Connect with us

Prémium cikkek

Lamar Jackson all int mondott magára – kár, hogy mindezt vakon tette

“Minden tisztelettel, de nem beszélek a szerződésemről. Korábban elmondtam, hogy az első forduló a határidő, addig vagyok hajlandó ezzel foglalkozni. Az első fordulónak vége, befejeztük a tárgyalásokat”

– válaszolta Lamar Jackson a hosszabbítását érintő kérdésekre (via ESPN). Ezt a történetet tehát egyelőre lezárhatjuk, ugyanakkor a kiszivárgott – és minden bizonnyal valós – információk alapján érdemes megvizsgálni a helyzetet. Mert nagyon úgy tűnik, hogy a Ravens abszolút partner volt a hosszabbításban, de

  1. az irányító vagy rettenően biztos magában, vagy
  2. egyszerűen sem ő, sem az őt tanácsokkal ellátó anyukája nem ért a pénzügyekhez, miközben a hírhedten vakon lévő játékosok szakszervezete is csak kihasználta.

A Ravens ajánlata minimum top 3-as volt

Jackson összességében egy rendkívül sikeres irányító. Az előző héten játszotta le az 50. mérkőzését az alapszakaszban, a Jets elleni sikerrel pedig 38-ra növelte a győzelmeinek számát, aminél csak Ken Stabler és Patrick Mahomes kezdett jobban az NFL történelmében. Hogy megérdemel-e egy top 5-ös fizetést, az olyannyira nem kérdés, hogy a Ravens alighanem jobb szerződést ajánlott neki, mint amilyet Derek Carr, Kyler Murray, a Super Bowl győztes Matt Stafford és a világ minden pickjéért megszerzett korábbi bajnok Russell Wilson kapott.

A nyilvánosságra hozott információk alapján a csapat egy 5 éves, 250 millió dolláros szerződést ajánlhatott Lamar Jacksonnak, amiből az aláírás pillanatában 133 millió dollár volt teljesen garantált (az információt az NFLPA egyik embere szivárogtatta ki és állítólag fel is húzta vele az irányítót). Ez az új pénz éves átlagában minimum a második legmagasabb lett volna Aaron Rodgers mögött, míg a garantált tartalmakat tekintve csak Watson előzte volna meg.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!