Connect with us

Minden ami NFL

Justin Herbert: Ágyúkar és számítógép-agy

mÉg cSAk a RÁjáTsZásBa sEM jUtOTt bE.” Szól gyakorlatilag az egyetlen, és egyébként nagyon gyenge érv, amit Justin Herbert ellen fel lehet hozni. Minden releváns mutató szerint top5-ös irányító volt tavaly és top5-ös támadósort vezetett – arról már nem tehet, hogy a Chargers védelme szörnyű volt és teljességgel cserben hagyta. Justin Herbert ugyanis már most, mindössze két év tapasztalattal a háta mögött egy abszolút elit irányító. És nem csak azért, mert ágyúkarral rendelkezik, hanem mert top veterán irányítókat megszégyenítő számítógép-agya van. 

Ágyúkar

Ha alapstatisztikákat nézünk, akkor egyetlen irányító sem passzolt több yardot (9350) és TD-t (69) első két éve alatt, mint Justin Herbert. Ezek közt rengeteg highlightba illő dobást láthattunk, amitől ámulatba esünk. Például ez, a Raiders elleni gyakorlatilag playoff-meccs hosszabbításában negyedik és hosszúra:

Vagy úgy gyakorlatilag az egész Raiders elleni negyedik negyed + hosszabbítás:

De kiemelhetjük ezt a hole shotot is a Cowboys ellen, ami lehet első ránézésre nem tűnik hihetetlen passznak (ami jól mutatja, hogy Herbert esetében mennyire könnyűnek tűnnek a nehéz passzok is), de ezt a passzt 20-25 yard távra is a legnehezebb dobásnak gondolják a fociban, nem hogy 40+ yardra:

Vagy mindenki kedvenc hihetetlen dobása a Giants elleni meccsről:

Az ilyen passzok miatt nagyon könnyű ámulatba esni Justin Herberttől és nagyon könnyű rajongani érte. Azonban a rengeteg ilyen óriási passz miatt könnyű elsiklani afelett, hogy a Chargers irányítója gyakorlatilag robotként dolgozik a zsebben és annyira fejlett fejben, hogy az szinte lehetetlen egy még csak másodévét teljesítő QB-től. A fizikai képességek tényleg lélegzetelállítóak, de a mentális fejlettsége és a hihetetlen gyors feldolgozókészsége teszik őt igazán elit irányítóvá. Vagy leginkább a kettő együttesen.

+ számítógép-agy

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!