Connect with us

Prémium cikkek

Wilson annyit ér, mint Stafford – A Russell Wilson szerződés

Russell Wilson a héten kapott a Broncostól egy 5 éves, 245 millió dolláros szerződést, ami az új pénz átlagát tekintve mindössze 1 millió dollárral maradt el Aaron Rodgers csúcsától. Azonban Wilson közel sem kapott olyan játékosbarát szerződést, mint a négyszeres MVP kollégája – konkrétan csak a liga negyedik legjobban kereső QB-ja lett és csak minimálisan keres többet, mint Matthew Stafford. Hogy ez utóbbi alulfizetés vagy nem, az már egy másik kérdés – a Russell Wilson szerződés.

Az irányítók fizetését alapvetően három tényező határozza meg, még ha ez nem is minden esetben racionális: a kiszolgáltatottság, a Super Bowl-győzelem és persze maga a teljesítmény. Utóbbira jó példa Aaron Rodgers (sőt az ő esetében a kiszolgáltatottság is szerepet játszik, mivel Jordan Love óriási bust eddig), aki olyan magas szinten teljesített az elmúlt években, hogy a rájátszáskudarcok ellenére is bármennyit elkérhetett.

A Super Bowl győzelmet sem kell különösebben magyarázni: a gyűrű utáni hosszabbítás felér egy extra prémiummal – így lett például a Ravens bajnoki címe után az NFL legjobban kereső irányítója Joe Flacco. A kiszolgáltatottságra pedig Deshaun Watson a legjobb példa, aki egy egyéves kihagyás, egy biztos eltiltás és a borzasztóan negatív PR ellenére is teljesen garantált, évi 46 millió dolláros szerződést kapott az érte cserélő Brownstól (miközben a Texansnál még új pénzben is csak évi 39 millió dollárért írt alá, pedig akkor nemcsak, hogy pályára lépett és jól is játszott, de még imádták is a rajongók).

Russell Wilson esetében egyértelmű volt, hogy top fizetést fog kapni már csak azért is, mert több első kört és kezdő szintű játékost áldozott fel érte a Broncos. Ugyanakkor az nem volt triviális, hogy mikor is kapja majd meg a nagy pénz és hogy mennyire fog jól járni. Mint kiderült, a Denver nem akart várni a hosszabbítással, viszont a szerződés messze nem lett olyan jó, mint ahogy tűnik – Wilson minden aduval a kezében alig kapott valamivel többet, mint a jelentős kedvezményt adó Matt Stafford.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor Cseh
Tibor Cseh
2022-09-04 13:23

Srácok,tegyétek lehetővé,h elolvassam ezt a cikket.Vmiért a patreon nem működik.

katonadani
Reply to  Tibor Cseh
2022-09-05 05:42

szia! írtunk a patreonon üzit pár napja ezzel kapcsolatban:

Sziasztok!
Ahogy korábban tájékoztattunk Bennetek, szeptembertől nettó 1500 forint az FK! előfizetés ára. A Patreon rendszere sajnos manuális átállítást kér a részetekről, hogy az eddigi 3 dollár / 1200 forint helyett állítsátok át az 1500-as “tierre” (vagy ha egyéb pénznemben fizettek, akkor az ennek megfelelő előfizetői szintre).
Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy a Patreon oldalunkon a Membership fülre kattintotok és ott kiválasztjátok az 1500 forintos (vagy más pénznemben például 5 dollár) előfizetői csomagot, így fogjátok tudni a továbbiakban olvasni a prémium cikkeinket.
Köszönjük, és jó olvasgatást a szezonra!
FK!

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  katonadani
2022-09-05 08:41

Akkor mit tudok csinálni,mert levett £3-ot a számlámról,ami 1404,49 ft.El tudom utalni,vagy ha átállíton a patreonban,akkor utólag leveszi a különbözetet?

katonadani
Reply to  Tibor Cseh
2022-09-05 09:44

az nem baj, hogy most ennyit vont le, ha átállítod a megfelelőre, akkor mostantól tudod majd olvasni és majd köv hónapban von le ennyit.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x