csak a futásokban bízhatnak.

Biztos nem bánom meg, hogy a Jaguarsra tippeltem… ilyen nem szokott előfordulni…

Carolina Panthers @ New York Giants

Hasonló első fordulón van túl ez a két gárda, ugyanis borzasztóan kezdtek, aztán a negyedik negyedben fordítottak. A különbség annyi, hogy a Panthers ellen belőtték, a Giants ellen kihagyták az utolsó pillanatos mezőnygólt. Saquon Barkley és Christian McCaffrey miatt megéri bekapcsolni ezt a mérkőzést, ráadásul ha a Giants itt nyer, akkor utána a Cowboys és Bears ellen nem elképzelhetetlen egy 4-0-s kezdés.

Nekem nem teljesen tiszta, miért favorit a New York-i csapat (bár végülis valakit ki kellett hozni, döntsön a hazai pálya), a Panthersnél van a jobb QB és a jobb védelem is, így szerintem megszakítják az NFL leghosszabb aktív nyeretlenségi szériáját.

Spread tippek

  • Vikings +2
  • Commanders +1,5
  • Panthers +2
  • Bengals -7
  • Jaguars +4
  • Raiders -5,5

Múlt héten: 3-3
Szezonban: 3-3

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. Höri 10-6
  2. alatriste 9-7
  3. balentin 9-7
  4. chester 8-8
  5. jarred 8-8
  6. katonadani 8-8
  7. kronikk 8-8
  8. leonidasz 8-8
  9. Támogatók 8-8
  10. renningan 7-9

Oddsokkal kiigazított:

  1. Höri 16,93
  2. alatriste 16,2
  3. balentin 15,29
  4. leonidasz 12,61
  5. katonadani 12.48
  6. kronikk 12,19
  7. Támogatók 12,19
  8. chester 12,07
  9. jarred 12,07
  10. renningan 10,43

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!