Connect with us

Hír

Zászlós matricákat hordhatnak a játékosok, hogy megmutassák származásukat

Az NFL több mint 200 játékossal, edzővel és vezetővel együttműködve a 4. és 5. fordulóban sisakra ragasztható matricákkal ünnepli, hogy egyre több nemzetiség és kultúra jelenik meg a ligában. Az NFL ezzel is szeretné közelebb hozni magát a nemzetközi nézőközönséghez, összesen több mint 50 nemzet képviselteti magát az akcióban. Egészen pontosan akkor használhatják ezeket a játékosok, ha az adott területen legalább két évet éltek, vagy valamelyik szülőjük vagy nagyszülőjük ott született.

Magyar zászlót sajnos nem fogunk látni, de a környező országokból képviselteti magát Ausztria, Románia és Horvátország is, Európán belül továbbá német, olasz, francia, angol, holland, görög, skót, ír, dán és spanyol zászlót is láthatunk majd a pályán. A legtöbben Nigériát képviselik majd egyébként (59-en), Kanada a második (14), Németország a harmadik (11), Mexikó pedig a negyedik (9).

Az NFL a közleményében kiemelte Kyler Murray-t (Dél-Korea), Tua Tagovailoát (Szamoa), Amon-Ra St. Brownt (Németország) és Chris Olavét (Kuba.) Azonban nem csak játékosok viselhetik büszkén hovatartozásukat, részt vesz a programban például Bill Belichick (Horvátország), a Chargers tulajdonos Spanos család (Görögország) vagy épp a 49ers vezetőségi tag Paraag Marathe (India).

A teljes lista itt megtalálható.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!