Connect with us

Prémium cikkek

Wilson annyit ér, mint Stafford – A Russell Wilson szerződés

Russell Wilson a héten kapott a Broncostól egy 5 éves, 245 millió dolláros szerződést, ami az új pénz átlagát tekintve mindössze 1 millió dollárral maradt el Aaron Rodgers csúcsától. Azonban Wilson közel sem kapott olyan játékosbarát szerződést, mint a négyszeres MVP kollégája – konkrétan csak a liga negyedik legjobban kereső QB-ja lett és csak minimálisan keres többet, mint Matthew Stafford. Hogy ez utóbbi alulfizetés vagy nem, az már egy másik kérdés – a Russell Wilson szerződés.

Az irányítók fizetését alapvetően három tényező határozza meg, még ha ez nem is minden esetben racionális: a kiszolgáltatottság, a Super Bowl-győzelem és persze maga a teljesítmény. Utóbbira jó példa Aaron Rodgers (sőt az ő esetében a kiszolgáltatottság is szerepet játszik, mivel Jordan Love óriási bust eddig), aki olyan magas szinten teljesített az elmúlt években, hogy a rájátszáskudarcok ellenére is bármennyit elkérhetett.

A Super Bowl győzelmet sem kell különösebben magyarázni: a gyűrű utáni hosszabbítás felér egy extra prémiummal – így lett például a Ravens bajnoki címe után az NFL legjobban kereső irányítója Joe Flacco. A kiszolgáltatottságra pedig Deshaun Watson a legjobb példa, aki egy egyéves kihagyás, egy biztos eltiltás és a borzasztóan negatív PR ellenére is teljesen garantált, évi 46 millió dolláros szerződést kapott az érte cserélő Brownstól (miközben a Texansnál még új pénzben is csak évi 39 millió dollárért írt alá, pedig akkor nemcsak, hogy pályára lépett és jól is játszott, de még imádták is a rajongók).

Russell Wilson esetében egyértelmű volt, hogy top fizetést fog kapni már csak azért is, mert több első kört és kezdő szintű játékost áldozott fel érte a Broncos. Ugyanakkor az nem volt triviális, hogy mikor is kapja majd meg a nagy pénz és hogy mennyire fog jól járni. Mint kiderült, a Denver nem akart várni a hosszabbítással, viszont a szerződés messze nem lett olyan jó, mint ahogy tűnik – Wilson minden aduval a kezében alig kapott valamivel többet, mint a jelentős kedvezményt adó Matt Stafford.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!