Connect with us

NCAA

Hatalmas upsetekkel folytatódott az NCAA szezon

Ismét bámulatos fordulón vagyunk túl, a második heti egyetemi meccsek bővelkedtek meglepetésekben, upsetekben és hihetetlen találkozókban. Három top10-ben rangsorolt gárda is kikapott és az első helyen jegyzett Alabama is éppen csak túlélte a maga találkozóját. Nézzük mi minden történt a héten.

A hét mérkőzése

Alabama Crimson Tide @ Texas Longhorns 20 – 19

Azt hiszem kevesen gondolták azt, hogy a 21 pontos favorit, első helyen kiemelt Alabama ilyen szinten megszenved a Longhorns otthonában, sőt igazából fogta a kezüket isten és a rossz nyelvek szerint minimálisan a bírói kar is.

  • Idén is sebezhető Nick Saban legénysége

A tavalyi évben az Alabama mestere kiemelte többször is, hogy egy rebuilt elején/közepén állnak, ami végül egy bajnoki döntőt játszó gárda esetében mulatságosan hat, de aki ismeri a csapat történetét, az részben egyet tudott érteni ezzel. Tavaly ugyanis többször is kifejezetten gyengén játszott a csapat, futottak bele meglepetés vereségbe is és végül elbukták a nagydöntőt.

Idén az első fordulóban tükörsimán nyertek 55-0-ra, úgyhogy kezdhettük volna azt gondolni, hogy egy szezon és offseason elég volt az építkezésre, de a Texas ellen nem úgy tűnt, hogy minden rendben. A legnagyobb probléma a támadófallal volt, amely végül csak 2 sacket és hat negatív yardos szerelést engedett, és ez még kevésnek is tűnik, ugyanis Bryce Young folyamatosan emberfeletti meneküléseket produkált. Emellett a futójátékot se tudták eredményesen segíteni, a 161 yard megtévesztő lehet, mert ennek a fele egy nagy játékból jött össze, a 6,7 yardos átlag egyetemi szinten kifejezetten kevésnek mondható.

 

Mellettük a secondaryt sem lehet megdicsérni, amely több nagy játékot is engedett, különösen a Texas fiatal elkapója Xavier Worthy okozott gondot, aki végül 97 yardig jutott a mérkőzésen. A corner sorban nincs egy biztos pont, Kool-Aid McKinstry nagyon inkonzisztens, Eli Ricks pedig egyelőre gyakorlatilag pályán tarthatatlan.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!